Ahojte, chcel by som sa spýtať otázku ohľadom sedla. Kúpil som
cestný bicykel z lacnejšej rady MERIDA RACE LITE 901 COM a na prvej jazde asi 60km som už po 40-tich minútach cítil tlak v oblasti prostaty. Nieje šanca že by som ju mal "chorú", mám 20 a na vyšetrenia chodím každžý rok... skôr ide o
sedlo ktoré mi tlačí na celý oblasť od "vajec" po "prdel" ......v posledných kilometroch to bolo už dosť masívne a cítim to doteraz (jazdiť som bol včera). Mám aj cyklistické oblečenie, no to je podľa mňa na môj vkus málo VYPCHANÉ. Môže to byť zapríčinené aj tým že mám 95 kilov, niesom tlstý, iba som mohutnejšej postavy. Cyklistike by som sa chcel venovať no toto ma dosť odrádza.
Myslel som že by sa dali tie nohavice ešte viac vypchať, švagor sa venuje čalúnnictvu, tak by mi vedel ušiť nejaký plochý vankúšik na suchý zips ktorý by som si pred jazdou ako "ženskú vložku" prilepil k nohaviciam z vnútra aby som tlak zmiernil.
Alebo kúpiť nové sedlo. Videl som reklamu na SELLE SMP sedlá :
http://www.sellesmp.com/smp4bike/index.php
Počul som už aj o takzvaných gélových, ale tie ten tlak čo cítim zmiernia minimálne. Preto sa mi zdá to nové sedlo najrozumnejšie riešenie. Chcem sa spýtať či s tým má niekto skúsenosti. Prípadne s tou vypchávkou do gatí....
Dík
Mne ide o mesto *ehm* na vnutornej strane stehna vo vyske mojich *ehm* semennikov
Mam presne ten isty problem a chystam sa ho riesit kupou klasickych cyklistickych nohavic s vypchavkou (po dlhsej jazde ma boli aj zadok) len sa k tomu nejak neviem rozhybat. Tiez, hlavne kym ta vnutorna strana stenien a semenniky nie su az tak zvyknute na obsuchovanie tak su ako v jednom ohni (zalezi tiez ci mam na sebe slipy, boxerky atd).
Ze je to gatami viem preto,lebo som kupil "zalozne" gate (iny material a viac priliehaju v tych miestach) a pri tych som myslel ze mi odpadnu gule uz po cca 30tich kilometroch
Mne ta sirka vysla na merani, vola sa to Body Geometry. to MTB stalo cez 100 EUR, lebo na nom jazdim najviac a road stalo 33 EUR - take lacne, lebo cestu jazdim malo.
a to trpmutie si aj žena v poslednej dobe pochvaluje
http://www.specialized.com/specs/spec.jsp?speccode=bodygeometrysaddles
Mne ta sirka vysla na merani, vola sa to Body Geometry. to MTB stalo cez 100 EUR, lebo na nom jazdim najviac a road stalo 33 EUR - take lacne, lebo cestu jazdim malo.
Tú Rivu road mám aj ja,zdá sa že je OK no ked ju meriam tak má šírku niečo málo cez 136mm, deklarovaných 143mm neviem kde zobrali. Že by to platilo pri zaťažení?
Angel nemohol by si to pomerať na tvojom roade?
Angel nemohol by si to pomerať na tvojom roade?
otazka typu kde vzali 136 vs 143,vies ty vobec aky typ jazdenia robis? tak sa zamysli,lebo to podla mna nevies
Trosku ozivim..kde v ktorom obchode v ba sa da zmerat sirka panvovej kosti?
Dikes za vase odpovede...