Ahojte, ktoru z tychto 2 znaciek preferujete? Pytam sa preto lebo som nasiel compagnolo centaur 10sp dualy za 65€ a teraz rozmyslam ci ich mam zobrat alebo dalej hladat nejake shimana (105-ultegra) len ma pri campe zaujima ake mate skusenosti s radenim palcom. Mam soru cize palcom radim ale liši sa ta campa v ergonomike? Diki
Campu vrelo odporúčam. Jazdila som aj Shimano a radenie palcom mi viac vyhovuje. Daj si ale pozor, pretože Campa prehadzovače nefunujú so Shimano pákami a opačne. Brzdám je to jedno.
podla mna je na sore tá palcová páčka lepšie "po ruke" ako na campe, ale zas na campe sa da s nou zaradiť viac prevodov naraz, a Mellka ma pravdu kombinacia nefunguje je tam iný prevodový pomer, (na porovnanie s MTB ako shimano vs. sram)
paka na jedno cvaknutie potiahne lanko inak u Shimana a inak u Campy, prehadzovac na to inak reaguje. Kazety maju rozdielne medzery medzi pastorkami. Jedine co ako tak pasovalo a dalo sa to pouzit boli 9 koleckove kazety Shimano a Campa.
Tak este raz diki ze ste mi to takto objasnili, ja uz som chcel zacat nakupovat krizom krazom, znacka nezancka a som dufal ze mi nejaky hybrid vzijde z toho. Ale kombinacia campa centaur(dualy a prehadzovac) a kazeta shimano 1O kolo by sedela? PS ak by som nasadil campu, tak by nepasoval na nu ani shimano presmykac? Dik
Mell, nemýliš sa? 8 koliečkové kazety mali rovnaké šírky (ak si pamätám). 9 koliečkové určite nie. Campy sú širšie. Ja mám skúsenosti s rôznou životnosťou kaziet. Porovnanie - 7 koliečkové shimano HG-70 s reťazami HG-70 - pastorky sa tradične okrem obrúsenia aj povytláčali (sú mäkšie). Campagnolo veloce (z roku 2000) - 9 koliečko sa "len" vybrúsilo a vydržalo podstatne viac (presný typ reťazí si nepamätám, používam už len C-9).
10 koliečka sú už tuším opäť rovnako široké. Ale nemám to možnosť zmerať.
Nekombinuj ani kazetu SHIMANO s Campagnolo radením - mal som možnosť skúsiť ocove kolesá MAVIC AKSIUM so SHIMANO Ultegra kazetou (10sp) na mojom cesťáčiku s Campagnolo CHORUS (10sp) - páky a Campagnolo Record prehadzovačka (10sp) neradilo to na 100% boli tam nejaké rapkanice Jedine reťaze sú myslím použiteľné pre všetky 10 rýchl. systémi " SHIMANO , SRAM , Campagnolo "
No tak to potom vidim skorej na shimano. Ultegru 6700 aspon dualy a prehadzovac (presmykac) vidim to tak na 220€, ci?. PS ked prechadzam z 9sp na 10sp, musim vymenit aj presmykac?
No tak to potom vidim skorej na shimano. Ultegru 6700 aspon dualy a prehadzovac (presmykac) vidim to tak na 220€, ci?. PS ked prechadzam z 9sp na 10sp, musim vymenit aj presmykac?
Prešmyk meniť nemusíš a ak zostaneš pri SHIMANE tak ani s orechom si nemusíš lámať hlavu.
Kazeta - radenie (páky) - zadný šalter - reťaz - kľuky resp. prevodníky * to sú veci ktoré podľa mňa musíš vymeniť ak prechádzaš z 9 na 10 rýchl.
