Neviem akymi lepkami a lepidlom sa lepia latexove duse (ale klasickym asi nie), ale aj tak by som to nelepil, lebo je to na blbom mieste.
Rozmyslam, ci zobrat zase latexovu dusu, alebo radsej obycajnu butylovu. Kedze nejazdim casto, tak pred kazdou jazdou dofukavam (ale dofukavanie mi az tak nevadi). Ide mi hlavne o to aby som nedostal tak skoro defekt (nikdy si zo sebou nenosim ziadnu nahradnu dusu).
Neviem ci tak pekne jazdim, ale defekt som este nemal. Je mozne, ze ani na butylovych by som nemal, ale to je tazko povedat.
Degradacie latexu by som sa nebal, pokial ich uskladnujes v tme a pri normalnej teplote, nakolko im skodi slnecne ziarenie a UV. Dal som do kolesa aj 3 roky staru latexovu dusu, rovnako som niekolko sezon po sebe jazdil s jednou latexovou dusou v kolese.
Ja jazdim max 90km okruhy, takze od domu mozem byt najviac 45 km a ked by som mal akykolvek problem (nie len defekt) tak zavolam a pridu po mna
S tym nahlym sfukovanim to ale ak si dobre pamatam tak, ze to najprv zacalo robit, ze zo dna na den vyrazne viac stratilo tlak .. takze ak to zacne robit, asi najlepsie vymenit a ficat na novej.
Ventil je hladky vid aj obrazok v prvom prispevku, takze maticka na tych dusach neni