Keď sme sa už v inej téme
post630146.html#p630146 bavili o káve napadlo mi, že by nemusel byť zlý nápad podeliť sa o zážitky a skúsenosti aj z tejto oblasti keď sa bavíme aj o iných, s cyklistikou nie veľmi súvisiacich veciach. Kávu mám rád, nepovažujem sa za odborník ani fajnšmekra ale ak si mám kávu vychutnať tak nech stojí za to. V BA poznám pár podnikov, do ktorých sa rád vraciam a káva mi tam chutí. Nepoznám pozadie odkiaľ kávu vozia, či je kvalitná, ako je pražená a pod., jednoducho mi chutí. Spomeniem pár, ktoré mi v tejto chvíli napadnú: kaviareň v "novom bratislavskom centre" na Dlhých dieloch (neviem si spomenúť na názov), ponúkajú rôzne druhy káv, aj jednodruhových; ďalej Cafe land v OC Glavica v Devínskej (
http://www.cafeland.sk/); Julius Meinl Cafe OC Eurovea. A minulý týždeň som zablúdil do Nitry kde v OC MAX som objavil toto:
http://www.eurocoffee.sk/ Ja som si dal Jamaicu, priateľka Costa Ricu a noazaj nám chutila. Okrem toho je tam aj veľmi príjemná baristka, ktorá nám porozprávala a povysvetľovala veľa vecí okolo kávy. Nakoniec som odchádzal s tromi rôznymi balíkmi kávy.
Takže kávičkári, podeľte sa so zážitkami, či dobrými alebo zlými a dajte tipy kam chodiť a kam nie.
Našťastie nebola reč o mne.
...
...
(alebo ...
Nemusím, hlavu bez šneku mám navyše, ako náhradný diel.
scarinko ale určite je väčšia pravdepodobnosť, že by som kvôli Tebe bez problémov odskrutkoval tri skrutky, ako to že sa od Teba dozviem ako si zvládol pomlieť to svetlé praženie, prípadne vyčistenie mlynca
Posunul som to o tu jednu dierku ako ste pisali. Po doobednych skusaniach som este robil jeden pokus ked som sa vratil z bajku.
Fotku nemam ale stupen cca 3,5 17,1g za 32s od zapnutia to bolo asi 50g kavy. Este to nie je dokonale ale nevadi mi taketo mnozstvo lebo mam rad viac kavy v sialke. Zajtra poskusam este kusok poladit aby som dosiahol 30s na 30-35g kavy.
Skusal som aj naked paku ale nem dopadlo dobre 😁
...
...
(alebo ...
Dobre, dobre, len som Ta chcel pochvalit za snahu ...
... a to "(alebo ...
Posunul som to o tu jednu dierku ako ste pisali. Po doobednych skusaniach som este robil jeden pokus ked som sa vratil z bajku.
Fotku nemam ale stupen cca 3,5 17,1g za 32s od zapnutia to bolo asi 50g kavy. Este to nie je dokonale ale nevadi mi taketo mnozstvo lebo mam rad viac kavy v sialke. Zajtra poskusam este kusok poladit aby som dosiahol 30s na 30-35g kavy.
Skusal som aj naked paku ale nem dopadlo dobre 😁
To signalizuje zjavne problemy, bud v mleti alebo "spracovani" (leveling, tamping). Nesetri na kave, skus radikalnejsie zjemnit mletie, radsej trochu dlhsia extrakcia, ako kratsia. A potom mozes zhrubovat mletie.
Za aký čas
Som povedal, ze to necham tiect az do konca a potom ochutnam. Kava je spravidla pitna, nevylievam. Nepovedal som, ze potom nedoladujem mletie - doladujem, u seba na cca. 14 + 30s, teda asi 44s. Ale pri mleti na brew kamenoch nejde doladit s presnostou 1s, ako sa vela ludi snazi u espressa
https://www.mtbiker.sk/forum/post1347662.html#p1347662