No neviem
Desinové kľuky môže použiť na 9sp. - to mám na MTB vyskúšané ale naopak nejaké stotinky milimetra asi budú "devinové" prevodníky tlstejšie - aby to nerobilo "GALIBU" pri reťazi (nerozťahovalo články)
Lord nemylim sa, 8 koleckova kazeta campa mala hrubsie pastorky, takze aj ked boly medzikruzky rovnake, tak nesedela osova vzdialenost pastorkov. Jedine 9 kolo bolo ako tak kombinovatelne. Poznam z vlastnej skusenosti mala som 9 Chorus sadu a kolesa so Shimano orechom a DA kazetou. Chodilo to tak na 90%. 10 koleckova kazeta shimano je dokonca uzsia ako 9 kolova, takze tu to uz nepasuje vobec. Campa mala vzdy hrubsie pastorky ktore aj viac vydrzali. Retaze su tiez pevnejsie, preto ich casto pouzivaju aj mtb bikery so shimanom. Vydrzia im 2x dlhsie ako shimana.
Prechod na Campu zo Shimana znamena kupit celu sadu aj kolesa, ale neolutujes.
Fuha, tak asi predsa len bude to shimano . A este otazocka: kvalita radenia (celkovo: rychlost, presnost) zalezi od dualov? Priklad: prehadzovac by bol ultegra 6700 a dualy shimano 105 (alebo este radu nizsie napr. tiagra) Tak budu mat dualy na to nejaky vplyv alebo tu hlavnu ulohu zohrava prehadzovac? Diki
Vyššia rada = lepšia presnosť resp. komfort ruka v ruke s hmotnosťou (ak si gramár) ale myslím, že medzi 105 a Ultegrou to nebude nejako extra výrazný rozdiel ale pri Tiagre už možno hej - predsa len to je už low-end sada aj keď designovo nejako nezaostáva ako napr. SORA - do tej by som už ja nešiel.
A k tomu SHIMANO vs. Campagnolo - mal som možnosť skúsiť oboje a podľa mňa je to vec zvyku resp. "PRIAZNIVCOVI" k určitej značke ( Ja osobne nevidím nejaké priepastné rozdiely medzi synátorovou CAMPOU "Chorus, Centaur, Record 10sp.) a medzi mojou ULTEGROU v presnosti radenia - oboje ročník okolo 2008-2009 približne - žiadne novinky
Rychlost radenia zavisi hlavne od kvality kazety (profil zubov) a retaze (aj tu plati - vyssia rada lepsia presnost a hlavne zivotnost - tu by som minimalne s retazou isla do Ultegry). Paky by som brala aspon 105. Prehadzovac 105 a Ultegra radia rovnako dobre, ked su nove. 105 sa rychlejsie opotrebuje a ma potom volu v klboch. Nie je to ale az tak dramaticke. Opotrebovanie skor spozorujes na pakach, ktore sa podstatne rychlejsie a viac rozhrkaju a chytia vacsiu volu pri radeni, az zacnu robit problemy (prestanu radit a zacnu vynechavat ). Takze ak chces kombinovat aby si usetril, tak si radsej zober lepsie paky a horsi prehadzovac. V pripade nakupu ojazdenych komponentov si paky najskor dobre vyskusaj ako chodia s napnutym radiacim lankom.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
10 koliečka sú už tuším opäť rovnako široké. Ale nemám to možnosť zmerať.
Prešmyk meniť nemusíš a ak zostaneš pri SHIMANE tak ani s orechom si nemusíš lámať hlavu.
Kazeta - radenie (páky) - zadný šalter - reťaz - kľuky resp. prevodníky * to sú veci ktoré podľa mňa musíš vymeniť ak prechádzaš z 9 na 10 rýchl.
Desinové kľuky môže použiť na 9sp. - to mám na MTB vyskúšané ale naopak
Fuha, tak asi predsa len bude to shimano
A k tomu SHIMANO vs. Campagnolo - mal som možnosť skúsiť oboje a podľa mňa je to vec zvyku resp. "PRIAZNIVCOVI" k určitej značke ( Ja osobne nevidím nejaké priepastné rozdiely medzi synátorovou CAMPOU "Chorus, Centaur, Record 10sp.) a medzi mojou ULTEGROU v presnosti radenia - oboje ročník okolo 2008-2009 približne - žiadne novinky