Nemecký cyklista zo záľubou tvoriť ľahké bicykle dal dokopy cestný bike vážiaci neuveriteľných 3195 gramov a sám uvádza, že na ňom najazdí bez problémov 100 km týždenne.
Píšeš rýchlejšie ako myslíš... Tam sa píše, že "Výplň duše (vzduch a lepidlo)". TUFO sú galusky a nie pneumatiky, na ráfik ich treba prilepiť...
Okrem toho aj vzduch natlakovaný na 10-15 barov v dvojmetrovej hadici určite niečo váži. Veď prečo by niektorí cyklisti pri pretekoch na dráhe fúkali galusky héliom - začal to Eddy Merckx pri svetovom rekorde v hodinovke niekedy v roku 1970.
No, ak by sme predpokladali, ze kolesom sa da rozvinut (s istou chybou) do "hadice" hrubej povedzme 19 mm a dlhej 2 metre, tak jej objem by bol 0,567057 . 10^-3 m^3. Hmotnost 1 m^3 vzduchu pri teplote 20°C a tlaku 101325 Pa je 1,2047 kg. Pri tlaku 15 barov (1,5 MPa) by pri rovnakych podmienkach nas objem "hadice" mal hmotnost 10,1130146 gramov. Co z toho vyplyva? Mali by ste chodit na prazdnych dusiach... Pre porovnanie, helium rovnakych parametrov by malo hmotnost 1,401063 gramov.
Okrem toho aj vzduch natlakovaný na 10-15 barov v dvojmetrovej hadici určite niečo váži. Veď prečo by niektorí cyklisti pri pretekoch na dráhe fúkali galusky héliom - začal to Eddy Merckx pri svetovom rekorde v hodinovke niekedy v roku 1970.
Teraz mi je uz jasne preco bol ten moj bike volakedy taky tazky..........
....... fukal som kolesa z upgradovaneho hasiaceho pristroja, v ktorom bol CO2.
Rizoto - ďakujem... Nikdy som nepočítal, koľko na váhe Eddy vtedy ušetril... Skoro 10 g a to len na jednom kolese.
A teraz to ešte prípadne spočítaj Marečkovi...
Duracer, začneš tému o biku, potom sa pýtaš, či nemá byť v rišovom podpise but namiesto that a teraz to zaklincuješ takouto otázkou nemý úžas
.....no uz ked si mi Katko takto prisiel pod ruku, neda mi neopytat sa ta na jednu vec. Nesedel si to ty 2.4. alebo 3.4 v osobaku smerujucom zo ZA do Vrutok vecer okolo 9tej? ...proste sedel tam niekto kto sa podobal na teba ale neviem ci si to bol alebo nebol ty
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
...vsak si precitaj ten clanok
marecej, kolko ti vazi vzduch v dusiach ?
100 km týždenne
Ano bolo http://forum.mtbiker.sk/viewtopic.php?p ... ht=#131045 a dokonca dost davno
...dobre, ale Slovenska verzia este nie
Píšeš rýchlejšie ako myslíš... Tam sa píše, že "Výplň duše (vzduch a lepidlo)". TUFO sú galusky a nie pneumatiky, na ráfik ich treba prilepiť...
Teraz mi je uz jasne preco bol ten moj bike volakedy taky tazky..........
....... fukal som kolesa z upgradovaneho hasiaceho pristroja, v ktorom bol CO2.
risototh, nemalo by byt v tvojom podpise namiesto druheho "that" v druhom riadku "but"?
risototh, nemalo by byt v tvojom podpise namiesto druheho "that" v druhom riadku "but"?
cca 15g
ja som to neprekladal, ale nemyslim, ze by tam malo byt but
..podla tvojho bydliska usudzujem ze chodis do ZA do skoly. Aka fakulta a aky rocnik ?
A teraz to ešte prípadne spočítaj Marečkovi...
100 kg cista vaha, ak sa vymocim a vydefekujem, tak nejakych 300-400g dam dole.