Zdravim jazdim uz dlhsie na biku ale chcelo by to nejaku cyklo partiu najlepsie z Mikulasa.Potrenovat so skusenejsimi lebo viem ze v mikulasi su dobri bikeri len neviem ako sa k nim dostat .
zajtra planujem LM-T. Strba-strbske pleso-podbanske - LH - LM ak ma niekto zaujem treba napisat do tejto temy, chcem ist dakedy poobede pretoze budem po nocnej...
Vie mi niekto povedať aká je situácia na cestách v okolí Liptovského Mikuláša? Budeme od 2. marca v Malatinách na jarných prázdninách s deťmi, tak ma zaujíma, či mám zbaliť lyže alebo cesťák.
Ak by niekto dal tip na nejaký okruh tak 60-80km, budem rád. Pekný deň.
nazdar chose, cesty su suche no na cestak by som asi nemal este odvahu kvoli skalkam ktorych je este hodne takze ak cestak treba davat pozor na pady a defekty, co sa tyka lyzi tak zatial tu ficia strediska mensie aj vacsie ale ako to bude vizerat do 2. marca neviem povedat najlepsie zabalit oboje ... ak vezmes cestak tak mozes pojazdit klasika okolo mary, na podbanske, cierny vah, strbske pleso, rk a okolie je vela moznosti kde sa da len si to treba pokombinovat podla seba staci 5min na google maps.
Vďaka Martin, stačí mi, že už na cestách nie je sneh a ak to vydrží aj suché, tak radšej ten cesťák ako lyže. Poznám to tam trošku, okolo Mary som už išiel, aj cez Podbanské na Pleso, Čierny Váh, Čertovicu cez Bocu, Ždiarsku a Jánsku dolinu mám tiež prejdenú, aj keď na bajku. Celkom by ma zaujímal okruh z Partizánskej Ľupče cez Liptovskú Osadu a Ružomberok späť do Malatín. Nie je to veľmi rozbité a preplnené kamiónmi? Hlavne ten úsek do Ružomberka.
Ak Ti neprekáža, že som už predsa len trošku starší ročník a chcem hlavne najazdiť nejaké kilometre v nie vysokom tempe na začiatok sezóny, tak budem rád. Pekný deň.
Ja jazdím v hornom Liptove, Važec,Východná, Hybe,L.Hrádok a Mikuláš. Čím viac pôjdeš na sever smerom na Podbanské alebo smerom na Štrbu, tým bude toho posypového štrku viac a viac. Preto si dávam len také kombinované okruhy po týchto vyššie spomínaných mestách a dedinách. Najazdiť sa toho dá veľa, od začiatku roka už mám cez 500km, ale všetko na 26" zimáku s hladkými plášťami. Toho štrku je fakt na niektorých miestach veľa. Ale stretávam aj jazdcov na cesťákoch, napr. často p.Milana Jurču so synom počas tréningov, ktorí to tiež striedajú....občas MTB, občas cesťáky.
Ale myslím že okolo Mary by to malo byť na cesťák OK, aj smer L.Mikuláš - L.Hrádok a až po cca Hybe sú tie cesty OK.
Ten okruh cez Partizánsku Ľupču cez Liptovskú Osadu a Ružomberok Ti odporúčam. Vhodné aj na cesták a najmä týmto smerom aký si napísal. Trošku rozbitej cesty smerom hore až tak nevadí, nie je to nejak strašne rozbité. Veľakrát prejdené bez problémov. A úseku Lipt. Osada - Ružomberok sa netreba báť ideš dole kopcom tých 10km spravíš raz dva a nectítil som sa tam ohrozený kamiónmi. Je to celkom bezpečný úsek tejto cesty.
Vďaka chlapci za rady. Určite pôjdem vyskúšať aj ten okruh na Liptovskú Osadu a Ružomberok. Nejakých pár kilometrov po horšej ceste mi nerobí problém, skôr hustá kamiónová doprave, ale ten frekventovaný úsek by podľa mapy mal byť trošku z kopca, tak to prejdem rýchlo. Pekne vyzerala aj cesta na Huty ale na taký kopec ešte nemám najazdené. Už len aby nepršalo.
