tak to mi uslo ale ked som kupoval ja tak mali na ich stranke pod prislusentstvom pre grail prave tieto sks speedrockery. Zatial mi sedia aj z dovodu toho plug and play riesenia ze ich mozem zhodit a nahodit za minutu, hoci tie pasky a uchyty nevyzeraju tak uhladene ale funguju zatial skevele. Len raz som sa v serioznom blate "zahryzol" prednym kolesom. ....
Ale priznam sa, uz spekulujem.
majitelov TRP Spyke/Spyre mechanickych kotucoviek tu bude asi najviac - mate niekto dlhodobu skusenost? zodratych niekolko parov oblozeni? ked mam zodrate oblozenie tak cca na polovicu zacnu mi ist platnicky do V - smerom od brzdy k naboju. to som vyriesil miernym stlacenim rozperky medzi platnickami. co mi ale neide dohlavy - zasa som nasiel jednu platnicku zodratu sikmo - v smere rotacie kotuca. duha je krasne rovna - strmen je nastaveny dobre. robi to este niekomu? napada niekoho cim by to mohlo byt?
a tie blatniky su paradne. vobec ten bike snimi nevyzera zle. rozmyslam nad niecim takym na mojho fullharda - len nemam diery a mam obavy ci budu pasovat. paci sa mi hlavne ze ten zadny je az po stred. ochrani to retaz ci je aj tak mokra?
Ja ich jazdim tretiu sezonu, najprv som pritahoval pri zodrati tak ze som lanko napinal,ale raz mi zadna preskocila,myslel som ze sa pokazili,ale vratilo sa to nazad, ale vyskocila mi jedna gulicka, spod strmena, pod strmenmi v tom tele su gulicky,videl som aj nejake video kde to rozoberali ale netrufol som si,odvtedy m ide ta strana trosku zosikma,davam poor pri dostelovavani ,aby to bolo spravne,ale mam dojem ze tie bocne piestiky sa otrasmi asi aj trosku zatocia nazad,to lepidlo modre mam uz zodrate,lebo pri cisteni ich davam von,tak raz za 2000km.. mozno ti vyskocila gulicka, alebo maju taky chod z jednej strany,neverim ze by isiel krivo zavit...
tie piestiky sa mi casom vzdy "zasrobuju" - polohu platni od kotuca nastavujem tak raz za 1-2 tyzdne, niekedy castejsie podla toho co jazdim. loctite tam treba rvat pravidelne. malokedy len dotahujem srobom na pake alebo strmeni. bolo to nejak vidiet volnym okom? tu vyskocenu gulicku?
videl som obrazok niekde kde je strmen "rozobraty" - v uvodzovkach lebo rozobrat ho vlastne ani neide. draha brzda a zasa to doebali - co je skoda lebo je to dobra brzda.
mam ich tiez na graveli ale neviem ci je to brzdou, kotucom alebo platnami ale mne to vpredu skoro nebrzdi a este aj brutalne piska. Platne som uz vymenil lebo som mal druhe, kotuc druhy na CL nemam, zadna brzdi lepsie ako predna podla mna
mastne by to nemalo byt tak neviem
scarinko mas zle nastavene platne - pravdepodobne na jednej strane bude vacsia medzera ako na druhej. vtedy to piska, zle brzdi. alebo mas problem ako ja ze ti idu sikmo platne na kotuc. ak sa mi to nepodari odstranit budem sa musiet vratit k hydraulike alebo este risknut avid bb7
inac vzdy ked tam dam nove platne vsetko je ok vsetko je rovno ale ked su tak v polovici zivotnosti tak zacnu problemy.
tie platne su takmer nove a kotuce nove a robi to odzaciatku, hral som sa s tym a vyzeralo to ze to mam dobre nastavene
hydrauliku by som bral ale kua 300 eur za brzdy nedam
Ta gulicka mi vypadla,ked som mal vysrobovany ten piest a nadoraz som zatiahol,nejako sa to spriecilo,uz viac som ju tam nedostal,ale funguje to dalej.
