nazdar, mal by som taku otazku ohladom naslapnych pedalov. Mohol by som jazdit na cestaku horske naslapne pedale? Su tie horske oproti tym cestnym v niakej nevyhode? Zhorsili by sa jazdne vlastnosti? Laicky povedane ako sa bude tahat na horskych naslapoch na cestaku? Nemam s tym ziadne skusenosti tak chcel by som chcel poradit. dakujem
Ja to jazdím takto od Januára tohto roku lebo mám dvoje MTB Tretry a nejako som zatiaľ nechcel kupovať cestné tretry (zatiaľ)
Pedále MTB "SHIMANO M 520 white"
Pokiaľ nemáš ešte tretry tak načo to riešiš - na cesťák patria cestné pedále
aj keď MTB tretra je na chôdzu pohodlnejšia - ale budeš viac bajkovať ako chodiť tak podľa mňa niet čo riešiť
mtb pedále majú väčšiu volu pohybu oproti cestným (minimálne u shimana)
inak ak plánuješ cestné tretry tak nieje o čom.. ak jazdíš v jedných aj MTB aj cesťák tak 520 na oba
zhodou okolnosti som cast tejto sezony na ceste odjazdil na mtb pedaloch 520 od shimana, bezne jazdim na pedaloch look keo. dovod bol ten ze som si zlomil malicek na nohe a cestne tretry sidi su pekelne uzke, takze by som ich ani neobul..
podla mna rozdiel nie je nijak zavratny, v mtb pedaloch sa da na ceste velmi dobre jazdit. ak teda nie si pretekar, pretoze pre nich su dolezite veci ako prenos sily na pedal,vykyv topanky v pedali atd.. pre turistu celkom nepodstatne veci..
toto som chcel vediet presne! pretekar niesom (zatial) takze tie spomenute veci ma zaujimat nemusia. dobre dakujem a este jedna asi blba otazka na cestne tretry sa nedaju nahodit MTB-čkove kufre ze?
fuha, priznam sa ze takyto hybrid som este nevidel..
normalne tretry na mtb si kup a budes spokojny, uvidis sam..
ked si turista nemusis riesit ze sa niekde na dlazbe prizabijes pri chodzi v cestnych kufroch
Kedze som mal najprv MTB, tak som asi 2 roky jazdil SPDcka aj na cestaku a absolutne v pohode to bolo. Kedze som striedal cestak a bike, casto sa mi stavalo, ze tretry boli kupane v blate (kto by to zakazdym cistil) tak som sa rozhodol kupit dalsie... samozrejme cestne. Musim povedat, ze je to rozdiel a uz by som nemenil.
Jediny dovod jazdit MTB pedale na cestaku vidim, ak mas 2 biky a 1 tretry.
schudol som 8 kilo a schudnem ešte 100g..váha ma nezaujíma
estetičnosť aj tak to nevidno a chodím po cestách III. triedy, baby nekukajú na pedále
plocha ma neštve, robím max. 50km za trening haha
Ako píše GLIDE, že by nikdy nemenil späť na MTB pedále. Z akého dôvodu? Je aj pre začínajúceho jazdca rozdiel citeľný?
Zatiaľ mám len MTB tretry a M520 na oboch bicykloch ale k cesťáku boli sériove (Boardman) cestné pedále, tak rozmýšľam či nekúpiť aj cestné tretry alebo radšej jedny poriadne kvalitne MTB tretry a jazdiť na oboch bikoch?
V zivote som nemal na nohach cestne tretry a tym padom ani cestne pedale a nejako mi to neprekaza. Pritom moj objem najazdenych km sa pomaly blizi k 80 000. Mam jedny kvalitne tretry Sidi Drako. Kedze pouzivam bike aj na cestu do roboty tak nemozem mat cestne tretry. Po mesiaci by boli v haji. Takto si vymenim "podrazku" na Sidoch kazdy druhy rok.
Ano je to rozdiel, na cestak treba cestne pedale. Lepsi prenos sily a stabilita. Vyskusaj a uvidis.
To iste by sa dalo povedat o MTB na ceste - ist to ide ale na cestaku to je vacsia pasia.
Chvilku som to tak mal aj ja, no potom som sa nasral a kupil cestne sidi shot s keo look pedalmi. Da sa s tym jazdit ale tie cestne su urcite posun vpred.
Na rekreacne jazdenie ti ale postacia aj tie mtb ak uz take mas.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Pedále MTB "SHIMANO M 520 white"
aj keď MTB tretra je na chôdzu pohodlnejšia - ale budeš viac bajkovať ako chodiť tak podľa mňa niet čo riešiť
inak ak plánuješ cestné tretry tak nieje o čom.. ak jazdíš v jedných aj MTB aj cesťák tak 520 na oba
podla mna rozdiel nie je nijak zavratny, v mtb pedaloch sa da na ceste velmi dobre jazdit. ak teda nie si pretekar, pretoze pre nich su dolezite veci ako prenos sily na pedal,vykyv topanky v pedali atd.. pre turistu celkom nepodstatne veci..
normalne tretry na mtb si kup a budes spokojny, uvidis sam..
ked si turista nemusis riesit ze sa niekde na dlazbe prizabijes pri chodzi v cestnych kufroch
dobre tak poriesim tie MTB tretry dakujem za rady
Jediny dovod jazdit MTB pedale na cestaku vidim, ak mas 2 biky a 1 tretry.
estetičnosť aj tak to nevidno a chodím po cestách III. triedy, baby nekukajú na pedále
plocha ma neštve, robím max. 50km za trening haha
Ako píše GLIDE, že by nikdy nemenil späť na MTB pedále. Z akého dôvodu? Je aj pre začínajúceho jazdca rozdiel citeľný?
Zatiaľ mám len MTB tretry a M520 na oboch bicykloch ale k cesťáku boli sériove (Boardman) cestné pedále, tak rozmýšľam či nekúpiť aj cestné tretry alebo radšej jedny poriadne kvalitne MTB tretry a jazdiť na oboch bikoch?
To iste by sa dalo povedat o MTB na ceste - ist to ide ale na cestaku to je vacsia pasia.
ako píšem zatiaľ som začiatočník tak sekundy moc nenaháňam aj keď môj osobák je zatiaľ 52km s priemerkou 32km/h no celkom rovinka, prevýšenie 158m.
Na rekreacne jazdenie ti ale postacia aj tie mtb ak uz take mas.