Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Vdaka za radu...konecne nieco k veci k tym ramom...mam podobny nazor ako ty, ze tak vela krat omielana geometria je len akysi marketingovy tah aj ked netvrdim ze to nema zmysel. No pre mna ako reakrecnemu jazdcovy asi velky zmysel nedava :) .....este k tomu nemcikovy. ..a nemoze byt ze prave preto su lacny ze stavaju na starych ramoch a nie kvoli vybave alebo aktualnosti suciastok?....a tie stare ramy musia byt zle?....mozno pred par rokmi boli na celkom slusnej urovni a cene a prave kvoli marketingu a hratkami s geometrio a neviem este cim su dnes povazovane za zastarale?.... a ja ako zaciatocnik by som vobec spoznal rozdiel medzi ramom s rokom vyroby 2008 a 2014?

a este jedna otazka :)....tota predajna je ku mne najblizsie

http://www.kenzel.sk/bicykle/cestne-bicykle/calibre-400/?PHPSESSID=cd390b170291cc1c6fe1d749699fd364

viem ze to nie je bohvie co...ale vybava sa da zmenit...skor tem ram ( znova )...vela ludi tvrdi ze je to stary srot....podla co poznam?
Zobraziť komentár 18.08.2014 - 11:57:21
00
k nemčikovi tiež som rozmýšlal ako ty ale písal som si aj s inými čo skladajú bicykle, a nikto iný ti nevyskladá bike za toľko peňazí napríklad na tiagre alebo dokonca 105. Sú dve možnosti, bud má tie rámy zadarmo .. alebo šetrí na súčiastkach. Pretože aj ked je kvalitný rám tak si drží aj po rokoch celkom cenu. A ku tomu kenzlu:Geometria rámu je moderná čiže tvrdiť že je to stary šrot sa mi nezdá správne maximálne tak šrot :D .. radšej by som prihodil možno 2 stovky ako furt niečo vymienať doťahovať atd atd. ak ti môžem poradiť mna zaujali tieto CUBE, tiež kúpim nejaký model koncom roka. prikladam ti link, podla mňa vyzerá priateľne,moderne a štýlovo. aj výbava je pre začiatočníka dostačujúca, ked sa o to staráš tak aj sora je dobrá
http://bicykle.heureka.sk/cube-peloton-2014/#utm_content=zakladni&ppcbee-adtext-variant=zakladni&gclid=CMHpk4POnMACFRHHtAoddwwAEw
Zobraziť komentár 18.08.2014 - 12:34:02
00
ako moze setrit na suciastka? ked ti tam da co chces ty...
Zobraziť komentár 18.08.2014 - 12:39:23
00
Tiez si myslim ze sa az tak celkom setrit neda...niekto tu spominal ze su to miesanice ale co sa uvadza na ich stranke tak su tam vyskladane bicykle vacsinou z jednej rady ako napr..sora,tiagra a su tam aj ramy ktore sa do dnesneho dna predavaju...aj ked netvrdim ze rok ich vyroby bude 2014 co vsak tiez neznamena ze su zle

11biker11....prosim ta mohol by si mi vysvetlit preco je ten ram srot?...ozaj by ma to zaujimalo pretoze vacsinou kazdy napise to co ty ale zatial my nikto nevysvetlil ze preco
a tiez co si myslel tym ze nieco vymienat dotahovat.K tomu Cube len tolko ze cenovy rozdiel medzi bicyklami je okolo 330eur co je podla mna dost vela ci nie? :)
Zobraziť komentár 18.08.2014 - 13:00:15
00
Engello treba čítať forum od začiatku, boli tu linky na konkrétne biky v dobrej výbave za velmi dobre ceny.. takže niekde musí byť háčik ako sa hovorí veľa muziky za málo peňazí.
A il34 K rámu len toľko že celý bicykel stojí toľko ako kvalitny hlinikovy ram, takže v krátkosti môže to byť nekvalitný ALU rám môže pri páde sa zlomiť ohnúť.. alebo inak poškodiť a taktiež je celý bicykel dosť ťažký. Druhá vec ALU rámy majú oproti uhlikovým nevýhodu že hliník po rokoch makne, čo si myslím že normálny človek nemá šancu postrehnúť iba možno ozajstný teoretický fajnšmeker :D Ale lacný rám môže byť potom ovela viac náchylnejší na poškodenie. Tá výbava je bieda, keby si zobral niečo ako ten CUBE tak máš pri rekreačnom jazdení na veľa veľa rokov pokoj :)
Zobraziť komentár 18.08.2014 - 14:03:54
00
11biker11...konecne konkretna odpoved k tym ramom....aspon uz nieco viem :) ...velmi pekne dakujem:)