volodaj ano su a mam snimi vlastne podobny problem ako s M8000 kedze sa mi vzdy jedna platna zasuva sama lebo tam nedali aretaciu a paka zabera inak - ide ma z toho slahnut. a zasa to beriem ako chybu samotnej brzdy. kazdopadne sa mi mechanika zapacila a budem sa velmi nerad vracat k hydraulike ak k tomu vobec dojde. skusim ich niekedy v zime rozobrat a uvidim ci to pomoze alebo pojdu do zabudnutia. zacinam uvazovat nad hope ale tiez som uz cital vselico a radsej sa asi budem babrat s imbusakom ako kvapalinou.
Caute,zvazujem kupu Gravel biku,nechcem nic drahe (doma mam MTB za par tisic €) takze hladam skor nieco spolahlive,trvacne (rocny najazd 3000 km)a zaroven aj cenovo prijatelne t.j. max 600€ da sa nieco v tejto cenovej hladine zohnat? Diky za tipy 🙂
Bugsbunny80
GT Grade Carbon 105, mam ho v profile. Starsie Grady su skor pohodlnejsie cestaky, aj ked viem ze na nich dokazu ludia jazdit riadne tereny. Novy 2020 uz je viac terenny, ma viac uchytov a tak, ale zase na novinku este asi nebudu zlavy.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ale priznam sa, uz spekulujem.
no taky krasny bajk a tak priserne zaspinený
a tie blatniky su paradne. vobec ten bike snimi nevyzera zle. rozmyslam nad niecim takym na mojho fullharda - len nemam diery a mam obavy ci budu pasovat. paci sa mi hlavne ze ten zadny je az po stred. ochrani to retaz ci je aj tak mokra?
videl som obrazok niekde kde je strmen "rozobraty" - v uvodzovkach lebo rozobrat ho vlastne ani neide. draha brzda a zasa to doebali - co je skoda lebo je to dobra brzda.
hmm alebo sa da rozobrat
https://singletrackworld.com/forum/topic/psa-trp-spyre-rebuild-guide/
mastne by to nemalo byt tak neviem
https://thebottomgear.co.uk/servicing-trp-spyre-brakes/
scarinko mas zle nastavene platne - pravdepodobne na jednej strane bude vacsia medzera ako na druhej. vtedy to piska, zle brzdi. alebo mas problem ako ja ze ti idu sikmo platne na kotuc. ak sa mi to nepodari odstranit budem sa musiet vratit k hydraulike
inac vzdy ked tam dam nove platne vsetko je ok vsetko je rovno ale ked su tak v polovici zivotnosti tak zacnu problemy.
hydrauliku by som bral ale kua 300 eur za brzdy nedam
https://www.mtbiker.sk/shop/bicykle/gravel-a-cyklokros/marin-nicasio-model-2019.html
https://www.mtbiker.sk/shop/bicykle/gravel-a-cyklokros/gt-grade-comp-2018-cestny-bicykel.html
Skusenost mam s GT, dobru, kupil by som znovu. Ale velmi zalezi, co od toho cakas. Gravel moze byt pohodlnejsi cestak, alebo aj dost terenna masinka.
https://www.mtbiker.sk/shop/bicykle/gravel-a-cyklokros/marin-nicasio-model-2019.html
https://www.mtbiker.sk/shop/bicykle/gravel-a-cyklokros/gt-grade-comp-2018-cestny-bicykel.html
Skusenost mam s GT, dobru, kupil by som znovu. Ale velmi zalezi, co od toho cakas. Gravel moze byt pohodlnejsi cestak, alebo aj dost terenna masinka.
Diky za tip.No ocakavam hlavne pohodlnejsi cestak.Idem to popozerat 🙂 GT mas ake?
GT Grade Carbon 105, mam ho v profile. Starsie Grady su skor pohodlnejsie cestaky, aj ked viem ze na nich dokazu ludia jazdit riadne tereny. Novy 2020 uz je viac terenny, ma viac uchytov a tak, ale zase na novinku este asi nebudu zlavy.