mal cca pred 10 rokmi, velmi to bolelo a bol som 4 dni v spitali na infuziach.
Nastastie tie pomohli a islo to von prirodzenou cestou, nebola treba operacia.
Možno je takej veľkosti, že spontánne neodíde .....a bude tomu treba trocha pomôcť, napríklad "rozbitím" na menšie časti a to sa dá viacerými metódami....ale to ti asi lepšie vysvetlí urológ....🤔
Pred asi 2 rokmi 5 dni na infuziach v nemocnici, predtym 5 dni vracania a krutych bolesti (2x som bol na pohotovosti).
Neviem ako to zmizlo, z nemocnice ma prepustali este s mensimi bolestami, ale doma dieta (soletky, pecivo, pivo) a po par dnoch bolesti zmizli.
Nic som nevidel a necitil, takze neviem ako zmizli.
Inak na sone a mrku nebolo nic vidiet, ale diagnoza znela oblickove kamene.
Uzival som inak aj nejake lieky co mi dali na "rozpustanie" a tusim nejake antibiotika.
Po prepusteni z nemocnice kym som cakal na odvoz som siel hned do prvej krcmy na Plzen...odporucal mi to urolog a lekarov treba posluchat.
Neodporucam zazit, ta bolest bola naozaj kruta a kazde 2-3h sa vracala vo vlnach.
Nieco od Trebenovej. Při písku v ledvinách a kaméncích v měchýři se užívají horké koupele z přesličky, přičemž se pije teplý čaj z přesličky, moč se zadržuje, aby se mohla naráz pod tlakem vypustit. Po takové kúře kameny
většinou odcházejí.
Nieco od Trebenovej. Při písku v ledvinách a kaméncích v měchýři se užívají horké koupele z přesličky, přičemž se pije teplý čaj z přesličky, moč se zadržuje, aby se mohla naráz pod tlakem vypustit. Po takové kúře kameny
většinou odcházejí.
Lenze to ho uz musis mat v mechure, ked je este v mocovodoch tak ti to nepomoze.
Inak mne sa to stalo, ked som sa dost zasolil a podcenil prijem tekutin 2 dni po sebe, takze cisto teoreticky by mohol pomoct reverzny postup;o).
Znizit prijem soli na minimum a rozfofrofat oblicky na maximum, co dokaze vyborne prave pivo....respektive viac piv.
to nase zdravotnictvo je asi vazne v uplnej ....
(jednu znamu mam s oblickovymi kamenmi aktualne a lekar jej odporucil pit vela piva stym ze ich pivo rozpusta, to iste mam od jedneho kamosa ktory stym mal problem pred vela rokmi a odvtedy na odporucanie lekara zacal pit pravidelne pivo a tak by som mohol pokracovat)
Ja si myslim, ze pivo nic nerozpusta, ale kedze je silne mocopudne udeje sa (mozno) nasledovne.
Ak si dobre spominam mocovody iduce z obliciek su tvorene hladkou svalovinou, co si pre zjednodusenie mozme predstavit ako nejaku trubku. Ak vypijem vela mocopudnych tekutin oblicky zvysia svoje otacky a zacnu produkovat viacej odpadu.
Tento odpad je tlaceny oblickami, cez mocovody a aby to mocovody zvladli, kedze ide o svalovinu docasne zvacsia svoj objem(priemer) kvoli prietoku, cim moze dojst k uvolneniu kamena, ktory blokuje cestu.
Toto je podla mna dovod, preco urologovia doporucuju pivo pri oblickovych kamenoch, rozpustaniu by som moc neveril.
flegko - to by sedelo aj s tymi mojimi infuziami. Asi to bol len nejaky obycajny roztok, nic specialne, no kedze toho bolo vela a neustale pocas 4 dni, tak som furt len cural a cural, a tak sa tie kamienky nakoniec vyplavili.
Sestricka nic ine nerobila, len odnasala moje plne bazanty
Hlavne necitat linkovane zdroje, radsej sa riadit nazormi internetoveho "odbornika" skoro na vsetko, ktory samozrejme nepotrebuje citat zdroje, lebo si nieco "mysli" a inemu by "moc neveril".
flegko - to by sedelo aj s tymi mojimi infuziami. Asi to bol len nejaky obycajny roztok, nic specialne, no kedze toho bolo vela a neustale pocas 4 dni, tak som furt len cural a cural, a tak sa tie kamienky nakoniec vyplavili.
