Je tu nejaký cyklista s vymeneným kolenom a bicykluje? Mne to hrozí, mám 37 rokov. Aj keď mám artrózu IV. stupňa, paradoxne ma koleno nebolí, len s ním nemôžem padálovať, lebo v najvyššej polohe dosť nechutne prelupne a trhne mi celou nohou. Odhodlávam sa, či ísť do "generálky" kolena.
Riešiš už kúpele? Máš do nástupu ešte 3 mesiace!
Minulý týždeň som sa vrátil z liečenia - bol som v Nimnici. Bolo tam hodne pacientov s paličkami, aj barlami - po oprave (výmene?) kolena aj po výmene coxy (bedrový kĺb). Spokojnosť. Ich, aj moja. Pekné prostredie, pokoj, dobré procedúry. Nepáčilo sa mi, že A-pacienti si stravu vyberali z niekoľkých možností (ale robili aj diéty podľa potreby - prispôsobili vybrané jedno - napr. bezlepkové palacinky) dva dni dopredu, a my B-éčkoví sme mali podľa vlastného výberu - čo a koľko si naložíš. Stravy bolo dosť, bol problém nepribrať, ale príprava mi pripomínala školskú alebo závodnú jedáleň 70-tych - 80-tych rokov. A nepozdávalo sa mi časovanie procedúr - dosť rozťahané, od rána od popoludnia. Ja, s relatívne zdravými nohami som to využíval na prechádzky po nádhernom parku, alebo po vyznačených okruhoch v lese.
Ak chceš vo chvíľach voľna bicyklovať, tak Nimnica je ideálna... Na druhej strane Váhu je na miesto bývalej žel. trate vybudovaná medzi Púchovom a Pov. Bystricou nová cesta, vynikajúci asfalt, minimálne stúpania. A dá sa na ňu dostať aj cez nové železničné mosty - majú lávky pre peších a cyklistov. Samozrejme, dá sa ísť aj do bočných dolín - maríkovská, mojtínska, dohňanská... s relatívne malou premávkou.
Už dávnejšie som ti radil Trenčianske Teplice alebo Dudince. Sú od Bratislavy o niečo bližšie ako Nimnica, ale čo sa týka jazdenia, Nimnica vyhráva...
riešenie je aj pobyt na ŠNOP tu v BA, keď nie je priestor na kúpele... mali sme tuším operáciu v ten istý deň, ale ja v porovnaní s TEP len takú "ľahkú"... ale tým, že som mal 6 týždňov fix kolena, kedy som len ležal, tak ten návrat do normálneho života je trošku zdĺhavejší, využil som teda ŠNOP a týždeň si tam "poležal" a bolo tam práve veľa TEP-károv...
do kúpeľov môžem nastúpiť do roka po operácii, ale už ich mám zabukované na prelome septembra oktobra, vybral som si Trenčianske Teplice a hlavyný dôvod je, že v TN býva jeden z naj kamošov a tak tam nebudem sám, budem mať parťáka na bajk. Bicykel si môžem odparkovať u neho a môžeme chodiť na výjazdy, okolo TN je toho hodne. Aj keď som tam bol už veľakrát, stále je kde bicyklovať. Dudince som nechcel. predsa len tam nie sú také kopce a ja kopce najradšej
Tak to zmenili... Za mojich čias (v r. 2007) to bolo do 6 mesiacov po zákroku a stíhal som to len tak-tak.
Ak pôjdeš do Pax-u, tak tam som mal bicykel odparkovaný v akejsi regulačnej stanici. Klúč som dostával na recepcii, miestnosť bola cca 10 m od recepcie. Za celé 4 týždne som tam nikoho nestretol, akurát posledný týždeň tam pribudol bicykel.
btw to all: už bajkujem takmer plnohodnotne, ešte je tá noha slabšia oproti druhej, ale to sa dotrénuje. Už robím v pohode 40-50 km trasy po Karpatoch, singláče a do 1000 m prevýšenia. Jediné, čo je zmena, je že mám trochu blok v teréne, lebo sa bojím o koleno (mám taký plastovo látkový motochránič, ktorý si dávam pri zjazdoch, ale ten rešpekt a blok tam ešte asi dlho bude.
čaves, hlboký drep na paty som už nedokázal urobiť ani pred operáciou, takže nie, flexia je výrazne znížená, ale to bola aj predtým. o žiaden beh sa ani len nepokúšam, myslím, že toto sa robiť nedá, resp. možno by sa aj dalo, ale koleno vydrží pri správnom používaní tak max 15 rokov, tak ho nechcem zničiť za nejakých 5. Som rád, že možem plnohodnotne chodiť, turistikovať a samozrjeme bicyklovať a idem opäť na skialp cez silvester, sám som zvedavý, koľko mi to koleno dovolí, šlapania sa nebojém, skôr toho lyžovania,
tak som si vyskúšal už aj skitouring na mýte. slapanie hore úplne v pohode, zlyzovanie spočiatku opatrne, neskor plnohodnotne, ale zatiaľ som sa odvážil len po upravenej zjazdovke,
Ahoj , keď Ťa môžem pekne poprosiť mohol by si poslať článok s Czoborovou . Ja som tiež dal obe kolená naraz operovať dnes mám 22 dní po zákroku , rehabilitácia už doma každý deň sa zlepšuje. Ďakujem. Atila [email protected]
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.mtbiker.sk/vyjazdy/1380776/elektrobicykel-krizna.html
Minulý týždeň som sa vrátil z liečenia - bol som v Nimnici. Bolo tam hodne pacientov s paličkami, aj barlami - po oprave (výmene?) kolena aj po výmene coxy (bedrový kĺb). Spokojnosť. Ich, aj moja. Pekné prostredie, pokoj, dobré procedúry. Nepáčilo sa mi, že A-pacienti si stravu vyberali z niekoľkých možností (ale robili aj diéty podľa potreby - prispôsobili vybrané jedno - napr. bezlepkové palacinky) dva dni dopredu, a my B-éčkoví sme mali podľa vlastného výberu - čo a koľko si naložíš. Stravy bolo dosť, bol problém nepribrať, ale príprava mi pripomínala školskú alebo závodnú jedáleň 70-tych - 80-tych rokov. A nepozdávalo sa mi časovanie procedúr - dosť rozťahané, od rána od popoludnia. Ja, s relatívne zdravými nohami som to využíval na prechádzky po nádhernom parku, alebo po vyznačených okruhoch v lese.
Ak chceš vo chvíľach voľna bicyklovať, tak Nimnica je ideálna... Na druhej strane Váhu je na miesto bývalej žel. trate vybudovaná medzi Púchovom a Pov. Bystricou nová cesta, vynikajúci asfalt, minimálne stúpania. A dá sa na ňu dostať aj cez nové železničné mosty - majú lávky pre peších a cyklistov. Samozrejme, dá sa ísť aj do bočných dolín - maríkovská, mojtínska, dohňanská... s relatívne malou premávkou.
Už dávnejšie som ti radil Trenčianske Teplice alebo Dudince. Sú od Bratislavy o niečo bližšie ako Nimnica, ale čo sa týka jazdenia, Nimnica vyhráva...
Ak pôjdeš do Pax-u, tak tam som mal bicykel odparkovaný v akejsi regulačnej stanici. Klúč som dostával na recepcii, miestnosť bola cca 10 m od recepcie. Za celé 4 týždne som tam nikoho nestretol, akurát posledný týždeň tam pribudol bicykel.
[email protected]