zdravim vas vsetkych prispievajucich, volam sa erik, mam 22 rokov a som z bratislavy. doteraz som jazdil mtb, ale chcel by som presedlat na cestak, viete mi odporucit nejaky do cca 1000-1200 eur ? a ak nahodou poznate nejake linky na weby, kde sa daju nastudovat nejake zaklady, technika jazdy na cestaku a proste nejake zaujimavosti vhodne pre zaciatocnika, hodte mi ju sem, prosim, dakujem velmi pekne.
planujem si uz KONECNE kupit cestak, po finalnych vyradovackach mi ostali tieto 3 ramy a neviem, pre ktory sa rozhodnut, lebo niekto vravi, ze ten je dobry, niekto mi na ten isty povie, ze ten je zly, ze ten urcite nekupuj atd atd. a pocul som vazne vselico, takze som z toho uplny jelen. preto som sa rozhodol, ze tie ramy hodim sem, nech ich vidite a mozte okomentovat. ktory by ste si vybrali? este raz podotykam, ze teraz ide iba o ram, nie o komplet bike. potrebujem vediet co najviac nazorov, nech si konecne vyberiem vitazny bike, lebo uz ma to nebavi dokola riesit tu na fore. moc moc dakujem.
spominane ramy su:
1. CANNONDALE SYSTEM SIX 2008 (karbon s hlinikovou zadnou stavbou)
2. WILIER MORTIROLO 2010 (celokarbon)
3. CINELLI XPERIENCE (celohlinik)
Byt tebou sa najskor rozhodnem pre ty ramu a nie vyberat si z troch variant a tie pliest dohromady. Ja by som bral toho Wiliera. Ale je to na tebe. Mozno zajtra zas prides s niecim novym. Ake mas ambicie? Ci sa chces len tak vozit?
takze som uplny zaciatocnik, co sa tyka cestakov, to uz si si asi vsimol.
ale planujem jazdit vela. a nie rekreacne, ale normalne trenovat, vyjazdit sa a potom ist skusit nejake zavody.
jazdit planujem tak casto, ako aj doteraz na mtb, cize tak 5-6x do tyzdna.
Je jasné, že si z toho jeleň. To by bol asi každý. Hlavne ak nemáš zatiaľ žiadne skúsenosti. Neexistuje odpoveď na to, aký bicykel/rám si máš kúpiť. Každý má iné skúsenosti a priority a podľa toho ti poradí. Rozhodnúť sa musíš sám.
Z týchto troch rámov by som si ja vybral Wilier Mortirolo. Mám tento rám (model 2008) a je OK.
Je to Full Carbon Frame čo vidím ako najväčšiu prednosť. Wilier je značka, ktorá je myslím tiež zárukou určitej kvality (ale to je aj Cinelli a Canondale). Ten rám má dobrú tuhosť, geometriu, design, relatívne nízku váhu a cenovo ťa nezruinuje (dúfam).
Cinelli a Canondale sú tiež určite dobré rámy. Ale... Dnes je "doba karbonová". Ak uvažuješ do budúcnosti a chceš ísť aj na nejaké maratóny, mal by si asi uvažovať o karbonovom ráme. Ak nie je problém cena...
spominane ramy su:
Z týchto by som aj ja vybrala Wiliera.
Len mi nie je jasné - prosím objasniť, kto vie: Načo je tomu karbónovému Cannonu hliníková zadná stavba? Pochopím, keď môj "primitívny" Tiagrový Kellys je celohliník a má vidlu a zadnú stavbu karbónovú=jemne "pruživú". Ale načo je čistokrvnému karbónu so slušnou výbavou hliníkový zadok??...
Repre dres? Nie je podľa mňa nič horšie, ako jazdiť v ňom, pokiaľ na to nemáš výkonnostne... Zohnať neviem, kde sa dá, no môžeš si ho dať vyrobiť, napr. v Žiline.
hello, viete niekto zohnat SVK cyklisticky dres ? dik
Máš viacej možností:
1. Nájdeš si niekoho, kto reprezentoval a nafasoval dres a kúpiš ho od neho
2. V minulosti dával zväz robiť repre aj majstrovské dresy u Kalaša. Skús sa na nich obrátiť mailom, či by ti jeden nevyrobili. Ak budú ochotní, tak ušetríš - nebude treba robiť grafický návrh.
3. Prípadne sa skús obrátiť priamo na zväz, možno majú nejaké vlaňajšie (alebo aj tohtoročné?) nepoužité, ktoré sa zvyčajne rozdávajú. Možno ti jeden predajú a zistia, že predaj dresov ako suvenírov by mohol trochu vylepšiť rozpočet zväzu.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
spominane ramy su:
ale planujem jazdit vela. a nie rekreacne, ale normalne trenovat, vyjazdit sa a potom ist skusit nejake zavody.
jazdit planujem tak casto, ako aj doteraz na mtb, cize tak 5-6x do tyzdna.
Z týchto troch rámov by som si ja vybral Wilier Mortirolo. Mám tento rám (model 2008) a je OK.
Je to Full Carbon Frame čo vidím ako najväčšiu prednosť. Wilier je značka, ktorá je myslím tiež zárukou určitej kvality (ale to je aj Cinelli a Canondale). Ten rám má dobrú tuhosť, geometriu, design, relatívne nízku váhu a cenovo ťa nezruinuje (dúfam).
Cinelli a Canondale sú tiež určite dobré rámy. Ale... Dnes je "doba karbonová". Ak uvažuješ do budúcnosti a chceš ísť aj na nejaké maratóny, mal by si asi uvažovať o karbonovom ráme. Ak nie je problém cena...
Z týchto by som aj ja vybrala Wiliera.
Len mi nie je jasné - prosím objasniť, kto vie: Načo je tomu karbónovému Cannonu hliníková zadná stavba?
http://autobus.cyclingnews.com/tech/2007/probikes/?id=liquigas_cannondale_luca_paolini
Máš viacej možností:
1. Nájdeš si niekoho, kto reprezentoval a nafasoval dres a kúpiš ho od neho
2. V minulosti dával zväz robiť repre aj majstrovské dresy u Kalaša. Skús sa na nich obrátiť mailom, či by ti jeden nevyrobili. Ak budú ochotní, tak ušetríš - nebude treba robiť grafický návrh.
3. Prípadne sa skús obrátiť priamo na zväz, možno majú nejaké vlaňajšie (alebo aj tohtoročné?) nepoužité, ktoré sa zvyčajne rozdávajú. Možno ti jeden predajú a zistia, že predaj dresov ako suvenírov by mohol trochu vylepšiť rozpočet zväzu.