]Ahojte !
Za chvilu chcel by som vymeniť na biku plášť, rozmýšlam o dvoch možnostiach,bud :Schwalbe Energizer Plus E50 trekingový -alebo :Schwalbe Marathon Plus Tour trekingový , ked máte skúsenosti, prosím poradte mi,. Dakujem !
-väčšinou jazdím na asfalt,.
zsjozef Moje Schwalbe Marathon (tie so zelenou ochranou proti defektom) majú za sebou už 4 sezóny a ešte 1-2 asi zvládnu. Za celý čas len 1 defekt a to s nimi jazdím kade tade. Keď som ešte predtým jazdil Maxxis Xenith tak na rovnakých miestach nebolo nič neobvyklé schytať aj 2 defekty počas 1 výjazdu takže Marathony sú podľa mňa výnimočné, super odolné a trvácne plášte. Jediná nevýhoda je asi váha a vyšší valivý odpor ale to je cena za ich odolnosť takže jednoznačne odporúčam tam kde je spoľahlivosť na 1. mieste.
Ja som na mojich Marathonoch najazdil asi aj vyše 12000 km a z toho značnú časť v teréne a mŕtve ešte nie sú. Dlhá výdrž súvisí s tvrdou zmesou - treba rátať že za mokra na asfalte moc nedržia.
Schaizze by som nechcel ani keby mi za to platili...
Pozri si napríklad toto. Sú ťažké a drahé, ale defekt na nich nedostaneš ani keby si jazdil len na rozbitom skle...
Loser Zatracujes celu znacku, pritom ani neuvedies nejaku konkretnu skusenost, ktora by ta v tvojom nazore utvrdzovala. O com je potom taky prispevok ?
A ty ako vieš, že nemám skúsenosť? Jazdil som Schaizze a najšťastnejší deň bol, keď som ich zjazdil a mohol ich zahodiť...
Prečo odporúčaš 40mm plášť, keď nevieš či pôjde na cestu okolo sveta nabalený +20kg výbavou?
Na cyklokrosse používajú 32mm a vystačia si.
Loser
Netvrdil som, ze nemas skusenost, ale len to, ze si ju neuviedol. Vyrok ako napr. "Jazdil som Schaizze a najšťastnejší deň bol, keď som ich zjazdil a mohol ich zahodiť..." su len prazdne kydy bez pridanej hodnoty. Uved konkretn(-y/-e) model(-y) a aky si s nim(-i) mal problem.
Prečo odporúčaš 40mm plášť, keď nevieš či pôjde na cestu okolo sveta nabalený +20kg výbavou?
Pozri sa aky ma bicykel. Povodne plaste na nom boli tiez 40mm "Kenda ATB K948 700x40C" a okrem toho ma nosic.
Mne sa smykali len na lade . Za ostatnych podmienok mam pocit akoby sa k asfaltu lepili.
Možno máš na svojich inú zemes. Na S Marathon som si na mokrom asfalte v zákrute párkrát ustlal a vždy som si potom hovoril, že to snáď ani nie je možné ako slabo na mokrom držia Ale môže to súvisieť aj s mojím jazdným "umením" Na ľad sú lepšie Schwalbe Marathon Winter ale to je na inú debatu.
Moje Sch. Marathon majú zmes Endurance čo je podľa výrobcu "Compound extremely resistant to friction for maximum mileage". Extremly resistant to friction asi znamená že nevytvárajú trenie no a tam kde nie je trenie sa buď chodí priposrato alebo sa padá Takže moje jazdné schopnosti sú v poriadku a za tie pády môžu plášte
Na Marathon Cross (tie čo si postoval) je zmes SpeedGrip čo je údajne nejaká dvojzložka s "exceptional grip".
Ano, Marathon Cross maju inu zlozku a taktiez aj vzorku, ktora prispieva k lepsej prilnavosti. Komu to nevyhovuje, ma na vyber z dalsich 11-ich modelov Schwalbe Marathon . Mimochodom, mozno si v zakrute nabehol na vacsi kamienok, ktory sposobil prerusenie kontaktu plasta s asfaltom. Nemusela to byt nutne voda.
Schwalbe Marathon Plus v šírke 37mm môžem len doporučiť. Na výdrž a odolnosť. Na rýchlosti celkom dosť uberie. Je to váha... A cena tiež trochu vyššia. Záleží čo je priorita...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/cesta-a-trekking/trekkingove-plaste/schwalbe-marathon-cross-trekingovy-plast-drot-40-622.html
Po 2400km vyzeraju ako nove a to dost casto chodim po nekvalitnom asfalte. Defekt som zatial nedostal ziadny.
Su jedny z najlahsich Marathoniek.
Pozri si napríklad toto. Sú ťažké a drahé, ale defekt na nich nedostaneš ani keby si jazdil len na rozbitom skle...
Na cyklokrosse používajú 32mm a vystačia si.
Netvrdil som, ze nemas skusenost, ale len to, ze si ju neuviedol. Vyrok ako napr. "Jazdil som Schaizze a najšťastnejší deň bol, keď som ich zjazdil a mohol ich zahodiť..." su len prazdne kydy bez pridanej hodnoty. Uved konkretn(-y/-e) model(-y) a aky si s nim(-i) mal problem.
Pozri sa aky ma bicykel. Povodne plaste na nom boli tiez 40mm "Kenda ATB K948 700x40C" a okrem toho ma nosic.
Možno máš na svojich inú zemes. Na S Marathon som si na mokrom asfalte v zákrute párkrát ustlal a vždy som si potom hovoril, že to snáď ani nie je možné ako slabo na mokrom držia
Na Marathon Cross (tie čo si postoval) je zmes SpeedGrip čo je údajne nejaká dvojzložka s "exceptional grip".
edit: Oder je dôsledkom trenia. Čiže menšie trenie = menší oder a vice versa. Toto by nám chlapom malo byť jasné