potrebujem poradiť ... doteraz som mal MTB a nikdy som nemal z ničim problem a všetko som si robil sám ,ale teraz som kúpil cesták. kúpil som nové plášte a ked som ich prezúval pichol som 3duše ,jednu po druhéj ... prsty ma bolia a plastovú monterpačku som zlomil len sa dotkla plášta..kovové ( ako hovorím 3duše po sebe ...poradte niekto nejake finty ako na to
Je to tak.Ak máš vnutornú šírku ráfiku len 13mm je to peklo.Ja som take mal Fondriest Strada a plášte som mal problém dostáť na ráfik.Najlepšie mountpaky su Michelin no aj tu som dokázal uspešne raz zlomiť pri obúvaní.Plašte mam Vitoria Open Corsa EVOII.Teraz som dal vypliesť nove rafky Remerx Rapid tie maju vnutornú šírku rafiku 15mm.Ked som namazal okraj mydlom pri finiše tak som plášt nasunul aj rukou.Takže vymen ráfiky ak máš 13mm za 15mm(vnutornou širkou).
no využil som rady a prezuvanie išlo o 100% lahšie ako na prvý krát ... použil som mydlovu vodu a aj som si pomohol šrubovákom a super za 10 min som mal koleso prezuté dakujem za užitočné rady
Tiez mam skoro 90 kg a na prednom kolese som teraz po dvoch a pol roku vymenil prvy krat plast Conti GP Attack. Vydrzal neuveritelnych 14200km. Zadny Conti GP Force odisiel uz po 6000 km. Vymenil som ho za Conti 4000S a tiez vydrzal 6000km. Predne fukam na 100 PSI zadne na 120PSI.
dik, budem to musiet nejak zvazit, lebo jak tak kukam na ten plast tak uz je na par miestach vidno dierky po kamienkoch a tak. takze ked to ma takto sekat tak by mi ani nevadilo to menit kazdych 2-3000km hlavne ked novy stoji len 10e. len ten tlak by mohli mat vyssi, pisu ze 85 psi (6 bar) a max 110psi (7.5bar). ale aspon to v pohode nafukam aj malou pumpou
ja mam vittoria rubino a maju za sebou 700km na prednom ešte jasne vidno stredový pásik ako bola guma zliata a na zadnom ho vidno len keď pozriete z blízúčka a už už sa stráca..takže som spokojný a myslím že mi vydržia veľmi dlho ...som nadpriemerne ťažký tak rátam 8000 .človeku z hmotnosťou okolo 70kg iste by vydržali nad 10 000km ... cena bola 14euro za kus fúkajú sa na 7-10barou .. ja dávam dozadu 10b a dopredu 9,5b...
ehm , 5000km ?? od januara ?? ehm (dusivy kasel ) (buracajuci rehot)
Nechapem co je na tom na dusivy kasel alebo buracajuci rehot?
Takyto tohtorocny objem kilometrov dosiahnem v nasledujucich dnoch a viem, ze su tu ludia s viac najazdenymi kilometrami tento rok...
no asi preto ze ho trochu poznam ,sak sa nemusis za kazdu cenu zastavat slabsieho
2smajdafl : ale uz asi viem ako si to myslel , tie su od jakuba predpokladam a jazdil na nich od kedy presne ??
Ja by som tym 5000km aj veril.Su taki draci.Ja sa povazujem za rozmazleneho turistu/ak velmi fuka-nejdem,ak je zima-nejdem atd.a mam teraz 1150 km.
to máš o dosť viac ako ja ... ja mam len 700km a to jazdím aj ked je zima ..ale jazdím len 3 tyzdne ... dnes som dostal defekt a robil som ho 20min ... išlo to v celku dobre nedal som ani novu dušu len som zalepil tu čo bola samolepkou ...azda to bude držať tlak ...nechce sa mi zase prehadzovať dušu... ten defekt mi spôsobilo skielko ostré ako britva ...zapichlo sa do plášťa a po pár otáčkach sa prebilo až do duše...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
vyzeraju tusim takto http://ecx.images-amazon.com/images/I/41tqRfwVl0L._SS500_.jpg ale ta dotykova plocha je uz takmer hladka na zadnom po tych 500km
a výbornú odolnosť proti defektom. Jedina nevýhoda je, že prví raz sa trochu horšie nasadzujú.
http://www.competitivecyclist.com/review-tires/continental-grand-prix-4000-s-tire_295.html
http://www.bike24.com/1.php?content=8;navigation=1;product=5032;page=1;menu=1000,4,22,35;mid=4;pgc=0
Tiez mam skoro 90 kg a na prednom kolese som teraz po dvoch a pol roku vymenil prvy krat plast Conti GP Attack. Vydrzal neuveritelnych 14200km. Zadny Conti GP Force odisiel uz po 6000 km. Vymenil som ho za Conti 4000S a tiez vydrzal 6000km. Predne fukam na 100 PSI zadne na 120PSI.
... ale to len tak, na margo.
Nechapem co je na tom na dusivy kasel alebo buracajuci rehot?
Takyto tohtorocny objem kilometrov dosiahnem v nasledujucich dnoch a viem, ze su tu ludia s viac najazdenymi kilometrami tento rok...
2smajdafl : ale uz asi viem ako si to myslel , tie su od jakuba predpokladam a jazdil na nich od kedy presne ??
to máš o dosť viac ako ja ... ja mam len 700km a to jazdím aj ked je zima ..ale jazdím len 3 tyzdne ... dnes som dostal defekt a robil som ho 20min ... išlo to v celku dobre nedal som ani novu dušu len som zalepil tu čo bola samolepkou ...azda to bude držať tlak ...nechce sa mi zase prehadzovať dušu... ten defekt mi spôsobilo skielko ostré ako britva ...zapichlo sa do plášťa a po pár otáčkach sa prebilo až do duše...