Tak pekne sa postavili hviezdy, že mám šancu splniť si jeden plán bez toho aby to akýmkoľvek spôsobom zasiahlo do iných plánov. Šiel by niekto so mnou na 4-5dnové kolečko na bajku? Plánujem ísť skôr asi na juh, úplne lowcost ako to len pôjde (takže stan, varič...), odjazd v stredu ráno zo Štúrova...
Ty sa ozvi, niečo dáme... Včera o 9⁰⁰ som vyrážal, spal som niekde za Sümeg a akurát som v Zalakaros. Lowcost u mňa znamená, že od začiatku výjazdu doteraz som minul 13e a tosom mal 3kavy na pumpe...
Tak včera som spal na poli a tu v Zahrebe dám na pumpu mobil na noc nabiť dnu a teta hovorila, že môžem kľudne aj pod stojanom spať. Ale je tu vedľa taký plac, pár kríkov, tam sa niekde dám aby nebolo z cesty vidno. Trasa bola Kamenín, Gbelce, Moča, Komárom, potom neviem až Sümeg (nejaké km sa nezapísali lebo som nechal nabiť telefón na pumpe a šiel som sa potúlať zatiaľ) a nejak na Letenye a po Chorvátsku už začalo blúdenie... A kopce...
Nemám so sebou nič nejaké extra stravu, snažím sa fakt len keď som hladný voľačo logické kúpiť v supermarketoch, žemle, mlieko a šunku... Sacharidov sa nebojím pri takomto výjazde, trochu bielkovín treba a kúpil som aj nejaké detské multivitamíny. A tu v HR je všetko akosi drahšie, už nech som v Maďarsku naspäť, nechce sa mi tu minút rozpočet na celú cestu... Rozpočet je 10e na deň. Uvidíme, keď prídem domov či sa to podarilo dodržať 🤭
Ale zas v HR neni jazyková bariéra, aj keď čo treba, keď ukážem fľašu a gesto, že chcem piť, každý pochopí, že chcem vodu. V Maďarsku majú super, že v každej dedine je studnička, v Chorvátsku som si pýtal od obyvateľov, ktorí boli vonku... Denne mi spotreba vychádza na 11-12l vody... Dnes som sa aj "sprchoval" na pumpe mi teta povedala, že vonku po hadicou sa môžem, tak fajn, voňavý som, môžem spať... Ešte pumparka mi dala šiltovku 🙂 má nejakých zbamich v Nových Zámkoch, tak asi preto, milá bola. Inak celú cestu príjemné teplúčko, okolo 35-37°C... Takmer bezvetrie
Dnes už sa pomaly terigám na maďarskú hranicu, ide to ale ako lačnému srať... Prvú vec čo som riešil (zanedbaná údržba) bol vysypaný zadný náboj ale aspoň viem načo sú prachovky... Ale nejak som to zložil a na dojazd to určite ešte vydrží... Dnes by som chcel táboriť v Pécsi, každopádne už budem rozkladať stan ešte za svetla... Dnes ráno som si skoro nohu prepichol na klincoch...
Takže s nábojom to dopadlo takto. Srotovisko, čo bolo cestou, tam som našiel staré kolesá a z tých som použil guličky... Ide ako nové...
Ale ďalšia vec, v kopcoch sa mi rozthlo lanko prehadzovača. Ten som teda zaaretoval na "horský" prevod a keď sa terén trochu prehupol do opačného sklonu, chcel som dať rýchlejší ale zrovna tam, kde som zastal voľačo šramotilo, asi diviak som si myslel, keď to však zamrmlalo už som sa aj pratal a aj pomalý prevod mi stačil ? a idem už len tri prevody (trojplacka vpredu)... Žiadna katastrofa. Už som pri Pécsi, rozložil som stan pod lesom ale chodili diviaky tak som sa musel presťahovať o pár km ďalej. Teraz som sa usadil na strnisku.
Ale v HR môžem povedať, že sú najústretovejší ľudia čo som kde videl... Úplne sa mi zmenil pohľad na Chorvátsko teraz, vždy len ku moru sa tam chodí a pritom majú tak krásne hory...
A čo sa týka rozpočtu, ten som si nastavil asi príliš malý, štvrtý deň začal a doteraz som minul 45.52€
Dnes to už bolo také nijaké, riť pobolieva a to ma dosť limituje. Dnes som sa cestou pasoval s riťou a s nábojom, stále sa povoľuje, nevedel som to zakontrovať, spať idem do decatlonu tam jak majú stany a ráno to tam hneď aj opravím a aj lanko na prehadzovač bude snáď konečne, nechcelo sa mi nikde zachádzať a hľadať cykloservisy a v tescu to nemajú... Zajtra ma čaká záver, nejak asi 140km už len... Dneska to bolo Pécs -> Mohács -> Szekszárd -> Székesfehérvár... Čiže každý deň idem 200
Ináč, noc bola zaujímavá. Jak som nabil mobil, išiel som ku tomu dekáču a hovorím si, načo budem stavať stan, vyspím sa v tých skúšobných... V dvoch som našiel súložiace páry, ďalej som teda neskúšal a postavil som si svoj... Dnes už mám za sebou väčšiu časť cesty a riadne kopce to boli... S tou riťou si mal pravdu, už to je znesiteľné
Už som doma. Včera som sa doterigal, cez Maďarsko som zvolil kopcovitú trasu a aj tak som sa celkom nevyhol premávke, Ani veriť sa mi nechce... Minul som cca 77eur... Vypil som 15l vody denne. Nábudúce si na to najdem asi sponzora. Koho by zaujímalo, tu je gpx
Daniel6669 myslíš článok? S tým mi musí niekto pomôcť....
