Zdravím, zaujímalo by ma keďže som vždy jazdil kotúčové brzdy a teraz po meste používam stroj s V-brzdami, ako viem že nastal čas vymeniť ráfik (skôr než budem oblizovať asfalt). Gumičky sú jednoduché, vidno kedy treba, ale čo s ráfikom ak na ňom neni vyrytá mierka na opotrebenie? Vopred vďaka za odpoveď. (ps neviem čo to je za kolesá bike Author classic 2010, náboje Quando)
Jedine to odhadnut podla miery prehlbenia brzdnej plochy v strednej casti voci hornemu okraju. Ale pri jazdeni po meste potrva dlhe dlhe roky, kym ten rafik prebrzdis, ak vobec. Problemy s prebrzdenim su v podstate len pri jazdeni v blate, pripadne na dlhych alpskych klesaniach. Nie na rovinatych asfaltovych trasach, kde sa brzd clovek skoro nechyta.
Lacnejšie majú mierku... A možno na MTB - kde sa jazdí v blate a prach medzi gumičkami a ráfikom rýchlejšie derie ráfik. Na cestných kolesách som doteraz mal mierku len na lacných Mavic CPX, na drahších (Fulcrum, Campa) nie je a ani sa mi žiadny ráfik nepodarilo prebrzdiť.
Všetkým vďaka za pomoc, je možné že tá mierka už neni vidieť každopádne na biku boli doteraz menene iba 2x gumicky takže neviem či sa to za takú dobu vie vydrať.
... na biku boli doteraz menene iba 2x gumicky takže neviem či sa to za takú dobu vie vydrať.
Rafiky rozhodne preziju viac ako 2 sady gumiciek. Ak sa nejazdi v blate, tak bezne zvladaju tazke tisice km (rozumej cisla nad 10 tisic, väcsinou aj nad 20 tisic). Ale ako som pisal - porovnaj stred voci hornemu okraju. Ak je stred o 1,5 mm hlbsie, tak uz je to na vymenu.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Pripadne odfot a ukaz.
https://www.mtbiker.sk/forum/servis-opravy/prebrzdeny-rafik-mavic-aksium-t42849.html
https://www.mtbiker.sk/forum/komponenty/prebrzdena-plocha-t25562.html
Rafiky rozhodne preziju viac ako 2 sady gumiciek. Ak sa nejazdi v blate, tak bezne zvladaju tazke tisice km (rozumej cisla nad 10 tisic, väcsinou aj nad 20 tisic). Ale ako som pisal - porovnaj stred voci hornemu okraju. Ak je stred o 1,5 mm hlbsie, tak uz je to na vymenu.