Zdravim, chcem sa spytat, ci ma byt nejaka vola v pripevneni zadnej prehaduovacky o ram...Mam tam Deore LX, a v zadnom uchyte je mala vola voci ramu...ten imbus je riadne dotiahnuty, ale da s prehadzovackou malinko hybat...Neviem, ci to tak ma byt, totiz to pri prejazde nejakych nerovnosti to vydava cudne zvuky, nieco tam bucha, ako keby bolo uvolnene, ale nie je to retaz o ram. Tak vylucujem.. D.
Vcera som to rozobral namazal poskladal...ono ta vola sa mi zda, ze ani nie voci ramu, ale jak je ten srob, tak okolo toho srobu, ten je napevno...ale to je fakt iba minimum...skor ma trapy to buchanie / klepanie..je jedno ci v zabere alebo nie, ked prejdem po nejakej nerovnosti, npr stopa od traktora, tak sa to rozklepe..je mozne ze by to robila kazeta...?
to som uz tiez skusal....ale to vydava iny zvuk...neviem..skusal som uz vsetko...kolo je na pevno, ziadna vola..jedine mi vychadza fakt ta prehadzovacka..ze by fakt o ten ram..lebo samotne koleso ked mal dole, tak nic..bowden taky zvuk neda...a ine uz tam nie je..
Ako zistím že pružina v zadnej prehadzovačke to má už za sebou (vyťahaná) ? Môže to byť že prehadzovačka sam prehodí pri prechode nerovnosťou ? Alebo je to nastavenin ? A zdá sa mi že pri jazde z kopca viacej búcha no o rám nie ale je to tesné ...je to 9speed slx shadow dlhé ramienko jazdena asi 5 rokov zhruba 10000 km
Ak je to celopružiak a samo to radi pri prepruzeni zadnej stavby, tak je to kvoli drhnucemu / poskodenemu bovdenu / lanku. Cize vymenit bovden aj lanko a problem vyrieseny. Ak je to HT, tak zle nastavenie prehadzovaca.
Ja po kazdom vyjazde dam na najmensie koliecko na kazete aby pruzina nebola stale natiahnuta. Inak neviem co sa tam moze znicit/opotrebovat . Kladky do toho nerátam.
Zdravim. Chcem sa spýtať, či je prípustná nejaká vôľa v zadnej prehadzovačke v smere zľava doprava. Mám Shimano 105 a má vôľu v uchytení. Pri pohybe to spraví na spodu na ramienku do 5mm. Ak tam vôľa nemá byť, dá sa to uchytenie opraviť? Alebo vymeniť prehadzovačku?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Zivotnost prehadzovacky?