nazdar, v bicykloch sa vobec nevyznam, ale rad sa bicyklujem Chcel by som si kupit novy cestny bicykel tak som vyhladal nejake forum o bicykloch tak snad mi niekto z vas poradi... Idealne by bol nejaky minulorocny zlacneny model atd. snad chapete co myslim... Idealny by bolo ak by ste mi mohli poslat rovno odkaz na ten bajk v nejakom internetovom obchode resp. na nejaky obchod v BA (napr. kaktus, viem, ze tam maju authory, ale podla mna to bude v internetovych obchodoch za lepsiu cenu...) vopred dakujem za vsetky vase odpovede
mas pravdu... cize poslu to v speci kontajnery - 14.90 plus posta na Slovensko/Cesko je 34.90 cize posta celkovo 50... Urcite budem nad nim hodne uvazovat... Poznate aj ine taketo zahranicne stranky najlepsie uz overene, ze bolo to vsetko prebehlo v poriadku...
btw. ten canyon je znama znacka, lebo ja som o tom este nepocul, ale vyzeraju fakt velmi slusne...
Canyon? Bezproblémovo... objednáš si, prídu údaje k platbe, prevedieš, príde balík.
Cesťák s 3šajbou by som veľmi neriešil... to je pre bábovky (však JoKo?).
Asi by sme mali niekoho JoKo poriadne prevetrať ....ale až budem na nejakom novšom biku .....na Svorada ala 1990 to ho veľa neutrhnem..
neviem co vymyslate s tym compactom, tri pily? naco? to je fakt ako to tu uz niekto spominal pre babovky, ajked nehovorim, ze ked budem mat 3-krat viacej rokov ako mam teraz, tak si dam urcite take prevody tiez, ale teraz som ml kolesa s kazetou kde bolo najmensie 14 a nevedel som na tom chodit, prechadzam spat na 11zubov, lebo sa mi zdalo vsetko take lahke,......
a vpredu samozrejme 53/39 tam si nic ine ani neviem predstavit, trojpilka je neforemna a tazka, naco nosit o jednu pilu viacej?
no dovolim si mierne protirecit...ja mam 3pilu a som celkom spokojny, je to ovela vacsia variabilita prevodov a nemusim sa bat ziadneho kopca to, ze s 3pilou nemas pretekersky stroj, to su podla mna len take povedacky medzi ziletkarmi... aj ked nehovorim, mozno pri vymene biku budem brat zasa 2pilu, nebranim sa jej, ale ani ju nezaznavam. komu ako vyhovuje
3pila je zbytocna..kde pouzivas ten maly prevodnik? take kopce na svk ani niesu kde by to bolo treba...mozno tak keby clovek odbocil na lesnu cesticku niekam
laveron a to si predstav ze niektori to tahaju na hrubej, cize 53-ke, a este ked sa nastvu, tak aj v sede, takze je vela sa co ucit,... a trenovat samozrejme
napr z Velkych Uheriec na Skycov je 17% stupanie, kde chodim rychlostou asi 12km/h na najmensej pile. sice vzadu mam na 2.-3. pastorku..
Takže poďme na osvetu...
Predpokladám, že vpredu máš klasické osadenie 52-42-30 zubov. A predpokladám, že to počítanie 2.-3. pastorok je od najväčšieho pastorka, máš klasickú kazetu kde najväčšie pastorky idú po dvoch zuboch.
Rozdiel medzi malým prevodníkom na triple a klasickým stredom 53-39 je 9 zubov. Ubraním približne troch zubov vpredu a pridaním jedného zubu vzadu je približne rovnaký prevod. Takže je to skoro jedno, či na Skýcov budeš jazdiť 39 zubový prevodník a najväčší pastorok alebo 30 zubov na triple a 2.-3. pastorok na kazete.
Iným riešením je vymeniť kazetu - ak máš na najväčšom pastorku 23 zubov, tak sa dá vymeniť za kazetu s 25 zubami, resp. 25 zubová sa dá vymeniť na 27 zubovú.
A vlastne, čo to tu vypisujem. Kua, si mladý, čo sa máš ulievať, makaj!!!
