Jurot je podľa mňa nejaký rozsievac neistoty ktorý sa riadi heslom: čím horšie tým lepšie.
Stavím sa že to robí aj na iných weboch a možno aj profesionálne.
Ale vsak Pfizzer pride v milionoch - tento mesiac ho ma prist milion davok a v juni este viac.
Trollim - vychadzam z udajov naso statu - takze to budu urcite haluze
Preco by som nebicykloval
Napr som cez mtbikera predal predchadzajuce moje doterajsiebajky
A dlho som tu nepisal ale ked vidim ze napr chalan ktory napisal ze si pocka ako sa vyvinie vakcinacia a potom sa zaockuje ma schovany prispevok lebo neviem co tym porusuje ...
Tak postujem linky ktore su z main streamu a ukazujem mierne inu tvar toho co tu vyznieva
Ako pisem podla toho co tu clovek cita by sa mali slovaci trhat o ockovanie
Niekto sa riadi rozumom, ak mu ešte nejaký zostal po mediálnom výplachu a rozmýšľa...Čo je to za pandémiu, keď z celej našej širšej rodiny viem akurát o jednom bratrancovi, ktorý to akože mal. Okrem straty čuchu neviem o ničom inom čo by riešil. Zato drvivá väčšina rodiny rieši to, ako im celý ten humbug s opatreniami komplikuje a otravuje život. Napr. teta už bola 33x na tom pridrbanom testovaní. Zdravá žena sa každý týždeň musela stresovať, či ju pustia cez bránu podniku kde robí.
Preto úplne súhlasím s tým čo si napísal (až na tie elektro autá) a som rád, že sa ešte nájdu ľudia s vlastným názorom
Pocuvajte, skusim jednu laicku predikciu. Mozte ma za nu ukamenovat - hned, alebo po 3 mesiacoch,ked sa ukaze ako zla. Ale napisem ju sem.
Ako tak pozeram krajiny s vyssim podielom zaockovanych, tak aj pri otvarani uz stacia aktualne urovne zaockovanosti (okrem Chile) na vyrazny pokles novych pripadov v poslednych 2 tyzdnoch. UK a Izrael kracaju v lete k eliminacii virusu, minimalne v niektorych regionoch.
Je mozne, ze v lete bude virus skutocne minimalizovany a bude stacit aktualne premorenie a zaockovanost niekde na urovni 40%. Aspon na leto.
Pozrite, ako posledne tyzdne klesaju cisla vo velmi premorenych krajinach (CZ, SK, HU) - bud teda lockdown zabral az po mesiacoch, alebo sa prenos zlomil pri zvysenej teplote a narastajucej odolnosti (vakcinaciou/premorenim).
Čo je to za pandémiu, keď z celej našej širšej rodiny viem akurát o jednom bratrancovi, ktorý to akože mal.
Zovseobecnujes na zaklade malej statisticky extremne nevyznamnej vzorky (svojej rodiny). Asi by si protestoval, ak by sme podobnou logikou vnimali na zaklade tvojich prispevkov tvoju rodinu ako particku obmedzenych jedincov bez akehokolvek racionalneho uvazovania, ktori nemaju prilis sajn o tom, ako funguje svet okolo nas, vsak?
Niekto sa riadi rozumom, ak mu ešte nejaký zostal po mediálnom výplachu a rozmýšľa...Čo je to za pandémiu, keď z celej našej širšej rodiny viem akurát o jednom bratrancovi, ktorý to akože mal. Okrem straty čuchu neviem o ničom inom čo by riešil. Zato drvivá väčšina rodiny rieši to, ako im celý ten humbug s opatreniami komplikuje a otravuje život. Napr. teta už bola 33x na tom pridrbanom testovaní. Zdravá žena sa každý týždeň musela stresovať, či ju pustia cez bránu podniku kde robí.
Preto úplne súhlasím s tým čo si napísal (až na tie elektro autá) a som rád, že sa ešte nájdu ľudia s vlastným názorom
Tiež viem o tom, že z celej našej širšej rodiny to akože mala len jedna sesternica ale viem aj to, že je to taká pandémia pri ktorej by s opatreniami ako pri bežnej chrípke vyhynula desatina slovenska. Teda ak by sa nenosili rúška, zaočkovalo by sa 1 % ľudí vakcínou proti chrípke, ... Sa ti vidí, že je to slabá pandémia ? Jedine co maš pravdu to je s tým Ag testovaním že keby nebolo tak vyhynie len jedenástina, dvanástina Slovenska.
ivan máš zaujímavo alternatívnu matematiku.
