Rozhodujem sa medzi Tufo Thundero a Speedero v rozmere 700x40C. Moje jazdy sú cca 60 percent asfalt rôznej NEkvality a 40 percent ľahší terén - kamenisté a prašné polňačky, priechodnejšie lesné cesty atď. Myslím, že by to minimálne za sucha v pohode dalo aj Speedero ale v testoch valivého odporu som si všimol, že Thundero tam vyšlo cca rovnako, asi aj o chlp lepšie. Preto sa chcem spýtať či nemá niekto osobnú skúsenosť s oboma plášťami - zaujíma ma porovnanie na asfalte. Pokiaľ Thundero valí po ceste rovnako dobre tak má väčší zmysel ísť do neho keďže v teréne bude o chlp lepšie.
posledný komentár: 29. 5. 2023 o 13:17
Za seba, ale trochu nad TPU uvažujem tiež. Dva krát sa mi už podarilo prerezať zadné Speedero. Nič strašné, asi 3-4 mm diera a zakaždým som musel dať dušu. Skúšal som dať knôt, ktorý na MTB zatiaľ vždy zabral, ale koleso pomaly sfukuje aj tak. Takže z bezdušákov na gravely som taký trochu rozpačitý, že oproti MTB to tak super nefunguje. Myslel som, že to je kvôli tmelu, používal som predtým MTB. Teraz mám tmel určený pre cestné kolesá Joe's Road Leader, ale zlepšenie nenastalo.
Naopak sa ale bojím, že mi pribudnú defekty kvôli seknutiu duše. Tak som stále 50:50.