Ako vybrať správnu velkosť rámu. Mám starší bike kde velkosť rámovej trubky je 550 mm. Je mi malý. Mám výšku 185 cm. Chcel by som kúpiť rám Pinarello FP1 alebo od Colnaga ARTE ale nechcem sa popáliť pri výbere velkosti. Odporúčali mi FP1 velkosť 58(klasika) a to Colnago mi vychádza až 56s. Vie mi to niekto odobriť ??? )))
Tak ked teraz mas 55, tak hadam vies odhadnut o kolko väcsi potrebujes, nie? Klasika 58 by mala byt na 185 cm OK (ak sa nevymykas z priemeru co sa tyka dlzky koncatin a trupu). Sloping je individualnejsi, ale 56 bude mozno zbytocne vela. V kazdom pripade Ti predajca vie ukazat tabulky, takze sa mozes orientovat aj podla toho.
na webe pinarella sa da stiahnut subor s presnymi rozmermi. tie si porovnaj s tym co mas (vysku dlzku a x dalsich udajov), zvaz ci chces nieco vacsie ci mensie ako mas teraz a co ti z toho vyjde to zober. Urcite bez tohto nedaj na reci inych
"...Mám starší bike kde velkosť rámovej trubky je 550 mm. Je mi malý..."
udava sa dlžka sedlovej trubky tak neviem či si sa pomylil alebo fakt myslíš hornu ramovu, ja na tvojom mieste by som bral tu 58čku ale ak je kde tak sa treba na to posadiť, a drobne nastavenie ktoreho potrebu budeš citiť po par výjazdoch dosiahneš výmenou predstavca alebo posunutim sedla, alebo oboje:)
Napísal som dobre. Rámová ma 550 a sedlová 540 ( nie po vrch ) . Sedadlo mám úplne vzadu viac sa nedá ..... Proste je to malé...(((
Ďakujem za každý názor )))
Určite ti rám musí byť malý. Ja mám 176 a 54 cm rám.
Inak, ak to náhodou nevieš a máš klasický rám (nie slopingový), tak sa meria stred-stred (od stredu mufne na stred po stred napojenia hornej rámovej rúry na sedlovú rúru)
Ktorý údaj je presnejší presnejší pre výber rámu?
Pri mojej výške 166 cm čo je cca 5,4 stopy by som mal mať rám 51 ale pokiaľ by som mal vyberať podľa vzdialenosti rozkroku od zeme čo je v mojom prípade 75 cm tak sa nechytám ani na rám 51.
to že maš kratke nohy znamena že maš dlhši trup a preto by som radšej bral ten večši aby Ti nebol kratky, alebo menši s dlhšim predstavcom aby si si nenabil gule pri zosadani
Stred-stred nema vypovednu hodnotu kedze z toho nevies, aku dlzku ma sedlova rura. Preto je vhodne resp. nutne pouzivat stred-vrch.
Bavíme sa tu o veľkosti rámu, nie o sedlovej rúre (predpokladám sedlová rúra = sedlovka). Alebo môj predpoklad nie je správny? Čo potom rámy s integrovanými sedlovkami, aj rám 52 by potom mohol byť 62...
presne tak, tiež som za stred-vrch
Môžeš byť za stred-vrch, ale výrobcovia za to nie sú...
Edit - nejde mi pripojiť a odoslať GIF obrázok s nákresom merania...
to že maš kratke nohy znamena že maš dlhši trup a preto by som radšej bral ten večši aby Ti nebol kratky, alebo menši s dlhšim predstavcom aby si si nenabil gule pri zosadani
Ono radiť už nie je ani čo, myslím. Z toho vyhliadnutého modelu majú v ponuke rám 51 najmenší.
Aj, keď podľa výšky spĺňam kritériu obávam sa ako písal misobiker tých krátkych nôh. Potom budem mať sedlo vysunuté nad rámom len cca 10 cm, čo by vypadalo velice smíšno, ako keby som si kúpil o dve čísla väčší bicykel.
No na druhej strane ešte by to chcelo otestovať naživo či mi ten rám 51 bude až taký veľký k pomeru dĺžky mojich nôh.
JoKo, pri tych s inegrovanou sedlovkou je potrebne poznat rozmer stred-vrch este viac, kedze doladit vysku posedu mozes len v rozmedzi max. 3-4 cm. Pre mna osobne je velkost stred-stred uplne irelevantna, podla nej nevyberam vhodnu velkost ramu. A nie, sedlova rura nie je sedlovka. Sedlova rura je cast ramu.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
udava sa dlžka sedlovej trubky tak neviem či si sa pomylil alebo fakt myslíš hornu ramovu, ja na tvojom mieste by som bral tu 58čku ale ak je kde tak sa treba na to posadiť, a drobne nastavenie ktoreho potrebu budeš citiť po par výjazdoch dosiahneš výmenou predstavca alebo posunutim sedla, alebo oboje:)
Ďakujem za každý názor
S odporucanymi velkostami suhlasim.
Ďakujem za každý názor
Inak, ak to náhodou nevieš a máš klasický rám (nie slopingový), tak sa meria stred-stred (od stredu mufne na stred po stred napojenia hornej rámovej rúry na sedlovú rúru)
Pri mojej výške 166 cm čo je cca 5,4 stopy by som mal mať rám 51 ale pokiaľ by som mal vyberať podľa vzdialenosti rozkroku od zeme čo je v mojom prípade 75 cm tak sa nechytám ani na rám 51.
V prípade eunuchov tento problém odpadá.
Ono radiť už nie je ani čo, myslím. Z toho vyhliadnutého modelu majú v ponuke rám 51 najmenší.
Aj, keď podľa výšky spĺňam kritériu obávam sa ako písal misobiker tých krátkych nôh. Potom budem mať sedlo vysunuté nad rámom len cca 10 cm, čo by vypadalo velice smíšno, ako keby som si kúpil o dve čísla väčší bicykel.
No na druhej strane ešte by to chcelo otestovať naživo či mi ten rám 51 bude až taký veľký k pomeru dĺžky mojich nôh.
mam pocit že vela vyrobcov to udava po vrch