Ten okruh cez Partizánsku Ľupču , Liptovskú Osadu a Ružomberok nepoznám, ale mám aspoň ďaľší cieľ na leto, aby som to prešiel . Ale podľa kvality toho asfaltu to vidím na crossový bike, i keď to bude poriadna fuška, pretože z domu tam a späť to vidím na cca 120 km a viac .
No ten okruh som prešiel na cestáku na hladkých pláštoch bez dezénu už mnoho krát. Ten rozbitý asfalt je iba chvíľku a hore je tá cesta veľmi kvalitná. Dokonca čím ideš vyššie tým lepšia. Neobral by som sa o možnosť prejsť si to na cestáku. A Hút by som sa toľko nebál. Zopár strmších kratších úsekov na začiatku(smer od mary) a potom pohoda. To už viac by som sa bál toho okruhu cez Zeleznô(Part. Lupča - Lipt. Osada - RK) ako na Huty. Zeleznô sa nezdá ale je to väčší kopec(je rovnako vysoký ale začínaš nižšie). Takže na to tiež treba mať trošku najazdené.
Tak napíšem ešte moju dnešnú skúsenosť, dal som si okruh z L.Hrádku smerom na Podbanské až na Štrbské Pleso, odtiaľ zjazd do Tatranskej Štrby a späť cez Važec,Východnú až do Hrádku.
Od LH až na Podbanské sú cesty OK, štrk začína až za Pribylinou, ale ak trafíš málo aut, tak ako ja dnes, tak krásička , jazdíš po vychodených koľajoch od aut. Od Podbanského až po Š.Pleso je cesta mokrá z topiaceho sa nahrnutého snehu popri ceste (ale nič hrozné, ja mám blatníky, takže tak čistý ako som z domu vyšiel, som sa aj domov vrátil ). No a od Tatranskej Štrby až po L.Hrádok je to OK. Natrafil som na veľmi málo aut, počas tých cca 68km ma obiehalo fakt zopár (asi všetci sledovali finále v hokeji, v čo som aj dúfal ). Išiel som na MTB zimáku na plášťoch Schwalbe Marathon 1,75, takže úplná pohodička.
Pozor na zimu , na Štrbskom Plese je fakt citelne chladnejšie než o pár metrov nadmorskej výšky dole.
V Malatinách budem od nedele do štvrtka, možno sa podarí vybaviť aj piatok, takže zatiaľ mám v pláne niečo okolo Mary, vyskúšal by som aj cestu na Liptovskú Osadu a aj na Huty. Toho kopca sa nebojím, išiel som tadeto síce len raz autom, ale tá cesta sa mi veľmi páčila. Už vtedy som si hovoril, že toto si musím prejsť aj na cesťáku .
Keď nebudem vládať, tak to otočím. Vo februári to nie je žiadna hanba .
Áno je, ale môj názor je taký, že je to trápenie seba a hlavne bicykla. Bývam neďaleko, výjazdy na hornú nádrž robím niekoľkokrát za mesiac, ale na cestnom som tam bol len jeden jediný krát . Ale ako núdzovka pre niekoho , kto sem príde na dovolenku na cesťáčiku a chce sa tam hore vydriapať, je to OK.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ak by niekto dal tip na nejaký okruh tak 60-80km, budem rád. Pekný deň.
ja sa rad pripojim a mozme tu daco pobehat
Ale myslím že okolo Mary by to malo byť na cesťák OK, aj smer L.Mikuláš - L.Hrádok a až po cca Hybe sú tie cesty OK.
Od LH až na Podbanské sú cesty OK, štrk začína až za Pribylinou, ale ak trafíš málo aut, tak ako ja dnes, tak krásička
Pozor na zimu , na Štrbskom Plese je fakt citelne chladnejšie než o pár metrov nadmorskej výšky dole.
Keď nebudem vládať, tak to otočím. Vo februári to nie je žiadna hanba