Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Scroll xpert má tiež virtuál,ktorý velmi dobre funguje,môj názor je že lepšie ako maestro od Giantu (mám pojazdené na oboch virtuáloch celkom dosť)
Matiko06 lepšie by sme ti mohli poradiť,keby si dal priamo dokaz na tie biky-nevieme či myslíš výpredajové modeli 2014 alebo novšie 2015 (ak máš na mysli 2015,tak tento Scroll xpert za cenu 2399 Eur je slušne osadené enduro)
http://www.ctm.sk/model/scroll-xpert/
Zobraziť komentár 14.12.2014 - 17:23:16
00
aha, tak sorry to spodne vahadlo som si nevsimol
Zobraziť komentár 14.12.2014 - 17:27:58
00
Ďakujem ze si sa ozval cenim si to toto je CTM- http://www.ctm.sk/model/full/scroll-xpert/?lang=sk
GIANT- http://www.giant-bicycles.com/sk-sk/bikes/model/trance.27.5.2.ltd/18032/74219/
A teraz mi prosim ta porad ;)
Zobraziť komentár 14.12.2014 - 20:32:23
00
Dano5: s akym tlmicom si jazdil Maestro ? On totiz tam nemoze byt barsjaky tlmic a hlavne nie bezny vzduchovy.
Zobraziť komentár 14.12.2014 - 20:33:53
00
Neni o čom, určite CTM. Máš tam mimo prehadzovačky (takmer žiaden rozdiel +SLX je krajšia :lol: ) lepšie všetko a plus máš teleskopickú sedlovku.
Zobraziť komentár 14.12.2014 - 20:36:53
00
To, čo som napísal, by mohlo pomôcť pri rozhodovaní. Sú to dosť odlišné bicykle.
Ale prečo nie tento Giant http://www.giant-bicycles.com/sk-sk/bikes/model/trance.27.5.2.ltd/20937/81095/#specifications ? Základná cena je o trochu nižšia a má lepšiu výbavu (okrem kazety).

CTM-ko má najväčšiu nevýhodu vo výbere veľkostí, tiež nejaký blatníček by sa hodil nad spodnú časť tlmiča.
Zobraziť komentár 14.12.2014 - 20:53:40
00
PatrikL- 3 mesiace som namotany na ten GIANT ale ked som videl to CTM-ko tak neviem neviem.... ale vraj za giant sa viacej plati za znacku
Zobraziť komentár 14.12.2014 - 21:14:59
00
bol by som opatrny s tou foxou. uz som to pisal viackrat ale evolution seria podla mna nema u foxu co robit. Ak foxu, tak s FIT patronou a teda rada performance a vyssie. u toho ctmka musis vybavit velku zlavu lebo ta cena je ustrelena. alebo skor vybava slaba v tej cene. zalezi na uhle pohladu.
Zobraziť komentár 14.12.2014 - 21:15:56
00
http://www.ctm.sk/model/full/scroll/ a tento co cena vybava sedi ci zas je to prehnane.... uhol pohladu hh tak cem dobru vozbu proste :)
Zobraziť komentár 14.12.2014 - 21:21:10
00
ten auron som nejazdil, ale veril by som ze nemusi byt zly. sedlovka na prd lebo ma horny tah ktory sem-tam vypadava a celkovo ti beha bowden ked ides hore/dole ale samzorejme lepsie ako pevna sedlovka. kolesa zakladne ale to mal aj ten za 2400. swaga50 si videl? ten je za tu cenu osadeny celkom dobre. o chlp na este drsnejsie jazdenie ako to ctmko. ale problem moze byt s dostupnostou. ale akoze ked ti neni luto vyhodit 2400 za ten skroll tak si v pohode. mne sa to zda vela za taky bike. mozno z tych giantov by v takej vyssej cene bolo nieco. ale tie nemam nastudovane. mozno patrikL by vedel este dohodit nieco s teleskopkou a inou vidlou.

http://www.kellysbike.com/sk/bicykle-2015/horske/celoodpruzene/enduro-27-5/swag-50#.VI358CuG-9U
Zobraziť komentár 14.12.2014 - 22:07:15
00
ale no tak,Swag 50 je na drsnejšie jazdenie ako CTM Scroll xpert ? vidla RS RVL má 32 mm nohy,zdvih 150 mm-Scroll má PIKE, nohy 35 mm , zdvih 160 mm ... niektoré komponenty má o niečo lepšie,aj cena je nižšia,ale cena CTM je tiež doporučená výrobcom,zlava cca 10% by mohla byť reálna-potom by to bolo cca 2160 Eur za slušne osadené odolné enduro ...
ešte malá poznámka k tomu Trance 2 - mohol by to byť dobrý bike,keby tam neboli zásadné nedostatky-napr: tá vidla FOX 32 Evolution je neuveritelná,skúšal som ju na testovačke,základný odtrh bol odhadom 20 kilo,tak tupý chod som nezažil roky-ako toto môžu dať na bike za 2000 Eur - ďalej zadná oska je 135 QR,v tomto zdvihu 140 mm je bežné,že seriózny výrobca tam dá pevnú X12 x 142
vyberať by si mal podla toho,aký štýl jazdy plánuješ-či len také nežné vozenie v teréne po singláčoch,alebo blbnutie na trailoch,skoky,polety vzduchom a tak-podla toho vyberaj