Ja som nedostaval zavodnovacie, ale tlmiace proti bolesti, spolu s nejakymi liekmi. Zavodnovacie som dostaval mozno na zaciatku, kedze po 5 dnoch zvracania som bol silne dehydrovany.
V kazdom pripade si pamatam, ze uz po prvej sa mi dost ulavilo, aj ked mi ju dali neskoro, pretoze som im do zachoda este jednu tycku spolu s napichnutou infuzkou bol hodit kym zabrala.
Tak mi nakoniec museli zaviesť stent, lebo sa zhoršovala funkcia obličky. Kameň mám v močovode a nie je úplne malý. Uvidím či sa s tým bude dať bikovať aspoň tak po hrádzi a všeobecne čo to bude robiť.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Nastastie tie pomohli a islo to von prirodzenou cestou, nebola treba operacia.
To by mi ju už dávno rozbila pečeň 😂
Neviem ako to zmizlo, z nemocnice ma prepustali este s mensimi bolestami, ale doma dieta (soletky, pecivo, pivo) a po par dnoch bolesti zmizli.
Nic som nevidel a necitil, takze neviem ako zmizli.
Inak na sone a mrku nebolo nic vidiet, ale diagnoza znela oblickove kamene.
Uzival som inak aj nejake lieky co mi dali na "rozpustanie" a tusim nejake antibiotika.
Po prepusteni z nemocnice kym som cakal na odvoz som siel hned do prvej krcmy na Plzen...odporucal mi to urolog a lekarov treba posluchat.
Neodporucam zazit, ta bolest bola naozaj kruta a kazde 2-3h sa vracala vo vlnach.
většinou odcházejí.
https://www.manutea.sk/praslicka-vnat-equisetum-arvense-bylina-x11397
většinou odcházejí.
https://www.manutea.sk/praslicka-vnat-equisetum-arvense-bylina-x11397
Lenze to ho uz musis mat v mechure, ked je este v mocovodoch tak ti to nepomoze.
Inak mne sa to stalo, ked som sa dost zasolil a podcenil prijem tekutin 2 dni po sebe, takze cisto teoreticky by mohol pomoct reverzny postup;o).
Znizit prijem soli na minimum a rozfofrofat oblicky na maximum, co dokaze vyborne prave pivo....respektive viac piv.
https://primar.sme.sk/c/23093307/urolog-pitie-zasaditeho-piva-na-mocove-kamene-je-mytus-dajte-si-radsej-pomarancovy-dzus.html
(jednu znamu mam s oblickovymi kamenmi aktualne a lekar jej odporucil pit vela piva stym ze ich pivo rozpusta, to iste mam od jedneho kamosa ktory stym mal problem pred vela rokmi a odvtedy na odporucanie lekara zacal pit pravidelne pivo a tak by som mohol pokracovat)
Ak si dobre spominam mocovody iduce z obliciek su tvorene hladkou svalovinou, co si pre zjednodusenie mozme predstavit ako nejaku trubku. Ak vypijem vela mocopudnych tekutin oblicky zvysia svoje otacky a zacnu produkovat viacej odpadu.
Tento odpad je tlaceny oblickami, cez mocovody a aby to mocovody zvladli, kedze ide o svalovinu docasne zvacsia svoj objem(priemer) kvoli prietoku, cim moze dojst k uvolneniu kamena, ktory blokuje cestu.
Toto je podla mna dovod, preco urologovia doporucuju pivo pri oblickovych kamenoch, rozpustaniu by som moc neveril.
Ja som nedostaval zavodnovacie, ale tlmiace proti bolesti, spolu s nejakymi liekmi. Zavodnovacie som dostaval mozno na zaciatku, kedze po 5 dnoch zvracania som bol silne dehydrovany.
V kazdom pripade si pamatam, ze uz po prvej sa mi dost ulavilo, aj ked mi ju dali neskoro, pretoze som im do zachoda este jednu tycku spolu s napichnutou infuzkou bol hodit kym zabrala.