mením tento úvod
Začnime sa baviť o Singlákoch ako o serióznom bikerskom razení.
Nie je to len jeden pastorok na cajgli, ale je to aj urbárna cyklistika, životný štýl, technické modifikácie, zrazy, aktivizmus atď.
Mám už jeden postavený, ďalšie sú na ceste a skladám to úplne zo zábavy. Poznáte niekoho?
Máte niekto zaujímave komponenty o ktorých ste si mysleli, že v "živote" nedáte na žiadny cajgel?
tu sa tie diely dajú naozaj využiť = old school.
http://jednokolecko.blogspot.com/
posledný komentár: 6. 6. 2022 o 12:39
starý peugeot v pôvodnom znení
bude z toho nieco, tomu verim!
103 moze byt, alebo to bude asi typ.. na stitky sa davaju udaje o materiali
pár vecí mi ale robí vrásky na čele
nevieš kde zoženiem nejaký polotovar tých patiek myslím ?
ja som si to kedysi na zaciatku vypilnikoval zo 4mm valcovanej ocele. Da sa to samozrejme aj nechat vyrezat laserom.
Daj si to spravit odbornikovi... mne??
Fakt sa prihovaram za to, aby kazdy, kto chce tento typ bajku seriozne pouzivat na dopravu v meste a nie len na pozovanie na pesej zone, pouzil singlespeed s dvoma nezavislymi brzdami ako kaze vyhlaska (uz som niekolkokrat na vlastnej kozi ocenil toto vynimocne prezierave ustanovenie zakona) a nie fixku.
Fixo je tiez bajk. Asi neviete, kolko ludi primalo prave toto k tomu aby sa dali na bajking ako taky. Ludia chcu jazdit na bajku do prace, hore dole sem a tam - ok a preco nie? SS - sa daju tak isto. Ked chcu mat imidzovy bajk - znova preco nie?
vy si svoj netunite? tak isto ako ja! co je natom?
ja mam jednoducho rad minimalizmus a myslim si, ze je to ta spravna vec do mesta
btw: vsimajte si poriadne peloton v mtb a uvidite, ze SS sa pomalicky pretlaca aj tu, pretoze to nie je o ''imidzi'' ale o tom, ze si chcu jednoducho zapretekat sami zo sebou a zdolat trat bez prevodu. tak ako vsade vo svete a ludi to bavi
Ti ktorym sa podari poriadne vyrakvit je na ceste a vlese velmi vela a robia sa ovela stupidnejsie chyby. ten pripad hore, je polutovania hodny, ale nic co by ma nutilo niekoho nazyvat ''tuponi''
btw: vsimajte si poriadne peloton v mtb a uvidite, ze SS sa pomalicky pretlaca aj tu, pretoze to nie je o ''imidzi'' ale o tom, ze si chcu jednoducho zapretekat sami zo sebou a zdolat trat bez prevodu.
(Alebo to ma byt teraz Green bike?? nepamatam si uz) Vyzeral byt dost fit a ten usmev mi nahovaral, ze nesranduje.
Tak ci onak - minimalizmus si to krasne nabera na sile. Dnes vidis na maratonoch rigit carbon vidlice bezne a borci tahaju na jednej pile. kam to cele raz zajde (asi Rohloff)