lto maestro som jazdil z orig.tlmičmi,čo tam boli - FOX RP23 (TranceX r.v.2010) a FOX RP2 (Reign 2012) nenapísal som,že fungovali zle,proste neboli dobre odladené vzhladom k citlivosti zadnej stavby,otvorené obidva dosť pri šlapaní pohojdávali,pri šlapaní do lesa po asfaltke som zamykal-v teréne zasa chodili dosť lahko na doraz-daloby sa to poladiť,ale to mal urobiť výrobca-si myslím
Zobraziť komentár 15.12.2014 - 08:16:19
00
Dano5: nemyslel som moju reakciu tak, ze by som pochopil, ze to fungovalo zle. Pisal som to preto, ze po znacnych skusenostiach z tohto roku, kedy som na Maestre prejazdil uz uplne cele portfolio mojho typu jazdenia, tak viem, ze pouzivat na tomto systeme pruzeni bezny tlmic ala RP23 (2,3), ale rovnako aj DHX Air (ktory sa daval na Reign X) znamena problem. Vyrobca je totiz podla mna uplne padnuty na hlavu :D
Zobraziť komentár 15.12.2014 - 08:54:57
01
V Giante im celkovo dost *****, ked sa len pozriem ako sa meni ohadzanie z roka na rok (tlmice, vidly jednu sezonu Fox, druhu RS) a vobec celkovo mnozstvo modelov a ich verzii...z toho sa len vybrane predavaju na vybranych trhoch. Takze fakt je dost mozne, ze niektore tie ohadzania nie su z vyroby idealne naladene, ze tam hodilo to, na co dostali pri mnozstve 8 vagonov najlepsiu cenu....Tie nove top masiny vyzraju velmi dobre a udajne aj velmi dobre su (novy Reign 27,5 nove Glory 27,5) a rovnako ako Trance Advanced najvyssie verzie atd. Takze to nie je o tom, ze nevedia urobit super bike, ale len o tom, ze tam maju produktakov, ktorym ***** a tlacia to na ekonomicku masovku.

Na mojej Trance X 2012 je Fox Float Performance tlmic jednak divnej dlzky (taku dlzku robi tusim len Fox a RS) a je nejaky custom tuned pre tento model, ako som dobre pochopil, ale nemam so zadkom ziadny problem, teda okrem toho, ze sa ten tlmic raz zavdusnil a musel ist k lappierovi. :) Evolution vidla mne na moje jazdenie staci bohato, co jej troska Dano pomohol, ale ked aj jazdec ako ja tam citi urcite problemy (zanaranie pri brzdeni, cize ked pribrzdis v nejekom rozbitejsom, vyklepe ti ruky)... :D Ale je fak, ze 2000e by som za bike s Fox Evolution nedaval. A to sa tyka rovnako aj Canyonov a vsetkych ostatnych znaciek.

Inak Meastro by malo byt progresivne ak som dobre pochopil, s tym, ze otvorene by malo byt dost aktivne a ta progesivita sa zacne prejavovaz az hlbsie vo zdvihu. Ale ako je to u jednotlivych modeloch dobastlene, to netusim...
Zobraziť komentár 15.12.2014 - 10:09:58
00
Trance ma 184mm myslim, to uz je standardna dlzka sa mi zda :D, ale inak vyrobcom celkovo drbe, pretoze su tlmice asi kazdych 5mm, 160mm, 165mm, 170mm, 184mm, 190mm (neviem ci dokonca nie 2 rozne zdvihy), 200/50,200/57, 215, 222, 240, pod 160mm je tiez niekolko , sirka zadnej stavby 135/9mm, 135/12mm, 142/12mm, 150mm DH, a teraz Trek dojde so 148mm :fubar:
Maestro by malo byt linearne, ale upravovali ho, tak neviem :^) ja mam uplne prvu verziu. Podobne by mal fungovat DW-Link
Zobraziť komentár 15.12.2014 - 10:38:11
00
Trance X 2012 ma tusim 184mm x 44mm, takze asi je to fakt "standard", ale ked som svojho casu pozeral, tak okrem Fox a RS som nikde taky rozmer nevidel (ale zas nehladal som az tak podrobne). :)

Co sa tyka chodu maestra na novych giantoch, progresivitu ku koncu spominaju aj vo viacerych recenziach - ale ci je to vdaka osadanemu tlmicu a jeho naladeniu alebo vlastnostiam zadnej stavby, to neviem :)

Kazdopadne najvacsia debilina od Giantu bolo asi Overdrive 2. :D Skoro som kupil Trance Advanced 27,5 nizsi model s horsou vidlou, ale ked som zistil, ze to ma Overdrive 2, hned som zaradil spiatocku. :D
Zobraziť komentár 15.12.2014 - 10:50:22
01
keyboard_arrow_up