Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Ťažké prevody? Jazdiť viac frekvenčne
Zobraziť komentár 03.09.2024 - 20:00:21
01
Najlepsia uvaha je skracovat kluky ked clovek jazdi tazke prevody. :lol:
Zobraziť komentár 04.09.2024 - 07:48:23
00
Keď som skúšal kratšie kľuky, tak ťažké prevody som nedokázal utočiť, musel som radiť ľahšie.
Zobraziť komentár 04.09.2024 - 08:04:22
01
arrow_leftYesWeCan napísal:
Nemá niekto rovnakú skúsenosť ako ja? Občas ma bolí ľavé koleno, bol som dávnejšie na MRI na súkromnej ortopédii, koleno je vraj ok. Teraz som začal jazdiť ešte intenzívnejšie, vždy minimálne 700 až 1800 výškových a nejak ma začalo pobolievať. Keď kráčam, tak žiadna bolesť, ale keď ho pokrčím zacítim bolesť a keď si prstami zatlačím na vrch jabĺčka keď mám pokrčené koleno, bolí ma to. Môže to byť len pretrénovanie? Zvyknem šľapať kopce na vyšších prevodoch, nemohla byť aj to príčina? Až potom si uvedomím, že by bolo vhodné aj prehodiť :D Pravé koleno absolútne žiadna bolesť. Nechce sa mi zasa ísť na ortopédiu, kde ma len vyšetrí a jeho testy s pohybom nohy budú bezbolestné ako vždy.

Popis: Oba menisky ostrých kontúr, primeranej signálovej intenzity, bez známok ruptúry. Mierne zvýšená intenzita LCA v obl. dist. úponu intrasubstanciálne, bez narušenia kontinuity - možné postdistorzné zmeny, inak nález bez pozoruhodností.

Ak mas SPD, tak ma napdalo, ci nemas nastaveny kazdy kufor inak.
Zobraziť komentár 04.09.2024 - 08:54:18
00
"A terazky mi povedztě, Kefalín, čo vy si predstavujetě pod takým ťažké prevody"?
Zobraziť komentár 04.09.2024 - 10:46:03
02
Ahojte,

Zacal som nedavno s bicyklovanim na graveli (cca 250 km za mnou) a mavam poslednu dobu problem s vnutornymi stranami kolien, resp. skor s uponami kvadricepsov, ktore ma zacnu dost intenzivne boliet tak po 15-20 km. Bolest trva tak dva dni a potom odzneje. Pri inych aktivitach ako beh, futbal, posilka s tym nemam absolutne problem. Nemate niekto skusenost s takymto specifickym problemom? Diik
Zobraziť komentár 21.09.2024 - 19:58:13
00
Pedále máš aké?
Zobraziť komentár 21.09.2024 - 21:42:59
00
Jazdil som na flatoch kde bol ten problem tiez. Dnes som bol prvykrad na mtb naslapoch a vysledok ten isty
Zobraziť komentár 21.09.2024 - 21:58:41
00
arrow_leftSamujel napísal:
Jazdil som na flatoch kde bol ten problem tiez.

Problém vyriešený... Zle postavenie chodidla na pedále. Problém môže byť chronický, jedna jazda na SPD nepomôže, chvíľu to potrvá. Preventívne si daj skontrolovať nastavenie kufrov na tretrách.
Zobraziť komentár 21.09.2024 - 23:31:09
01
Ahojte,

Zacal som nedavno s bicyklovanim na graveli (cca 250 km za mnou) a mavam poslednu dobu problem s vnutornymi stranami kolien, resp. skor s uponami kvadricepsov, ktore ma zacnu dost intenzivne boliet tak po 15-20 km. Bolest trva tak dva dni a potom odzneje. Pri inych aktivitach ako beh, futbal, posilka s tym nemam absolutne problem. Nemate niekto skusenost s takymto specifickym problemom? Diik

Zle nastavená výška sedla (vysoko?), alebo dlhé kľuky. Vysoká záťaž v novej polohe?
Zobraziť komentár 22.09.2024 - 09:48:39
00
arrow_leftKristina napísala:
Zle nastavená výška sedla (vysoko?), alebo dlhé kľuky. Vysoká záťaž v novej polohe?

Sedlo som mal nastavene podla “manualov” a povodne som si tu bolest spajal s tym, ze je nastavene nizko (aj mi to tak prislo). Neskor som ho este o trochu zdvihol, ale zmenu to neprinieslo.
Zobraziť komentár 22.09.2024 - 11:09:22
00
Zacal som nedavno s bicyklovanim na graveli (cca 250 km za mnou) a mavam poslednu dobu problem s vnutornymi stranami kolien, resp. skor s uponami kvadricepsov, ktore ma zacnu dost intenzivne boliet tak po 15-20 km.

V jednej mojej starej múdrej cyklistickej knihe sa píše:
Bolesť mediálnej (vnútornej) časti kolena:
- slabé laterálne (vonkajšie) svalstvo bedier - posilňovať svaly, obzvlášť bederné
- chybné nastavenie zarážok pedálov, špičky smerujú von - nastaviť zarážky do neutrálnej polohy
- široký rozostup pedálov - zmenšiť rozostup pedálov (toto neviem - kratšia oska (?), zarážky na tretrách posunúť smerom von (?))

Ak máš vysoko sedlo, tak bolesti sú zvyčajne v zadnej časti kolena (v šľachách podkolenia), príliš dlhé kľuky sa prejavujú bolesťou v prednej časti kolena - takže ak si nesprávne popísal (identifikoval) bolesť, tak to tiež môže byť.
Zobraziť komentár 22.09.2024 - 14:32:23
20
https://www.nakole.cz/clanky/643-jak-se-zbavit-bolesti-kolen.html
Zobraziť komentár 22.09.2024 - 19:07:34
01
Ďakujem za rady, medzi odporúčaniami sa často objavuje tá vzdialenosť nôh od kľúk, skúsim teda posunúť kufre o niečo von a uvidím čo to spraví. Kufre som si inak nastavoval podľa dostupných článkov/videí, a teda podľa kĺbov, takže ak som čosi vyslovene zle nenameral, toto by som mal mať správne. Dĺžka kľúk by podľa tabuliek tiež nemala byť problém. Nohy mi pri šliapaní idu rovnobežne a nijak extra sa nevychyľujú do strán. A čo sa týka identifikácia bolesti, tú som si odsledoval, takže v tomto som si istý.

Ešte si chcem skontrolovať predozadnú polohu sedla. myslíte, že aj toto by mohlo myť na tú bolesť vplyv?
Zobraziť komentár 24.09.2024 - 09:59:08
00
Ahojte, túto sezónu som začal s cestnou cyklistikou, posledných pár týždňov má pobolieva hlavica ihlice (kostený výčnelok na kolene z vonkajšej strany), po 4 dňoch na bicykli po sebe, už aj na druhej strane, nemal niekto podobný problém? Rozmýšľal som či to je len preťaženie a telo si nejako musí zvyknúť na zvyšujúce sa zaťaženie alebo mám zle nastavený posed, resp. kufry na tretrách (alebo niečo iné?) a tento problém je typický a dá sa odstrániť prestavením niečoho? Ďakujem za tipy a pomoc.
Zobraziť komentár 27.09.2024 - 12:10:54
01

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Oblečenie / Návleky / Na kolená)
keyboard_arrow_up