chcel by som sa spýtať ľudí tu na fóre, ktorí sa cyklistike rozumia viac ako ja, aký cestný bicykel by sa dal kúpiť do 500 eur. Viem, že to je pomerne málo, ale viac peňazí do toho zatiaľ investovať nechcem (bude to môj 1. cestný bicykel). Doteraz som jazdil len občas na tatinovom crosse Kellys, ale teraz by som sa chcel viac venovať cestnej cyklistike. Musím vyskúšať či ma to bude baviť a ak áno kúpil by som si potom neskôr (možno po troch rokoch) nový a na vyššej úrovni. Niečo som si už aj tu na fóre prečítal ale veľa tu toho o takejto téme nieje. Chcel by som potom aspoň 2x za týždeň jazdiť (spolu max. tak 150 km/týždeň). Potrebujem teda bicykel ktorý to zvládne. Tiež neviem akú veľkosť zvoliť. Ja mám 183 cm a 79 kg. Čo som iba tak zbežne pozrel dá sa za túto sumu kúpiť Dema Alvito, lenže naozaj neviem či sa za tú cenu oplatí alebo je aj nejaká lepšia voľba. Čítal som niečo, že Sora nieje nič moc, že aspoň Tiagra, ale ako som už písal som úplný začiatočník a vôbec neviem aký v tom je rozdiel. Ďakujem za všetky názory ktoré napíšete.
Všetko záleží, aké máš kľuky (klinkové alebo už niečo lepšie - Campu, Shimano) a pri tých novších aká je rozteč medzi skrutkami pavúka, prípadne koľko nožičiek je na pavúku (4 alebo 5). No a samozrejme, koľko pastorkov máš na kazete - so zvyšujúcim počtom pastorkov sa reťaz zužovala a tak keď máš 5 alebo 6 pastorkov s príslušnou reťazov, sa ti môže stať, že reťaz ti môže robiť problémy na zuboch prevodníkov.
Takže takto z voleja ti asi nikto neporadí.
No a pokojne si to mohol dať do témy prevody. Ale môže to ostať aj tu.
To som si myslel aj ja, keď som kupoval na moju výšku 184cm rám 56cm. Dám dlhší predstavec a hotovo. Omyl. 300mm sedlovka vytiahnutá až nad rysku maximálneho vysunutia, rozdiel medzi sedlom a výškou riadítok takmer 20cm a k tomu rovný 130mm predstavec....no katastrofa, nejazditeľný setup.
Ja som reagoval len na ten "dlhší predstavec". Mne na moju výšku vychádzala veľkosť 56cm, ale na dĺžku nôh už 58cm. Dal som na "odborné rady" a kúpil 56, ale bol to veľký omyl , ako som už písal vyššie. Bolo mi to malé, bolo mi to krátke. Rozdiel medzi sedlom a riadítkami 20cm, spodný úchop na baranoch som už "nedal" . Posed vhodný na 2 hodinové preteky, ale nie na každodenné (aj 6 hodinové ) jazdenie. Ja budem radšej jazdiť na väčšom ráme s 90mm predstavcom než na malom ráme so 130mm predstavcom a pri jazde zo sedla si obíjať kolená o predstavec
tu ho rieši.
hmm dizajn fajn, miesto modrej fialová alebo zelená uuu