Smrtnosť je okolo 3,13 % (slovenské čísla). A zatiaľ to dostal ani nie každý desiaty.
V každom prípade dá sa vyrátať, že na 80 % premorenie (od čoho by mala nastať kolektívna imunita, based on "netlmené" reprodukčné číslo) by si potreboval o.i. asi 135 kilomŕtvol. To asi nie je úplná pravda (lebo vnímavejšie jedince kapú prvé, potom prichádzajú na rad odolnejšie kusy a smrtnosť klesá), ale ako nástrel by to mohlo stačiť.
5,45 megapíplov (počet obyvateľov) * 0,8 (toľko infikovaných potrebuješ na kolektívnu imunitu) * 0,0313 (smrtnosť) = tých zhruba 135 kilopíplov
Národné centrum zdravotníckych informácií
April 28 at 10:10 AM ·
ℹ️ Dovoľujeme si informovať, že dňa 28.4.2021 od 20:00h do 22:00h bude z dôvodu aktualizácie systému prebiehať odstávka systému eVakcinácia.
V tomto čase sa nebude môcť verejnosť prihlásiť na očkovanie.
Za spôsobené problémy sa ospravedlňujeme a ďakujeme za porozumenie.
Veríme, že aktualizovaný systém o novinky ako napríklad registrácia od veku 16+ prinesie veľa pozitív pre všetkých.
Smrtnosť je okolo 3,13 % (slovenské čísla). A zatiaľ to dostal ani nie každý desiaty.
V každom prípade dá sa vyrátať, že na 80 % premorenie (od čoho by mala nastať kolektívna imunita, based on "netlmené" reprodukčné číslo) by si potreboval o.i. asi 135 kilomŕtvol. To asi nie je úplná pravda (lebo vnímavejšie jedince kapú prvé, potom prichádzajú na rad odolnejšie kusy a smrtnosť klesá), ale ako nástrel by to mohlo stačiť.
5,45 megapíplov (počet obyvateľov) * 0,8 (toľko infikovaných potrebuješ na kolektívnu imunitu) * 0,0313 (smrtnosť) = tých zhruba 135 kilopíplov
Nevynechal si nieco z toho vypoctu? Ci?
11807 (obete)/(383228(PCR)+ 376835(AG)= 1,6% smrtnost.
Preukazatelne nakazenych 760063/5.45 mil = cca 14% a teda cca kazdy siedmy to dostal (ak abstrahujeme od opakovanych nakaz)
Ja len že porterovi sa vidí že slabá pandémia a že zbytočné opatrenia. Takže keby žiadne neboli tak mladí, starí - neobézni - obézni, ... ľudia kapú na uliciach ako vo Wu-Chane počas prvých dní bez rúškov, pri bežnej mobilite - narvané vlaky, autobusy, MHD dečka žiakmi, študentmi, ľudmi do roboty. A kedže podla portera vraj ,,slabá pandémia,, tak by sa šlo dalej ako by nič. Nebolo by toľko mrtvych ? - desatina, dvanástina populácie ? desatina, dvanástina populácie ešte možno optimistický odhad
Ja len že porterovi sa vidí že slabá pandémia a že zbytočné opatrenia. Takže keby žiadne neboli tak mladí, starí - neobézni - obézni, ... ľudia kapú na uliciach ako vo Wu-Chane počas prvých dní bez rúškov, pri bežnej mobilite - narvané vlaky, autobusy, MHD dečka žiakmi, študentmi, ľudmi do roboty. A kedže podla portera vraj ,,slabá pandémia,, tak by sa šlo dalej ako by nič. Nebolo by toľko mrtvych ? - desatina, dvanástina populácie ? desatina, dvanástina populácie ešte možno optimistický odhad
...a to iba v prvom kolecku, kedze nakaza nezarucuje permanentnu imunitu.
ľudia kapú na uliciach ako vo Wu-Chane počas prvých dní
keby aj všetky čínske prípady (90 000 cases/5000 deaths) boli iba vo Wu-Chane, tak vzhľadom na to, že to mestečko má 11 megapíplov, stále by sme boli ďaleko od akéhosi "kapania na uliciach"
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Stavím sa že to robí aj na iných weboch a možno aj profesionálne.
