Ahojte, ktoru z tychto 2 znaciek preferujete? Pytam sa preto lebo som nasiel compagnolo centaur 10sp dualy za 65€ a teraz rozmyslam ci ich mam zobrat alebo dalej hladat nejake shimana (105-ultegra) len ma pri campe zaujima ake mate skusenosti s radenim palcom. Mam soru cize palcom radim ale liši sa ta campa v ergonomike? Diki
aha, a podlozky, medzi kazdy jeden pastorok (ci ako sa to vola... ) alebo to sa da iba na zaciatok, ci koniec orecha ? A nevedel by si mi poradit kde sa to da zohnat ?
Dakujem
S tymi podlozkami si nie som isty. Na 10sp Fulcrum Racing 7 som jazdil aj 10sp aj 8sp Shimano kazetu. Nepamatam si, ze 8sp mala navyse nejake podlozky. Podobne aj na 11sp Fulcrum Racing 5 som pre 8sp kazetu dalu len podlozku, ktora bola ku kolesam, ktora sa dava ak nemam 11sp kazetu.
EDIT: Ked nad tym druhykrat premyslam, tak sa mozem mylit (slaba pamat). Ale ak boli, tak podlozka bola rovno pri kazete.
ano vacsinou je ta tenka podlozka sucastou kazety....
a ako si teraz spravne povedal tak ano pouziva sa na 11sp orechu ked tam mas 10sp kazetu..
teraz som si totiz uvedomil ze 8 a 9 sp kazeta nieje uzsia ako 10....takze by sa tam ais dalsia podlozka nemala davat Raver myslim si spravne alebo sa mylim?
Na Mavicu bola podlozka vzdy treba, kedze Mavicacke orechy su sirsie kvoli kompatibilite s ich vlastnou kazetou, vdaka tomu su na druhu stranu funguju aj starsie modely s 11spd
Dala by sa pre radenie Shimano 105 10sp. použiť kazeta od Campy 10sp? Jedná sa o to, že na shimano je momentálne kazeta 11-28 kde posledné 3 pastorky majú odstupňovanie 21-24-28, čo sú dosť skoky.
Zameniť to chcem za kazetu od Campagnola 10sp 12-27 /21-23-25-27/.
Bude to spolu kompatibilné bez problémov? Bez rapkania, extra napínania a držania páky?
Ešte, výrobca Shimano uvádza pre prehadzovačku 105 RD-5700 maximum na najväčšom pastorku 28z. Dokáže to ešte teoreticky pojať 29z ? Či to už bude krátke ramienko?
PS: Viem že pre 105 sa robí kazeta aj 12-27 ale tiež končí 21-24-27. V plánu je aj kúpiť nové kolesá s campa orechom.
da sa to spravit takou redukciou skaredou copyrightwww.ctc.org.uk www.ctc.org.uk
tu mas o tom viac
ale ak ti v dnesnej dobe nestaci 2x10 tak ti nepomoze ani prechod na campagnolo.
radsej sa prisposob tomu co mas
tu mas o tom viac
ale ak ti v dnesnej dobe nestaci 2x10 tak ti nepomoze ani prechod na campagnolo.
Takú ozrutu za 40usd tam dávať nemienim
Ako nestačí 2x10? Stále je to 2x10 len iná kazeta..nerozumiem.
Jedná sa o to, že shimano pri najväčších pastorkoch nemá také jemnejšie odstupňovanie ako campa.
Luki.11 Ale ty si písal, že si to mal opačne, campa radenie, shimano kazeta.
Luki to mal opačne ale ja som to mal SHIMANO radenie * Campagnolo kazeta
Prehodili sme si kolesá a radilo to tak, že prvé 4 od spodu tj. 12,13,14,15 fachčili v norme ďalších 5 už nesedelo a posledná nešla vôbec.
Ani na 9st. radení to nefunguje.Mal som Campa radenie a Sh kazetu aj som zväčšil podložkami medzeru medzi pastorkami ale aj tak to neradilo dobre.
Ako píše Lubik nastavíš spodok a vrch je nanič a opačne.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Dakujem
EDIT: Ked nad tym druhykrat premyslam, tak sa mozem mylit (slaba pamat). Ale ak boli, tak podlozka bola rovno pri kazete.
a ako si teraz spravne povedal tak ano pouziva sa na 11sp orechu ked tam mas 10sp kazetu..
teraz som si totiz uvedomil ze 8 a 9 sp kazeta nieje uzsia ako 10....takze by sa tam ais dalsia podlozka nemala davat
A dik za poradenie
Zameniť to chcem za kazetu od Campagnola 10sp 12-27 /21-23-25-27/.
Bude to spolu kompatibilné bez problémov? Bez rapkania, extra napínania a držania páky?
Ešte, výrobca Shimano uvádza pre prehadzovačku 105 RD-5700 maximum na najväčšom pastorku 28z. Dokáže to ešte teoreticky pojať 29z ? Či to už bude krátke ramienko?
PS: Viem že pre 105 sa robí kazeta aj 12-27 ale tiež končí 21-24-27. V plánu je aj kúpiť nové kolesá s campa orechom.
tu mas o tom viac
tu mas o tom viac
Takú ozrutu za 40usd tam dávať nemienim
Ako nestačí 2x10? Stále je to 2x10 len iná kazeta..nerozumiem.
Jedná sa o to, že shimano pri najväčších pastorkoch nemá také jemnejšie odstupňovanie ako campa.
Luki.11 Ale ty si písal, že si to mal opačne, campa radenie, shimano kazeta.
No škoda, asi to fakt nebude fungovať korektne.
Prehodili sme si kolesá a radilo to tak, že prvé 4 od spodu tj. 12,13,14,15 fachčili v norme ďalších 5 už nesedelo a posledná nešla vôbec.
Ako píše Lubik nastavíš spodok a vrch je nanič a opačne.