Ahojte, ktoru z tychto 2 znaciek preferujete? Pytam sa preto lebo som nasiel compagnolo centaur 10sp dualy za 65€ a teraz rozmyslam ci ich mam zobrat alebo dalej hladat nejake shimana (105-ultegra) len ma pri campe zaujima ake mate skusenosti s radenim palcom. Mam soru cize palcom radim ale liši sa ta campa v ergonomike? Diki
no ja planujem na jar prechod spat na shimano - ultegru 6800 di2 (ak bude ovsem vtedy dostupna)
momentalne jazdim sram force, radenie je v pohode, presne, ale tie paky mi pridu take nejake hrackarske ... ultegry sa mi zdali robustnejsie, pevnejsie, takisto mam asi az moc velke dlane
Tiež sa mi zdajú všetky páky okrem Shimana "hračkárske".
Je to trochu zvláštne, že páčky shimano radia oveľa "sebavedomejšie", avšak keď si odmyslím páčky, tak je to ako Matkobass povedal "razantnejšie" u Campy.
Čo ťa motivuje ísť do elektroniky? Nevyčítam ti to, len sa pýtam.
chcem 11spd to je prvy dovod novej sady potom - pacia sa mi tvarom aj vzhladom nove shimanacke paky, a po trabloch s suchanim retaze o klietku presmykaca pri miernom krizeni na mojom srame (nie, neda sa to uz inak vystelovat ) ma laka aj automaticke nastavovanie presmykaca pri radeni vzadu.. plus celkovo ta bezstarostnost, ziadne napinanie kablov atd.
Vsetko je fajn na tych elektronickych sadach, len sa neviem stotoznit s tym, ze je to jak pri elektricky ovladanych oknach v aute - pre vyrobcu menej nakladne na vyrobu ako klasika, ale zakaznika nechaju si za to priplatit...
TomasMen nechcem mat starosti s lankami, bowdenmi atd, chcem radenie palcom pri drzani sa za vrch riaditok, pri elektrike sa potom nehybe brzdova paka u shimana (kedze na to neni dovod), takze je to este pevnejsie... a co som cital tak kazdy si to pochvaluje, tak ked uz vyvalim peniaze tak uz za nieco technologicky o krok dalej hh
no vyvinut to dakto musel urcite to nebolo take easy, ved napr campagnolo na tom pracovalo 5 ci 6 rokov
Tak ja som prešiel aj tými blbími dvoma páčkami a páky na riadítkach boli len na brzdenie :, pak som presedlal na Tiagru a bol som vo vytržení. Pak mi bike ukradli a dva roky som vôbec nejazdil. Teraz som sa dostal pre zmenu ku Campe (síce iba xenon 9sp, som rád, ze sa našli voľné fin. prostriedy aspon na niečo) a som určite spokojnejší ako ked som mal tiagru. Síce Tiagra bola masívnejšia a pevnejšia a Campa sa mi na prvý dotyk zdala taká, že sa rozpadne ale zvykol som si. A ked si odmyslím len túto maličkosť tak radenie je rýchlejšie presnejšie, chod je tichší a mne osobne veľmi vyhovuje samostatná páčka na palec. Krásne dočiahnem aj pri držaní zdola a oveľa lahšie sa mi radí ked sa postavím do pedálov čo pre mňa pri Tiagre bolo veľmi nepohodlné.
Proste spokojnosť a už šetrím na Centaura
pri Shimane ma odrádza to že platíme nie len za kvalitu.
Kede porovnám cenu terajšej Tiagry a Xenonu tak je to fakt úlet a Xenon mne osobne vyhovuje oproti Tiagre čo som mal oveľa viacej.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
momentalne jazdim sram force, radenie je v pohode, presne, ale tie paky mi pridu take nejake hrackarske ... ultegry sa mi zdali robustnejsie, pevnejsie, takisto mam asi az moc velke dlane
Je to trochu zvláštne, že páčky shimano radia oveľa "sebavedomejšie", avšak keď si odmyslím páčky, tak je to ako Matkobass povedal "razantnejšie" u Campy.
Čo ťa motivuje ísť do elektroniky? Nevyčítam ti to, len sa pýtam.
no vyvinut to dakto musel
dovtedy by mala byt. predstavenie sa caka na jesen.
pise sa tiez cosi o 6800 di2 s hydro brzdami. vraj to bude prva sada bez kablov.
Proste spokojnosť a už šetrím na Centaura
pri Shimane ma odrádza to že platíme nie len za kvalitu.
Kede porovnám cenu terajšej Tiagry a Xenonu tak je to fakt úlet a Xenon mne osobne vyhovuje oproti Tiagre čo som mal oveľa viacej.
pise sa tiez cosi o 6800 di2 s hydro brzdami. vraj to bude prva sada bez kablov.
hej, bez brzdovych kablov, kedze tam budu hydraulicke hadice s mineralnym olejom a s elektrickymi kablami na radenie
nevies aky bude cenovy rozdiel oproti klasickym?