Trollim - vychadzam z udajov naso statu - takze to budu urcite haluze
Napr som cez mtbikera predal predchadzajuce moje doterajsiebajky
A dlho som tu nepisal ale ked vidim ze napr chalan ktory napisal ze si pocka ako sa vyvinie vakcinacia a potom sa zaockuje ma schovany prispevok lebo neviem co tym porusuje ...
Tak postujem linky ktore su z main streamu a ukazujem mierne inu tvar toho co tu vyznieva
Ako pisem podla toho co tu clovek cita by sa mali slovaci trhat o ockovanie
Ako tak pozeram krajiny s vyssim podielom zaockovanych, tak aj pri otvarani uz stacia aktualne urovne zaockovanosti (okrem Chile) na vyrazny pokles novych pripadov v poslednych 2 tyzdnoch. UK a Izrael kracaju v lete k eliminacii virusu, minimalne v niektorych regionoch.
Je mozne, ze v lete bude virus skutocne minimalizovany a bude stacit aktualne premorenie a zaockovanost niekde na urovni 40%. Aspon na leto.
Pozrite, ako posledne tyzdne klesaju cisla vo velmi premorenych krajinach (CZ, SK, HU) - bud teda lockdown zabral az po mesiacoch, alebo sa prenos zlomil pri zvysenej teplote a narastajucej odolnosti (vakcinaciou/premorenim).
Zovseobecnujes na zaklade malej statisticky extremne nevyznamnej vzorky (svojej rodiny). Asi by si protestoval, ak by sme podobnou logikou vnimali na zaklade tvojich prispevkov tvoju rodinu ako particku obmedzenych jedincov bez akehokolvek racionalneho uvazovania, ktori nemaju prilis sajn o tom, ako funguje svet okolo nas, vsak?
Tiež viem o tom, že z celej našej širšej rodiny to akože mala len jedna sesternica ale viem aj to, že je to taká pandémia pri ktorej by s opatreniami ako pri bežnej chrípke vyhynula desatina slovenska. Teda ak by sa nenosili rúška, zaočkovalo by sa 1 % ľudí vakcínou proti chrípke, ... Sa ti vidí, že je to slabá pandémia ? Jedine co maš pravdu to je s tým Ag testovaním že keby nebolo tak vyhynie len jedenástina, dvanástina Slovenska.
Velmi jednoducho vnimany svet....
Len aby ten vlastny nazor rychlo nezmeneli, ked nahodou pridu do kontaktu so zdravotnictvom a budu potrebovat zdravotnu starostlivost.
A bude horsie.
https://dennikn.sk/2373156/vyhoreli-sme-je-koniec-pribehy-americkych-lekarov-ktorych-pandemia-dohnala-k-zufalstvu/?ref=tema
https://www.washingtonpost.com/health/2021/04/22/health-workers-covid-quit/
April 28 at 10:10 AM ·
ℹ️ Dovoľujeme si informovať, že dňa 28.4.2021 od 20:00h do 22:00h bude z dôvodu aktualizácie systému prebiehať odstávka systému eVakcinácia.
V tomto čase sa nebude môcť verejnosť prihlásiť na očkovanie.
Za spôsobené problémy sa ospravedlňujeme a ďakujeme za porozumenie.
Veríme, že aktualizovaný systém o novinky ako napríklad registrácia od veku 16+ prinesie veľa pozitív pre všetkých.
0.07 potrebuje do nemocnice, tam sa z nich dostane 0.07 * 0.05, a z tych co sa do nemocnice nedostane 0.07 * 0.95 to tolko neda?
Nevynechal si nieco z toho vypoctu? Ci?
11807 (obete)/(383228(PCR)+ 376835(AG)= 1,6% smrtnost.
Preukazatelne nakazenych 760063/5.45 mil = cca 14% a teda cca kazdy siedmy to dostal (ak abstrahujeme od opakovanych nakaz)
...a to iba v prvom kolecku, kedze nakaza nezarucuje permanentnu imunitu.
keby aj všetky čínske prípady (90 000 cases/5000 deaths) boli iba vo Wu-Chane, tak vzhľadom na to, že to mestečko má 11 megapíplov, stále by sme boli ďaleko od akéhosi "kapania na uliciach"
Oki, to sedi. Akurat na worldometers nezapocitali pozitivne Ag testy.