Lokalizácia
Formulár sa odosiela
niečo predčasne od Mikuláša....

Prílohy:

IMG_20181201_182219.jpg
IMG_20181201_182219.jpg 459.18 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

IMG_20181201_182303.jpg
IMG_20181201_182303.jpg 502.51 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 01.12.2018 - 18:30:27
00
arrow_leftRamon1 napísal:
... E37J na SD nedoporucujem . Slabý motor , retencia , atď . ...

No neviem, mám zato, že kým motor zvláda roztočiť a udržať otáčky, je jedno, koľko prebytku výkonu ma naviac, tam sa rozdiel medzi 300W a 500W nijak neprejavi (pri stejnych kamenoch). 300W motor si musí ľahko poradiť s bežnými stredne agresívnymi kameňami (20 sekcií, štýl Mazzer Super Jolly). Problém nastáva jedine vtedy, ak sa vymenia kamene za agresívne (s čím výrobca nepočítal) a rozbehový moment nestačí. Mám s tým isté skúsenosti. :D
Zobraziť komentár 01.12.2018 - 20:13:28
00
Ja mám skúsenosti s 800W, 610W, 300W a 250W . Kto ma teraz pravdu ;) ... bavíme sa o SD a žiadnom “ kamennom “ tuzingu . Pôvodný stav .
Zobraziť komentár 01.12.2018 - 21:38:09
00
To je ako ked ides autom ustalenou rychlostou, je jedno, ci mas motor 150 kW, ci 300 kW, ked ti na tu rychlost a prvotny rozbeh staci 80 kW (a povedzme nejaka rezerva pre malu zmenu zataze, teda trebars 100 kW). Tu nejde o to, aku maximalku vies dosiahnut, ake je zrychlenie z 0 na 100, ani ako rychlo vies ist do kopca. Proste rozbeh a ustalena rychlost.
Napriklad na Kafateku Monolith Conical namerali najvacsi prikon 180W pocas mletia (inak 105 - 150W). Dolezitejsi, ako maximalny vykon motora, je v danom pripade zaberovy tocivy moment.
Zobraziť komentár 01.12.2018 - 21:55:26
00
Kto ešte nemá ručný mlynček a chcel by lacnejsie :D , zlava 100 eur ... https://www.malwani.de/english-1/shop/manual-coffee-grinder-livi/
Zobraziť komentár 01.12.2018 - 22:59:37
00
Nj ta zlava pomoze :D
Zobraziť komentár 01.12.2018 - 23:06:08
00
Čo môžeš vedieť ... Roman je zberateľ mlyncov a taký ešte nemá ;) , môže ho to motivovať ... :D
Zobraziť komentár 01.12.2018 - 23:39:12
01
Pekne nove mlynce na obzore, zacina to byt zaujimave, https://mahlkoenig.de/en/news-and-events/its-time-next-generation-mahlkonigs-e65s, https://anfim.it/en/news-and-events/its-time-next-generation-anfims-pratica-solida
Zobraziť komentár 02.12.2018 - 00:29:09
00
Ramon1, peterg, tak dakujem Vam za rady... nasypal som teda nasypku, mlynec hodil na jednotku davku som ponechal...tieklo to uz omnoho lepsie no stale to este nebolo ono... trochu som sa premotivoval a pritlacil asi viac na tamper :D... no ale co som si vsimol je to, že ked som pouzil distributor (motta 58 mm)a nasledne utampoval...tak mi to prislo ze tam uz nie je po distribucii nejaka vôla na tamping resp... ako keby sa tym distributorom utlacil stred a boky ostali volne, je to dost vidiet aj na bottomless pake, že extrakcia nie je rovnomerna ale zacina sa zbiehat viac po krajoch....a tak isto aj na puku som si vsimol kanaliky po krajoch... ked som distibutor nepouzil ale po mleti trocha špajdlami poprehraboval a zatampoval bolo to uz oooomnoho lepsie.... moj nazor je, že tie hrany distributora konkretne toho co mam asi nie su moc idealne, a tak isto bude treba asi tamper 58,3 alebo 58,4,,,, a samozrejme aj nejaku poriadnu misku, nakolko mam len tie co boli ku kavovaru ( lelit bianca).
Zobraziť komentár 02.12.2018 - 11:37:15
01
arrow_leftpeterg napísal:
...Skusal som v poslednej dobe viac OCDckovat, a vysledky ma prekvapili...

arrow_leftsypac napísal:
... ako keby sa tym distributorom utlacil stred a boky ostali volne, je to dost vidiet aj na bottomless pake, že extrakcia nie je rovnomerna ale zacina sa zbiehat viac po krajoch....a tak isto aj na puku som si vsimol kanaliky po krajoch... .