Este k tomu nemcikovy...a nemoze sa stat ze preto su tie bicykle take lacne ze tie stare ramy su uz takmer nepredajne?...myslim napr. to CTM ktore cestne bycikle v ponuke uz ani nema.
Zobraziť komentár 18.08.2014 - 14:19:47
00
il34 absolútne nevylučujem túto možnosť, môže to byť kludne tak pretože ak má nejaké staršie modely tak sa nevie toho zbaviť tak ide aj pod cenu(lebo všetci vieme že kto nemá najnovší model tak nemôže byť cyklista. tým sa riadi 90% ludi.Samozrejme česť pretekárom). V tom prípade by to bola veľmi dobrá kúpa. Možno sa ho treba opýtať a povie ti rovno. Tie linky čo si dával na tie bicykle tak rámy majú dobrú geometriu, s tou by si nemal pokaziť nič. A ešte k bazárom, mám taký pocit že niektorí ludia nevedia čo by za tie bicykle pýtali , ale nájdu sa aj dobré ponuky, len mám trochu rešpekt pretože pri kúpe je problém urobiť 100% tnú obhliadku a nevieš ani ako bolo s ním zaobchádzané ani v akom stave sú komponenty, kludne sa môžeš stať že po pár km jazdenia sa začnú ukazovať chyby . Takže prevažne som za nový bicykel kde máš záruku a istotu že by to malo byť v poriadku. Tu ti ešte prikladám jeden link, kludne by som šiel aj do niečoho takéhoto. Neviem aký máš cenový strop.
http://starbike.sk/shop/gt-gtr-series-5-2013/
Zobraziť komentár 18.08.2014 - 15:23:40
00
11biker11....s tymi bazarmi mozem iba suhlasit s tebou a hlavne pre mna ktory je neskuseny ohladom novsich bicyklov ako je Favorit :) je to prilis velky risk. Ten nemcik sa mi zapacil prave preto ze tam ma dobre ceny (za novy bike) aj ked ramy nie su dnesne co mne absolutne neprekaza...nechystam sa na zavodenie ani nic podobneho .

Moj strop je niekde okolo 500 - 600eur a ten link co si daval ty aj ten Cube su dobre...len tak rozmyslam ci za taky peniaz kupit tie alebo nieco od nemcika s vysou vybavou?

alebo nieco taketo??
http://www.polygonbike.cz/kola/silnicni-kola/vykonostni/helios-l-300-tiagra-18-sp-9-1-kg-carbon-vidlice
aj ked tam chybaju udaje :)
Zobraziť komentár 18.08.2014 - 16:13:58
00
ja som bol na jar v podobnej situácii, cestný bicykel som poznal tak z TV, nakoniec som sa aj tak rozhodol kúpiť ho na inzerát, chvíľu som si ich pozeral, potom som našiel čo sa mi páčilo a vyhovovala mi veľkosť rámu, išiel sa pozrieť a rovno ho zobral. za niečo málo viac ako 400€ si myslím že som neprehlúpil.. a to už som na ňom spravil 2500 km a menil som len spotrebné veci ako reťaz a plášte. bol málo jazdený a pán pôsobil maximálne seriózne.. nie každý inzertant je podvodník, to nehovorím že sú neni aj takí
Zobraziť komentár 18.08.2014 - 16:27:58
00
Pri kúpe bicykla vyhodíš veľa peňazí za lepšiu značku a za to že je to novinka, Takže na tvojom mieste by som sa skúsil skontaktovať s nemčíkom. Pokial za tými bicyklami nie je žiadna "habaďúra " tak máš vyhraté. Ale čo ti povie/napíše treba brať trošku s rezervou pretože predsa je to len predajca a snaží sa zarobiť. Ten link čo si dal síce tú značku nepoznám, ale osadene je to tiagrou takže je to tiež priateľné teraz je už len na tebe vybrať si bicykel podla ceny a vzhľadu
Zobraziť komentár 18.08.2014 - 16:29:49
00
Bikejoring ...tiez netvrdim ze je to tak, ze je kazdy inzerat podvod...no ja v tom velmi nevyznam takze mne to nic hovorit nebude ked sa na ten bike pozriem...ani neviem co by som mal pozerat :)..... ale vdaka za radu/nazor

11biker11 ... suhlasim s tebou ze u velkych vyrobcov sa plati za znacku a rocnik a to nie malo :)...prave preto sa snazim najst nieco menej zname alebo starsie kde by som uz neplatil za napis na rame ale za bike....samorejme nechcem tvrdit a ani porovnavat velykanov ako je Cube,GT,Ghost,Scott.....s nemcikom alebo Polygonom.....ale hadam na moje ucely by to aj stacilo.

a este jedna otazocka :) ..... aky je rozdiel medzi cyklokrosovym a cestnym ramom?....da sa v pohode jazdit s cyklokrosom aj asfalt?
Pytam sa preto ze obcas zabludim aj na take cesty kde by sa nemuseli hanbit ani MTB....ved pozname cesty 2 a 3 triedy u nas :)
Zobraziť komentár 18.08.2014 - 16:45:30
00
Na CX sa dá asfalt úplne v pohode, prípadná druhá sada kolies značne rozširuje možnosti
Zobraziť komentár 18.08.2014 - 16:48:37
00
vdaka za odpoved....a plati to aj naopak?....myslim ze vydrzia aj cestne bicykle nieco ako su nase cesty :).....popripade polne cesty?
Zobraziť komentár 18.08.2014 - 17:05:57
00
il34: je to len o kvalite :D :D
http://www.mojevideo.sk/video/1f99f/cestny_bicykel_ako_ho_nepoznate.html
Zobraziť komentár 18.08.2014 - 19:13:13
00
neviem, ci zozenies nieco lacnejsie a zaroven uplne nove .. myslim, ze stoji nieco cca 370 eur .. http://www.kenzel.sk/bicykle/cestne-bicykle/calibre-400/
Zobraziť komentár 18.08.2014 - 19:54:18
00
keyboard_arrow_up