Bezpečnosť, starostlivosť, dobrá organizácia, nejaký ten darček, dobrá tombola v cieli (pamätám, že bolo auto) - to stojí za tie peniaze. Mám za sebou 6 štartov, ale posledný v r. 2009.
Nie - pár ročníkov mokrých, potom zdravotné problémy... Tak 125 veterných kilákov bolo na mňa trochu moc.
A ak si náhodou usieraš z dôchodcu - tak posledný v cieli som nebol - na Neusiedli vždy umiestnený tak okolo polovičky klasifikovaných, najhoršie na konci v druhej tretiny. Najhoršie som skončil na svojom poslednom štarte - v Zwetlli v r. 2015 - asi piaty od konca.
Ak sa dobre pamätám, tak som ťa v r. 2008 vyprášil na Stupavskom maratóne - ty na fulle, ja na full harde...
To ti nahrávam na smeč tú 2009 (nie 8, to som ešte nemal fulla) používam ako príklad "starého matadora hoci aj na shitnom stroji" doteraz. V 2008 si matne spomínam, že som sa nechutne vysekal v takom tom žľabe do Borinky a tuším DNFol. Ale neviem či to bol Stupavák.
A tréningom som mal na mysli také disciplíny ako prihŕňanie sa, rozptyľovanie sa, mokrá hlina (neskôr s červíčkami) na výdrž, hlava v plynovej trúbe (predlžuješ výdrž, zvyšuješ teplotu). Ako nieee že aj to netreba trénovať, ja hovorím, že už tak od 30ky nevieš deň ani hodinu, ale netreba to preháňať na úkor cyklistiky.
pavolkovac Nakoniec nie taký zlý výsledok, aj keď sú tu na fóre väčší búšiči... Bol si o 5 minút rýchlejší ako ja na svojom prvom radmaratone, avšak vtedy na krosovom bicykli. O pár rokov som mal o cca 50 minút lepší čas a potom som sa už len zhoršoval... Máš cieľ na zlepšovanie!
Poviem ti to za seba. Načo budem pretekať po cestách, kde to jazdím celý rok.
Jediné čo by ma k tomu donútilo sa zúčastniť je mať v sebe nejakú štipku súťaživosti. No to žiaľ nemám, takže ma k tomu nič nemotivuje. naháňať sa v tej lokalite s balíkom, ktorý mi najskôr ujde. Radšej si to prejdeme svojím tempom vo dvojici-trojici s parťákmi.
Tak jasne, ked nemas ambiciu sutazit, tak by to nemalo zmysel. Len mi nejde do hlavy, ze ludia si kupuju bicykle za tisice eur s parametrami ako maju Pro Tour teamy, a potom na nich nikto nechce sutazit
ak niekto systematicky trenuje a sutazi ako ty tak je logicke ze ma zaujem ale my ostatni si nepotrebujeme/nechceme merat pipiky s takymi co trenuju.
Aky to ma zmysel? Viem ze napr moje FTP je 3,5W/kg tak viem ze nevyhram s borcami co tam maju 4-5W/kg a este sa grupuju v ruzovych a inych duhovych gangoch a pod.
navyse to tam nie je nijak ani zaujimave, to jazero ani neuvidis
Tak na kochanie sa v tom pretekárskom zhone ani nie je čas, pokiaľ si nechce niekde ustlať o zadné koleso jazdca pred ním. Ale súhlasím je to pre nás domácich skôr taká nuda. Pre JakobSWE je to predsa len iné prostredie pod vinohradníckymi kopčekmi a medzi rákosím. Cyklistika je teraz v mestách veľmi módna. V BA to vidieť na každom rohu a v okolitom prihraničnom Rakúsku to vidíš na každom kúsku, keď stretávaš kvantum väčších či menších skupín z BA. Väčšina je bez ambície pretekať, berú to ako športové vyžitie, no s veľa ľuďmi, ktorí prepadli tejto móde tzv. metrosexuálnych cyklistov si nemôžeš ani čo to porozprávať o dianí vo svetovej cyklistike ako takej. Nesledujú preteky aspoň na world úrovni a nepoznajú ani tie najväčšie súčasné aktívne cyklistické talenty.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Si to potom prehnal s tréningom, že?
A ak si náhodou usieraš z dôchodcu - tak posledný v cieli som nebol - na Neusiedli vždy umiestnený tak okolo polovičky klasifikovaných, najhoršie na konci v druhej tretiny. Najhoršie som skončil na svojom poslednom štarte - v Zwetlli v r. 2015 - asi piaty od konca.
Ak sa dobre pamätám, tak som ťa v r. 2008 vyprášil na Stupavskom maratóne - ty na fulle, ja na full harde...
A tréningom som mal na mysli také disciplíny ako prihŕňanie sa, rozptyľovanie sa, mokrá hlina (neskôr s červíčkami) na výdrž, hlava v plynovej trúbe (predlžuješ výdrž, zvyšuješ teplotu). Ako nieee že aj to netreba trénovať, ja hovorím, že už tak od 30ky nevieš deň ani hodinu, ale netreba to preháňať na úkor cyklistiky.
Jediné čo by ma k tomu donútilo sa zúčastniť je mať v sebe nejakú štipku súťaživosti. No to žiaľ nemám, takže ma k tomu nič nemotivuje. naháňať sa v tej lokalite s balíkom, ktorý mi najskôr ujde. Radšej si to prejdeme svojím tempom vo dvojici-trojici s parťákmi.
Aky to ma zmysel? Viem ze napr moje FTP je 3,5W/kg tak viem ze nevyhram s borcami co tam maju 4-5W/kg a este sa grupuju v ruzovych a inych duhovych gangoch a pod.
navyse to tam nie je nijak ani zaujimave, to jazero ani neuvidis