sypac Dobry postreh, toto som tvrdil uz davno na margo OCD :y: . Nechcel som publikovat skor, kym sa niekto neopyta, aby som nikoho neurazil, ale mna tiez vysledky OCD-cka prekvapili, ako som pisal vyssie ...ale negativne! Aj som si to zdokumentoval. Vsimol som si totiz opakovane, ze extrakcia zacinala obvykle v 3 prudoch vo vrcholoch rovnostranneho trojuholnika, co nemoze byt nahoda (ked som si uz pripravil fotak na fotenie extrakcie, tak vtedy boli prudy 2). Chutovo tiez zle. Spravna extrakcia ma zacinat nahodne a zliat sa do jedneho prudu. Pomohlo, ked som kavu predtym (pred OCD-ckom) poriadne premiesal, potom uz ale OCD-cko nema ziaden zmysel, lebo kava je rozhrnuta do roviny tak ci tak, takze sa vlastne neuplatnuje. Za mna klasicke OCD :n: , vyhodene peniaze. Nemal som moznost skusat jednobrity dizajn typu Pullman a pod., ten by mohol byt o nieco lepsi, kym ale brit nema hrubku zitelky, tak to nikdy nebude idealne.

Prílohy:

Pokus_1a - mletie, sklepanie, bez miesania.JPG
Pokus_1a - mletie, sklepanie, bez miesania.JPG 671.75 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Pokus_1b - OCD, polozenie.JPG
Pokus_1b - OCD, polozenie.JPG 608.9 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Pokus_1c - po OCD.JPG
Pokus_1c - po OCD.JPG 612.59 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Pokus_1d - preinfuzia.JPG
Pokus_1d - preinfuzia.JPG 633.52 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Pokus_1e - extrakcia.JPG
Pokus_1e - extrakcia.JPG 616.55 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Pokus_1f - extrakcia.JPG
Pokus_1f - extrakcia.JPG 624.75 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 02.12.2018 - 12:00:05
01
Chlopi, neviem aký máte problém, ale u mňa O.K. :y:
https://www.instagram.com/p/Bp__WQPhN3k/

Prílohy:

Komentár súboru: po OCD
46EB381C-D012-46DA-9613-A67E043A85D5.jpeg
46EB381C-D012-46DA-9613-A67E043A85D5.jpeg 558.64 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Komentár súboru: po tampovaní
5E7ABD52-1F65-4DD8-9E19-9364628F65D4.jpeg
5E7ABD52-1F65-4DD8-9E19-9364628F65D4.jpeg 503.22 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 02.12.2018 - 12:19:48
00
Nevedia s ním pracovať !!!
Zobraziť komentár 02.12.2018 - 13:54:55
01
arrow_leftluper napísal:
Chlopi, neviem aký máte problém, ale u mňa O.K. :y:
https://www.instagram.com/p/Bp__WQPhN3k/

Hahaha, dakujem za zdokumentovanie, video ukazuje, ze vznikli 3 prudy vo vrchole rovnostranneho trojuholnika, ktore sa potom zliali, aj preto, ze extrakcia bola prirychla a kava asi tmavo prazena, inak by sa tiete prudy udrzali ovela dlhsie. To je presne to, co som popisoval, ze sa deje. Pri dobrej extrakcii to tak nevyzera.
Skus postnut foto, ako vyzera namleta kava v pake, ked len polozis a zdvihnes OCD, bez zakrutenia, nie po zakruteni (ako moj obr. obr. c 2). Myslim, ze z neho bude jasne, ako sa kava lokalne nerovnomerne stlaci polozenim OCD. Roman to robi inak, on najprv kavu dobre rozmiesa melickou (co som na propagacnych videach OCD vobec nevidel), potom OCD-kuje, ale to uz nema velky zmysel, kedze je zarovnana od metlickovania resp. da sa metlickou zarovnat.
Len znova zopakujem, ze dobry vysledok (vizualne a hlavne chutovo!) som dosiahol, ked som kavu naprv rozmiesal, a tak dorovnal OCDckom, co je vsak uz zbytocny krok.
Nebude to nasou nesikovnostou, ako pise Roman, ale nepochopenim, co bolo napisane skor.
Zobraziť komentár 02.12.2018 - 14:35:58
00
Tmavé praženie nepoužívam, že by nedostatok svetla pri snímaní? Po namletí do páky, kávu pred OCD sklepnem poklepaním páky o základňu. ;)


Naposledy upravil luper dňa 02.12.2018 - 14:44:18, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 02.12.2018 - 14:41:58
00
arrow_leftsypac napísal:
.. nasypal som teda nasypku, mlynec hodil na jednotku davku som ponechal...tieklo to uz omnoho lepsie no stale to este nebolo ono...

Z uvedeho som nepochopil (chybaju v texte ciarky?), ci si mlel s plnou nasypkou a tlakom kavy (OD), alebo jednotlivu davku do prazdneho mlynca. Ak to prve, ako si zmenil mletie oproti jednotlivej davke?
Zobraziť komentár 02.12.2018 - 14:42:01
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a regenerácia / Energia)
keyboard_arrow_up