Ako mladý chalanisko som mal najľahší prevod 44-22 a vyliezol som na Hrebienok... ale som mal aj o 25 kíl menej...
TO KASO : no neviem, skor by som povedal, ze kazdy mame svoj styl niekomu vyhovuje silove slapanie, mne frekvencne. ten kopec je sice prudky, ale nie tak dlhy....mozno by sa to dalo na velkej vytiahnut, ale trpia nohy aj retaz btw Ty tam ake prevody tahas ?
EDIT : tak som si to dnes skusil neprehadzovat vpredu od startu az do ciela vytiahol som Nová Bana - Kostivrch, potom na Penhybel a nakoniec lahôdka - Veľké Uherce. Najlahsi prevod celkovo bol 52-21. Ale nevidim v tom nejaky zmysel, musel som byt v stoji, nenormalne trpi retaz a navyse je to na ukor rychlosti...je to vobec na nieco dobre ? napada ma akurat sila do noh..
jazdim meridu (presne ten typ, ale model 2006) a mozem ju len odporucit, skvely bike. navyse su tusim v zlavach teraz.
canyon sa mi absolutne nepaci dizajnovo, aj ked je to ultegra, nechcel by som ho k tomu šíreru sa vyjadrit neviem.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
presnejšie, na ich webe je s germánskou dôkladnosťou popísané VŠETKO
btw. ten canyon je znama znacka, lebo ja som o tom este nepocul, ale vyzeraju fakt velmi slusne...
http://www.canyon.com/rennraeder/index.html?b=20
...daj potom vedieť cez SS v akom stave došiel.... a ak jazdí , pocity
Cesťák s 3šajbou by som veľmi neriešil... to je pre bábovky (však JoKo?).
Asi by sme mali niekoho JoKo poriadne prevetrať ....ale až budem na nejakom novšom biku .....na Svorada ala 1990 to ho veľa neutrhnem..
a vpredu samozrejme 53/39 tam si nic ine ani neviem predstavit, trojpilka je neforemna a tazka, naco nosit o jednu pilu viacej?
Takže poďme na osvetu...
Predpokladám, že vpredu máš klasické osadenie 52-42-30 zubov. A predpokladám, že to počítanie 2.-3. pastorok je od najväčšieho pastorka, máš klasickú kazetu kde najväčšie pastorky idú po dvoch zuboch.
Rozdiel medzi malým prevodníkom na triple a klasickým stredom 53-39 je 9 zubov. Ubraním približne troch zubov vpredu a pridaním jedného zubu vzadu je približne rovnaký prevod. Takže je to skoro jedno, či na Skýcov budeš jazdiť 39 zubový prevodník a najväčší pastorok alebo 30 zubov na triple a 2.-3. pastorok na kazete.
Iným riešením je vymeniť kazetu - ak máš na najväčšom pastorku 23 zubov, tak sa dá vymeniť za kazetu s 25 zubami, resp. 25 zubová sa dá vymeniť na 27 zubovú.
A vlastne, čo to tu vypisujem. Kua, si mladý, čo sa máš ulievať, makaj!!!
Ako mladý chalanisko som mal najľahší prevod 44-22 a vyliezol som na Hrebienok... ale som mal aj o 25 kíl menej...
EDIT : tak som si to dnes skusil neprehadzovat vpredu od startu az do ciela
Keby ste si mali vybrat bajk, ktory by ste zvolili??
1. merida 903-27 08
http://www.bicykle.eu/eshop/bicykle/ces ... 27-08.html
2. canyon roadlite 5.0
http://www.canyon.com/rennraeder/index.html?b=20
3. sirer 502 dynamic
http://www.sirer.cz/?id=beroun&page2=si ... islo=137-2
myslim, ze sme dosli k celkom slusnym bicyklom za priaznivu cenu... uz len vybrat ten naj...
jazdim meridu (presne ten typ, ale model 2006) a mozem ju len odporucit, skvely bike. navyse su tusim v zlavach teraz.
canyon sa mi absolutne nepaci dizajnovo, aj ked je to ultegra, nechcel by som ho