Ako riešite technické problémy (defekt a pod.)? Ja som žena, ktorá nieje moc technicky zdatná a toto je moja nočná mora
Začínam jazdiť po cestách, keďže chodím sama a málokedy niekoho stretnem, desím sa dňa kedy dostanem defekt
posledný komentár: 25. 5. 2025 o 10:25
posledný komentár: 1. 11. 2024 o 21:07
Ak nemas poruke niekoho , kto vie vymenit dusu, skus pozriet tieto materialy z miestnej produkcie
https://www.mtbiker.sk/clanky/1242/vymena-duse-kontrola-a-obuvanie-plasta-a-duse-lepenie-defektu.html
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
a doma aspon dat dolu plast a opat ho nasadit, pripadne obetuj jednu dusu, ktoru prepichnes (nie cez plast) a potom si vyskusaj jej zalepenie a nasadenie.
Vidím tieto možnosti :
- niekto ťa to naučí vymeniť/zalepiť - určite nájdeš v rodine, v servise, kamošov
-stopnúť si na mieste činu bikera, isto natrafíš na niekoho pokiaľ nejazdíš potme, v daždi atd
-alebo preventívne odolnejšie plášte s vyšším TPI, ochranou behúňa atd …zdá pokiaľ neriešiš primárne čo najmenšiu hmotnosť /valivý odpor
MartyBoh luckafabi MariH
Problém je, že som začala jazdiť cesty namiesto MTB a v mojom okolí jazdi cesty minimum mužov. Keď som jazdila hory, na každom kroku bol nejaký šuhajko.
kucofly - najlepšia možnosť....aaale máme tu len také partie, ktorí idú také tempo, že to nedávam
Uvažujem, že oslovím priamo chalanov čo mi servisujú bicykle, aj keď pri ich vyťaženosti no neviem neviem....
Ako riešite technické problémy (defekt a pod.)? Ja som žena, ktorá nieje moc technicky zdatná a toto je moja nočná mora
Začínam jazdiť po cestách, keďže chodím sama a málokedy niekoho stretnem, desím sa dňa kedy dostanem defekt
Ahoj, pokiaľ to myslíš z cyklistikou vážne tak odporúčam požiadať niekoho, aby ťa napríklad výmenu duše naučil, aby si to zvládla v prípade potreby sama. To je najčastejšia porucha, ktorá sa ti môže pri výjazde stať. Riešila som to podobne. Keď som začínala s bicyklovaním tak som tiež nevedela opraviť defekt. Pamätám si, že ma to učil taký starší ujo, ktorý sa pravidelne vŕtal vo svojom aute pred garážou.
https://www.mtbiker.sk/shop/servis/oprava-dusi-a-plastov/zefal-sprej-repair-na-duse-a-plaste-100ml.html?itm_medium=forum#reviews
Netreba zhadzovať plášť ani babrať sa s dušou. Na dojazd pri malom defekte by to malo stačiť a potom bike do servisu nech dajú novú dušu.
savings Zéfal Repair sprej na duše a plášte, 100 ml
4,29 € savings
MOC 6,39 €To sa mi nezdá, práveže v TN/ZA kraji stretávam cesťákov každú chvíľu.
Každopádne je dobré mať so sebou náhradnú dušu, lebo dotyčný okoloidúci zrejme bude mať náradie, no nemusí mať vyhovujúcu dušu (alebo nebude chcieť riskovať svoju rezervu). Ja nosím maličkú ľahučkú Tubolito S-Tubo Road. Ešte som ju však nikdy neskúsil, lebo nebola príležitosť.