ok tak to je ina vec, nepoznam pozadie a nazdaval som sa ze to je nejaky vas novy casovkarsky special, co by bolo asi troska zvlastne
jasne ze to ako nudzove TTcko na obcasne casovky posluzi, o tom niet pochyb
No, to je dalsia vec. Tym, ktorym sa pacia kozy ( tie cyklisticke ) odporucam brzdit, alebo aspon nastavovat brzdy na tychto diablovych vynalezoch poslednych rokov - velmi rychlo sa im prestanu pacit
Brzdovy efekt (karbonovy disk/rafik tomu estelen prida) je asi taky, ze nafest stlacena brzda a koleso/disk sa stale hravo toci (aj navolno v stojane, nie to este pri kinetickej sile kvoli zatazi jazdcom)...
To sa zas ja na svojej koze (a urcite aj Edo) nemozem stazovat, predovsetkym ultegrove brzdy a vacsinou disk s hlinikovou brzdnou plochou = flekujem si jedna radost
Marketing je mocna vec, ja by som tolko neprecenoval design casovkarskeho kola, spravne nastavena pozicia a trening v takej pozicii bude mat asi vacsi prinos ako top kolo a zvysok naprd.
problem je ten ze tam montuju integrovane mini-V... potom zalezi od brzdovej paky, ale casto je to nastavene tak ze gumicky su rovnako daleko od kolesa ako na klasickych brzdach a potom to brzdi hrozne.... Mini-V musia byt ovela blizsie k brzdnej ploske kolesa, na druhu stranu je potom problem pri miernom vycentrovani kolesa - rafik sucha o gumicky
pokial su tie Vcka nastavene spravne tak flekujes aj s nimi - kamos s ktorym tuna skoro stale jazdim ma presne take brzdy na BMC TT bajku a flekuje uplne bez problemov, nastavit je to samozrejme troska zlozitejsie ale ten isty problem mam aj ja na cyklokrose s mini-V... ak to niekto ma naozaj tak ze to koleso nezastavi ani v stojane tak je asi naozaj magor moje 84mm spravne nastavene mini-V brzdia ovela silnejsie ako cestne brzdy
mna skor stve ze to teraz pchaju aj na klasicke cestne ramy kde je to prakticky na dve veci ... to usetrenie 0.001% wattov kvoli schovanej brzde je v 99.999% pripadov (pri normalnej jazde s pelotonom) uplne zbytocnych, ale hlavne ze to dobre vyzera hehe
Btw vacsi prinos ako aero kolesa ma (dobra!) aero helma mishox to ano, ale ked mas spravny trening a spravnu poziciu na dobrom aero rame s dobrymi kolesami tak si na tom zase lepsie hehe
Nejak cudne nastaveny posed na tom Treku..nie...ta sedlovka pekne zasunuta hihi... ronykuba to si taky malinky? Ale raketa paradna... za kolesa mas +1bod
konecne hotovy/opraveny
upgrade na tuto CX sezonu - sram force paky (miesto ultegry), sram x9 salter a cervena omotavka (ale ked ju roztrhnem pojde tam znova cierna...)
Pekna masinka. Ked som sa pred necelym rokom rozhodoval co kupit, tiez som po nom poskuloval, konkretne po verzii Crux Sport E5, ale nakoniec som skoncil inde. Ako si spokojny s brzdami? Mozes ich porovnat s cestnymi, ktore mas na Xeon-e.
brzdy budu troska neznama (bike som len odfotil, vyjazd idem az dnes)... minuly rok som ich jazdil s Ultegra pakami, ktore tahaju viacej kabla takze problem nebol, brzdili jednoznacne silnejsie ako cestne co mam na xeone, stacilo len jemne stlacit paku, neporovnatelne s klasickymi cestnymi brzdami... akurat trocha vrzgaju, neviem preco hehe, na to ako boli drahe by aj tiche mohli byt
Minulu sezonu tie brzdy brzdili na cyklokrose asi az priliz silno, asi by sa viacej hodili cantilevery, ale ja zase nie som nejak technicky zdatny takze mozno to bola skor moja nesikovnost
Sram paky vsak tahaju kabla menej, takze brzdove gumicky budu musiet byt docela blizko k rafiku, co bude mozno problem pri mierne nedocentrovanom kolese...zasa na druhu stranu sa troska lepsie da davkovat brzdna sila ako pri shimano pakach, uvidim.
Kazdopadne na buduci rok premyslam predat oba bajky (CX aj cestak) a kupit si len jeden CX s kotucovkami, viacero sad kolies a mat pokoj s otazkami brzd uvidime po sezone ako to bude brzdit, pripadne mam v zalohe este starsie cantilevery ak by to bolo neunosne...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
jasne ze to ako nudzove TTcko na obcasne casovky posluzi, o tom niet pochyb
Brzdovy efekt (karbonovy disk/rafik tomu estelen prida) je asi taky, ze nafest stlacena brzda a koleso/disk sa stale hravo toci (aj navolno v stojane, nie to este pri kinetickej sile kvoli zatazi jazdcom)...
To sa zas ja na svojej koze (a urcite aj Edo) nemozem stazovat, predovsetkym ultegrove brzdy a vacsinou disk s hlinikovou brzdnou plochou = flekujem si jedna radost
pokial su tie Vcka nastavene spravne tak flekujes aj s nimi - kamos s ktorym tuna skoro stale jazdim ma presne take brzdy na BMC TT bajku a flekuje uplne bez problemov, nastavit je to samozrejme troska zlozitejsie
mna skor stve ze to teraz pchaju aj na klasicke cestne ramy kde je to prakticky na dve veci ... to usetrenie 0.001% wattov kvoli schovanej brzde je v 99.999% pripadov (pri normalnej jazde s pelotonom) uplne zbytocnych, ale hlavne ze to dobre vyzera hehe
Btw vacsi prinos ako aero kolesa ma (dobra!) aero helma
mishox to ano, ale ked mas spravny trening a spravnu poziciu na dobrom aero rame s dobrymi kolesami tak si na tom zase lepsie hehe
budúci týždeň upgrade na DA Di2 9071 + integrovaný kokpit
koleso aj disk super, to hej
upgrade na tuto CX sezonu - sram force paky (miesto ultegry), sram x9 salter a cervena omotavka
Minulu sezonu tie brzdy brzdili na cyklokrose asi az priliz silno, asi by sa viacej hodili cantilevery, ale ja zase nie som nejak technicky zdatny takze mozno to bola skor moja nesikovnost
Sram paky vsak tahaju kabla menej, takze brzdove gumicky budu musiet byt docela blizko k rafiku, co bude mozno problem pri mierne nedocentrovanom kolese...zasa na druhu stranu sa troska lepsie da davkovat brzdna sila ako pri shimano pakach, uvidim.
Kazdopadne na buduci rok premyslam predat oba bajky (CX aj cestak) a kupit si len jeden CX s kotucovkami, viacero sad kolies a mat pokoj s otazkami brzd