Pekná akcia. Kopa ĺudí také niečo nepochopí. Že blázon ale z takých akcií sa človek vracia s vyresetovanou hlavou.Bol som svojho času na Balkáne s frajerkou stopom. Prešli sme časť A, časť YG (tak sa označovala Juhoslávia ak sa dobre pamätám alebo YU?), bola tam vtedy vojna. Na severe sa nebojovalo, boli tam však rozmiestnený vojaci, normálka bolo zazrieť tank. Mali sme iba spacáky a batoh Zmenil som 1500 koruniek na Šlingy, za necelých 1500 korún som kúpil trvanlivé potraviny a pitivo a išlo sa. Frajerka nemala ani halier. Najbezpečneiše spanie bolo na cintoríne, tam bola aj pumpovacia studňa. Vodu sme si pýtali "voda na *****t; pre nás čudnosmiešné slovo, Išlo nám o more a to sme dosiahli. Zamierili sme potom do I, tam sme sa od Benátok dostali až na hranicu DE. Križom cez A do Hu a domov. Pri mori v I spanie napríklad na rybom trhu, ďalej vinica, les. V noci som sa zobudil na hlasy pohraničiarov na obchôdzke, neviem ani či nás videli. Zazipsovaný sme boli celú noc, v Alpách je noc chladná aj v lete. Ráno sme iba zo spacákov poodhadzovali slimákov, navarili polievku ( varičom na pevný lieh) a šlo sa stopovať. Je to trosku odbočka od cyklistiky ale princíp lacného prežitia a nezabudnutelnej dovolenky je rovnaký. Spomenul som si na cestu raz pri zasavke z rodinnej dovolenky v HR. Pol dňa sme strávili pri Balatone. Na lavičke sedel spečený cyklista iba v kraťasoch. Nožom si urezával z tekvice a lyžičkou naberal med z fľaše. Bicykel nejaký trekový, malý batoh a užíval si slobody.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Nemám so sebou nič nejaké extra stravu, snažím sa fakt len keď som hladný voľačo logické kúpiť v supermarketoch, žemle, mlieko a šunku... Sacharidov sa nebojím pri takomto výjazde, trochu bielkovín treba a kúpil som aj nejaké detské multivitamíny. A tu v HR je všetko akosi drahšie, už nech som v Maďarsku naspäť, nechce sa mi tu minút rozpočet na celú cestu... Rozpočet je 10e na deň. Uvidíme, keď prídem domov či sa to podarilo dodržať 🤭
Ale zas v HR neni jazyková bariéra, aj keď čo treba, keď ukážem fľašu a gesto, že chcem piť, každý pochopí, že chcem vodu. V Maďarsku majú super, že v každej dedine je studnička, v Chorvátsku som si pýtal od obyvateľov, ktorí boli vonku... Denne mi spotreba vychádza na 11-12l vody... Dnes som sa aj "sprchoval" na pumpe mi teta povedala, že vonku po hadicou sa môžem, tak fajn, voňavý som, môžem spať... Ešte pumparka mi dala šiltovku 🙂 má nejakých zbamich v Nových Zámkoch, tak asi preto, milá bola. Inak celú cestu príjemné teplúčko, okolo 35-37°C... Takmer bezvetrie
Ale ďalšia vec, v kopcoch sa mi rozthlo lanko prehadzovača. Ten som teda zaaretoval na "horský" prevod a keď sa terén trochu prehupol do opačného sklonu, chcel som dať rýchlejší ale zrovna tam, kde som zastal voľačo šramotilo, asi diviak som si myslel, keď to však zamrmlalo už som sa aj pratal a aj pomalý prevod mi stačil ? a idem už len tri prevody (trojplacka vpredu)... Žiadna katastrofa. Už som pri Pécsi, rozložil som stan pod lesom ale chodili diviaky tak som sa musel presťahovať o pár km ďalej. Teraz som sa usadil na strnisku.
Ale v HR môžem povedať, že sú najústretovejší ľudia čo som kde videl... Úplne sa mi zmenil pohľad na Chorvátsko teraz, vždy len ku moru sa tam chodí a pritom majú tak krásne hory...
A čo sa týka rozpočtu, ten som si nastavil asi príliš malý, štvrtý deň začal a doteraz som minul 45.52€
Dnes to už bolo také nijaké, riť pobolieva a to ma dosť limituje. Dnes som sa cestou pasoval s riťou a s nábojom, stále sa povoľuje, nevedel som to zakontrovať, spať idem do decatlonu tam jak majú stany a ráno to tam hneď aj opravím a aj lanko na prehadzovač bude snáď konečne, nechcelo sa mi nikde zachádzať a hľadať cykloservisy a v tescu to nemajú... Zajtra ma čaká záver, nejak asi 140km už len... Dneska to bolo Pécs -> Mohács -> Szekszárd -> Székesfehérvár... Čiže každý deň idem 200
To ťa kto naučil švacnúť bicykel na pravú stranu? Ešte si nikdy tak neohol pätku šaltra?
Daniel6669 myslíš článok? S tým mi musí niekto pomôcť....