Keď sme sa už v inej téme
post630146.html#p630146 bavili o káve napadlo mi, že by nemusel byť zlý nápad podeliť sa o zážitky a skúsenosti aj z tejto oblasti keď sa bavíme aj o iných, s cyklistikou nie veľmi súvisiacich veciach. Kávu mám rád, nepovažujem sa za odborník ani fajnšmekra ale ak si mám kávu vychutnať tak nech stojí za to. V BA poznám pár podnikov, do ktorých sa rád vraciam a káva mi tam chutí. Nepoznám pozadie odkiaľ kávu vozia, či je kvalitná, ako je pražená a pod., jednoducho mi chutí. Spomeniem pár, ktoré mi v tejto chvíli napadnú: kaviareň v "novom bratislavskom centre" na Dlhých dieloch (neviem si spomenúť na názov), ponúkajú rôzne druhy káv, aj jednodruhových; ďalej Cafe land v OC Glavica v Devínskej (
http://www.cafeland.sk/); Julius Meinl Cafe OC Eurovea. A minulý týždeň som zablúdil do Nitry kde v OC MAX som objavil toto:
http://www.eurocoffee.sk/ Ja som si dal Jamaicu, priateľka Costa Ricu a noazaj nám chutila. Okrem toho je tam aj veľmi príjemná baristka, ktorá nám porozprávala a povysvetľovala veľa vecí okolo kávy. Nakoniec som odchádzal s tromi rôznymi balíkmi kávy.
Takže kávičkári, podeľte sa so zážitkami, či dobrými alebo zlými a dajte tipy kam chodiť a kam nie.
scarinko Ako keby som to tušil, ale nechcel som Ti pokaziť náladu, keď si kúpil Ceado. Moja rada mala znieť, že dobrý mlynec už máš, ešte treba kúpiť poriadny kávovar a máš po problémoch.
ak bude treba poradit tak nieje problem, v 3d tlaceni sa kus vyznam
A naco? Ved ten kavovar len ziskal na estetike. Naked paka, naked hlava, krasne bude ladit.
Btw, neumyvat bajk je dalsia blbost ...
luper to som nechcel pocut, ale na to zas bude dlho cas. Nemam bozodny ucet.
peterg nie je to okrem estetiky na to aby si sa nepopalil o horucu hlavu?
Ale nevidim to nijak tragicky, jednak o tom vies, jednak tam ruky nestrkas. Btw, chvilu som tiez prevadzkoval tak stroj a ziaden problem, akurat lepsie vyzeral.
To je otazka, na ktoru vlastne ani nie je mozne dat relevantnu ci rozumnu odpoved. Kava je ovocie a kazdy rok je ina uroda, inak sa podari ci nepodari. Este do toho zasiahne prazic a co uroda, to ina kava. Niektori si tu isto spomenu na Mzungu od Gardelli, ktora bola v prvom roku vynikajuca (1. uroda?), ale uz nikdy potom. Mal som par dobrych kav, ale
ziadna z nich sa neda opatovne kupit z vyssie uvedeneho dovodu. Proste nevstupis 2x do tej istej rieky ...
Stupen prazenia svetly.
P.S. S jednodruhovym vinom je to uplne stejne.
Ved ja tiez nie
tiez by som to neriesil a nechal tak vyzera to fakt lepsie a aj ten petov steampunkovy stroj sa mi viac lubil jak teraz vytuneny drevom
To by si neveril, koľko taká kočka znesie, o kocúrovi ani nehovoriac ...
Tmavsie prazenie sa 5.-7. stupen cca. Svetle isli od 0-3
ten nerezovy plech hned utri kym mas handru od horucej vody lebo potom to budes tazko davat dole