Podeľte sa so svojimi skúsenosťami v tomto smere prípadne aj fotkou aby si ľudia vedeli naplánovať zastávku.
posledný komentár: 23. 11. 2025 o 20:22
posledný komentár: 17. 2. 2022 o 19:07
posledný komentár: 23. 11. 2025 o 20:22
posledný komentár: 17. 2. 2022 o 19:07
ta tema je mimo/zbytocna, keby aspon napisal okolo KE a ludia by popridavali niekolko desiatok zdrojov, tak to ma este akotak zmysel, ale ak budu z celeho SK, bude to neprehladne a nepouzitelne
mohol som sice napisat, ze napr. na Hikingovej mape je uzitocna vrstva "Pramene"
na mapy.cz je ich tiez dost a k niektorym su aj fotky, tak si clovek vie urobit predstavu, co ho caka
a urcite sa najdu aj ine moznosti, ale teraz je taka doba, ze je jednoduchsie dat nepacik a dufat ze ich bude dost, aby sa prispevok schoval
btw, cervo ked sa schova prvy prispevok vlakna, zmizne aj cele vlakno?
a velmi vela v poslednych rokoch robi aktualny stav - vela pramenov v lete netecie. minuly rok som mal na trase 5 studniciek a tiekla jedna.
minuskova vojna zacala?
Na cintorínoch tecie poväčšine úžitková voda ... a aj na záchodoch cintorinskeho typu 🧐 . Takze , nie je určená na konzum pre ľudí . Respektíve s upravou vody kempingoveho prevedenia si v bezpečí .
https://www.mojavoda.sk/lifestraw-prenosny-lter
Ale vo väčšine dedín už majú len jeden rozvod vody, stačí sa na to opýtať miestnych, spravidla tam je napojená pitná voda. Ešte som sa nikdy "neposral" a to si dopĺňam vodu na cintorínoch bežne.
To je tak jednoduchá konštrukcia, že na tom nie je čo pokaziť. Používam ho už nejaký ten piatok, filtroval som vodu z potokov, Dunaja, či z oficiálne kontaminovanej studničky, kontrola správnosti je, že som sa ani raz neposral.
to by zostala aj voda z vodovodu
by ma zaujimalo ako by dopadli rozbory vody na kohutikoch v panelakoch.