kup ked tak 105ky, rozdiel len vaha
kazdopadne je mozne ze hentie divne brzdy nie su stavane na "novy" tah shimano brzd? (predpokladam ze mas 105ku sadu 5700)
Dobry večer, chcem zistit o niekoho kto sa vyzna viac ako ja. Je možne vymenit brzdy Shimano Sora na cestaku za xlc com road, biele nie že by sh.sora nevyhovovali, ale len z esteitckeho hladiska. Za každy nazor vopred dakujem.
Oplatí sa na investovať 55 Eur do nových Ultegráckych bŕzd? Moje pôvodné brzdy sú značky Concept Ex, bajk Focus Cayo 4.0 , 2014.
Zdá sa mi,že terajšie brzdy majú taký ´´gumenný ´´ chod. Zlepší sa niečo s tými ultegrami? a ak áno, bude to rozdiel minimálny,či nebe a dudy?:)
Čo tým myslíš gumený chod? Ak brzdiaci účinok brzdových špalíkov tak by nebolo odveci vyskúšať iné ako Ti napísal karbonak. Pokiaľ ide o chod samotných čeľustí Shimano to má myslím si celkom super. A pokiaľ obe brzdy nové Ultegra za 55 e tak to je super cena.
Dobry večer, chcem zistit o niekoho kto sa vyzna viac ako ja. Je možne vymenit brzdy Shimano Sora na cestaku za xlc com road, biele nie že by sh.sora nevyhovovali, ale len z esteitckeho hladiska. Za každy nazor vopred dakujem.
čaute !! na cesťáku mám brzdy Tektro TK-R540 Giant Specific, Dual Pivot , strašne slabo chytajú , vôbec nehrýžu a keď chcem aby chytali tak musím vodu mačkať z pák všade kde testovali môj bajk písali že účinok bŕzd je dobrí....skúsil som kamarátov na 105ke a rozdiel je veľký . Stačila by výmena špalíkov (a keď áno tak aké?), alebo mám zahodiť kompletné brzdy ??
Kúpil som si aj ja na skúšku cesťáčika, ale brzdy sa mi zdajú slabé (Felt F 85- nejaké Tektro 312, z brzd. špalkami BBB trojfarebné techstop).
Otázka znie Ultegra 6600 tuto z bazaru nové, alebo Shimano 105 5800.Ide mi o brzdnú silu. Tie 105 píšu že je tam nejaká vychytávka a o 10% silnejšie brzdia?Ale zase niekde píšu, že len z novými pákami(iné prepákovanie?) Radenie je Tiagra ...
Asi to bude hlavne tým
Ale zase si pamätám na staré 105 brzdy (také šedé BR-1055) čo som jazdil, a tam som nemal žiadny problém.
Takže chcem Shimano brzdy, len potrebujem poradiť ktoré...
Na zimáku Trek 2.1 ktorý je na 105-ke 5700 mám nejaké Tektro, menil som aj klátiky za Ultegrové, trochu to pomohlo, ale keď to porovnám so Shimano brzdami tak je to stále slabé. Asi by som to prirovnal k brzdeniu korkovými špalkami na karbonových ráfikoch. Kolesá Campagnolo Vento
Vymeň celé brzdy, a 105-ky stačiť budú.
pozor, aku konkretne tiagra sadu tam mas? tu novu 4700, ktora ma skryte kable pod omotavkou? ak hej tak kludne tie 105ky 5800 brzdy Ak mas starsiu kde saltkable trcia von z pak, tak racej tie 6600 starsie brzdy
Od x700 rady tahaju shimanacke paky viac kabla a brzdy tychto rad su tomu prisposobene. Ak mas starsie paky a nove brzdy alebo naopak, nebude to brzdit so 100% ucinkom/modulaciou.
caute , priživím sa na starej teme
ma cestačiku mám brzdy orbea je to cca +/- tektro či SH105, špalky som hodil 3zmesove BBB trošku to pomohlo ale aj tak biedne, odpor paky je dosť velký žena má problem brzdiť. páky SH105 10sp.... nejaký tip na silnejšie čeluste? s makšou pružinou?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
kazdopadne je mozne ze hentie divne brzdy nie su stavane na "novy" tah shimano brzd? (predpokladam ze mas 105ku sadu 5700)
Zdá sa mi,že terajšie brzdy majú taký ´´gumenný ´´ chod. Zlepší sa niečo s tými ultegrami? a ak áno, bude to rozdiel minimálny,či nebe a dudy?:)
Čo tým myslíš gumený chod? Ak brzdiaci účinok brzdových špalíkov tak by nebolo odveci vyskúšať iné ako Ti napísal karbonak. Pokiaľ ide o chod samotných čeľustí Shimano to má myslím si celkom super. A pokiaľ obe brzdy nové Ultegra za 55 e tak to je super cena.
Jasné, že to ide.
Otázka znie Ultegra 6600 tuto z bazaru nové, alebo Shimano 105 5800.Ide mi o brzdnú silu. Tie 105 píšu že je tam nejaká vychytávka a o 10% silnejšie brzdia?Ale zase niekde píšu, že len z novými pákami(iné prepákovanie?) Radenie je Tiagra ...
Ale zase si pamätám na staré 105 brzdy (také šedé BR-1055) čo som jazdil, a tam som nemal žiadny problém.
Takže chcem Shimano brzdy, len potrebujem poradiť ktoré...
Vymeň celé brzdy, a 105-ky stačiť budú.
Od x700 rady tahaju shimanacke paky viac kabla a brzdy tychto rad su tomu prisposobene. Ak mas starsie paky a nove brzdy alebo naopak, nebude to brzdit so 100% ucinkom/modulaciou.
ma cestačiku mám brzdy orbea je to cca +/- tektro či SH105, špalky som hodil 3zmesove BBB trošku to pomohlo ale aj tak biedne, odpor paky je dosť velký žena má problem brzdiť. páky SH105 10sp.... nejaký tip na silnejšie čeluste? s makšou pružinou?