Kategórie
Bike-techDôvodom tej pochybnosti je okrem iného aj to, že na tom cestnom bicykli používam SPD, snažím sa šliapať "do guľata", ale keď sa držím v zóne 2, dostávam kŕče do lýtok aj zadnej strany stehien. Viem vyjsť na Kriváň z Dolného Harmanca a na rovine pri HR 130 mi odchádzajú nohy? Viete mi niekto k tomu niečo konštruktívne povedať?
Ďakujem.
Výpredaj -12% Garmin fenix 8 - 47 mm Solar Sapphire hodinky, Carbon Gray DLC Titanium/ black/pebble gray band
989 €
-12%
MOC 1 129 €
-16% Garmin epix Pro (g2) Sapphire GPS hodinky, 42 mm, carbon gray/DLC Titanium/black
799 €
-16%
MOC 1 239 €
-10% Garmin Instinct E - 45 mm hodinky, electric lime/electric lime (LE)
274 €
-10%
MOC 305 €
-10% Sponser Electrolytes energetický nápoj, 10 tabliet, fruitmix
4,49 €
-10%
MOC 5,59 €
savings PowerBar IsoActive - izotonický športový nápoj 600g citrón
19,89 €
savings
MOC 28,99 €
AONE Nutrition Stamimax Electrolyte elektrolytický nápoj, 750 g
od 29,99 €
MOC 30,38 €
-8% Namedsport ISONAM ENERGY+ 3 g kreatín izotonický nápoj, 480 g, pomaranč
23 €
-8%
MOC 24,99 €
Rozumiem tomu spravne, ze na horskom mas platformy a na cestnom SPD ? Ak je to tak, tak to je v poriadku - v SPD si zacal pouzivat svaly, ktore si zatial nepouzival a dostavaju zabrat. Myslim tym teraz zadnu stranu stehien. Tie krce do lytok mozu byt posedom, kuframi, alebo, alebo to tiez moze suvisiet so zmenou sliapania.
Ak si naozaj presiel na naslapne pedale na cestnom, tak tomu len daj cas a postupne by sa to malo zlepsit.
Osobne som mal k takemu niecomu minimalne nabeh. Dlhodobo som vsetko som drtil skoro na max, dlhsie som vydrzal v tych vyssich tepoch, ale v pomalsich rychlostiach som bol viac zadychany ako ked som do toho dupol. Ked som bol niekde s kamosmi tak pri tej kludnej jazde alebo chodzi som sice vladal ale ako jedinny som dychcal. Ako keby telo lepsie pracovalo pri vyssich tepoch. Ked som si to konecne uvedomil tak som kupil sportove hodinky a zacal to pomaly fixovat. Spravil som si tie samodoma testy na zistenie tepovych zon z max HR, z thresholdu ale i pozrel co mi nastavuju hodinky z HR reserve. Podla toho som si nastavil zony a na zaciatok "behal" v tych nizsich zonach, hlavne z2. Behal myslim chodil. Normalne som vedel dat tempo 4:30-4:50 na 10km ale v tej Z2 som sa drzal niekde medzi 9:00-10:00. Prihlasil som sa na bikepacking pretek nech mam motivaciu na trening endurance a do konca maja/zaciatku juna v podstate len behal. Zaciatky boli dost demotivujuce ale potom som uz pri tych tepoch zvladal i behat a daval si dlhsie behy az po nejake polmaratony v kopcekoch s tepmi i pod 7:00. Fakt mi to dost pomohlo a to som nebol na ziadnom teste. V Z2 som mal zrazu normalnu rychlost, dlhsie som vydrzal bikovat, nedychcal som az tak.
Nieco podobne som zazil este raz ked som si skaredo rozlamal clenok. To som mal, alebo teda este mam zakazane otrasy, skoky atd, povolene najskor len asfalty, potom strky a hladke lesne/polne cesty takze som zase jazdil vela dlhych rakuskych roviniek 100, 200, 300km v z2, kratko z3, v podstate casto nenamahave celodenky ... ked som bol na tom lepsie tak som si ale i dupol nejake mensie kopceky vo vyssich tepoch, napriklad Biely Kriz ... A zase som citil ze sa tie zony kusok zlepsili.
Na druhu stranu ale musim napisat ze mi nedavno nasli vrodenu vadu na srdci co moze skreslovat tie vysledky.
https://m.youtube.com/watch?v=71NFCzhdNWk
ako najst zonu2
https://m.youtube.com/watch?v=qWSMTbg0P3U
podla toho druheho videa tu zonu 2 najdem metodou DYI tak, ze kym sa budem vladat zo sebou rozpravat, este som v zone 2. ale asi nakoniec pojdem k tomu sportovemu lekarovi na test.
Polhodku alebo hodku drzis tepy na max hodnote ktoru vies hodinu udrzat, podla teorie by to mal byt tep kedy sa ti preklapa aerobny na anaerobny prah a vies si z toho nastavit tie tepove zony. Ale pogoogli si, ten test je o nieco zlozitejsi.
btw, ucim sa mat radost uz aj toho 'strojoveho', je to urcite lepsie ako sediet doma a pozerat sa z okna.
Snad to bolo pisane v zmysle, ze sa urcite zlepsis
Diskusia o Z2 s Risom Vargom (neviem, ci sa s nim da vo vsetkom suhlasit, ale stoji za vypocutie)
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Snad to bolo pisane v zmysle, ze sa urcite zlepsis
Diskusia o Z2 s Risom Vargom (neviem, ci sa s nim da vo vsetkom suhlasit, ale stoji za vypocutie)
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
skor ako by som pocuval vargu,by som sa obratil na kolegovho syna Danka Rosinskeho