Kategórie
Bike-techhttp://www.cyklistikaszc.sk/?id=11
A just ked idu popri mne nebudem moct byt doma. Nastve...
posledný komentár: 22. 10. 2017 o 11:16
posledný komentár: 11. 8. 2014 o 20:32
Novinka Bianchi Oltre Comp Ultegra Di2 bicykel, metallic celeste/black
od 4 899 €
MOC 5 944 €
Pinarello PRINCE FX TiCR Ultegra Fulcrum Wind 400 disk bicykel, červená
6 999 €
MOC 7 099 €
Výpredaj -14% Giant TCR Advanced SL 0 Disc bicykel, raw carbon
8 299 €
-14%
MOC 11 399 €
Výpredaj -13% Wilier 0 SL Disc 105 Di2 bicykel, čierna/červená
4 499 €
-13%
MOC 5 899 €
Novinka -15% Giant Propel Advanced 1 bicykel, lcicle white
3 549 €
-15%
MOC 4 399 €
Novinka -5% Giant Defy Advanced 1 bicykel, frost silver/cordovan
3 549 €
-5%
MOC 3 749 €
Akcia -14% Pirelli Cinturato Evo 700x32C SmartEvo AS TechWall+ plášť, TLR, kevlar, retro
58,99 €
-14%
MOC 85,99 €
Akcia -17% Pirelli P ZERO™ Race 700x28C SmartEVO TechBelt plášť, kevlar, tyrkysové nápisy
54,99 €
-17%
MOC 82,99 €
savings Pirelli P ZERO™ Race RS 700x26C TechBELT SmartEVO2 plášť, kevlar
48,99 €
savings
MOC 80,99 €
-13% Pirelli Cinturato™ Evo 700x28C SmartEVO AS. TechWALL+ plášť, TLR, kevlar, classic
59,99 €
-13%
MOC 85,99 €
Výpredaj -18% Goodyear EAGLE F1 700x25C plášť, TC, kevlar, tan
52,99 €
-18%
MOC 64,99 €
-18% Schwalbe Pro ONE TT 26" x 28C Evolution ADDIX Super Race plášť, kevlar, clear skin
59,90 €
-18%
MOC 72,99 €
-5% Vittoria Corsa Pro 700x32C G2.0 plášť, TLR, kevlar, tan/black/black
75 €
-5%
MOC 84,95 €
Výpredaj savings Continental GrandPrix 5000 584x28C plášť, kevlar
53,99 €
savings
MOC 78,99 €
savings Maxxis High Road 700x32C K2 HYPR plášť, TR, karbón
47,99 €
savings
MOC 76,99 €
Akcia -16% Pirelli P ZERO™ Race X 700x28C plášť, TLR, kevlar
42,99 €
-16%
MOC 64,99 €
dohoda?"
Takže ty štyria čo ste boli na Čiernom Váhu sa prihláste.
Mám pocit že tu sa hľadajú len výhovorky ako sa to nedá spraviť cieľ na kopci cez víkend a myslím že by prišlo kopec ludi, ale nedá sa tak sa nedá
dohoda?"
Mám pocit že tu sa hľadajú len výhovorky ako sa to nedá spraviť cieľ na kopci cez víkend a myslím že by prišlo kopec ludi, ale nedá sa tak sa nedá
Dal by som do pozornosti dva clanky o Okolo Slovenska, ktore su ako den a noc - hodnotenie "Slovace" z pera byvaleho vynikajuceho cyklistu, pana Libora Matejku na servri Roadcycling.cz - http://www.roadcycling.cz/clanek/slovensko-rozhodl-prolog-a-pad-ctyri-kilometry-pred-cilem# a druhy clanok pisany teoretikom Lukasom Timkom - https://www.cycling-info.sk/spravodajstvo/cyklistika-slovensko/5285-okolo-slovenska-budme-hrdi-na-nase-preteky-a-podme-dalej-sumar-a-komentar.
Pan Timko to zaklincoval vetou Radi by sme upozornili, že cieľové stúpanie pretekom nepridáva na atraktivite, pretože menej zdatní horolezci celé preteky na GC kašľú, nie sú takí aktívni a priebeh je ešte nudnejší. Cize podla tejto logiky su asi divacky najatraktivnejsie rovinate etapy, idealne bez vetra...Ved priznajme si, koho z nas aj na velkych podujatiach Grand Tours zaujimaju nejake Alpy, Dolomity, Pyreneje? Vsetci to pozerame kvoli rovinam
Hlavne vetou: "Nech vypisuje na internete o kopcoch ten, kto sa na ten dojazd príde osobne pozrieť." To snáď ani nemyslel vážne. Cez pol republiky sa asi nikto nebude trepať pozerať na relatívne neatraktívnych jazdcov, ale v širšom okolí by určite prišlo dosť ľudí. Treba to ale spropagovať. Nech sa oplatí prísť aj s deťmi a pod. Aby to bolo atraktívne pre širšiu verejnosť. na Slovensku musíte ľuďom ponúknuť aj niečo navyše. Veď ani množstvo aktívnych cyklistov poriadne nezaregistrovalo, že ide Okolo Slovenska resp. aká je trať. Nie každý vysedáva na internete...
a už toľko omielaná javorina má čo ponúknuť aj mimo toho že by tam šiel niekto cez pol republiky pozrieť len na cyklistiku... hneď vedľa cesty je minifarma ( v podstate zoo s prevažne zakrslými hospodárskymi zvieratami a pod.) kde chodia stovky ľudí denne a našli by sa aj iné body záujmu v okolí (hrady, park miniatúr atd.)
v aktuálnom cyklopodcaste to tiež pekne zhodnotili, boli tam live, aj tam trocha počuť aká super atmosféra bola na myjavskom
Po tej vete o 4 ludoch na Ciernom Vahu som to prestal citat
Ja v pripade Okolo Slovenska vidim istu analogiu s Pretekmi Mieru. Vyborny cesky novinar, pan Ladislav Sosenka dlhodobo kritizoval financovanie ceskeho zavodu hlavne nemeckymi sponzormi. Argumentoval tym, ze pokial ceski organizatori nebudu tancovat tak, ako nemecki sponzori piskaju, zavod skonci. Za tento nazor bol dlhodobo pranierovany, zosmiesnovany a kritizovany. Preco by mali tak slavne preteky skoncit? Ved posledny rocnik mal najkvalitnejsie zavodne pole v hostorii /rok co rok opakovana ta ista fraza/. Ved posledny rocnik bol v rekordne vysoko zaradeny v kategorii etapakov UCI... Co sa nakoniec nestalo? Nemeckych sponzorov to prestalo bavit, peniaze sa radsej naliali do narodnej Deutschland Tour a Course de la Paix skoncil.
Tuna v pripade Okolo Slovenska sa nezmyselne zenieme za ucastou Petra Sagana - zrejme to ma pre iste osoby znacny komercny vyznam. Tzv. "druhy sled pretekarov" sa opomina, 2014 - 4 slovenske teamy na starte, 2017 - horko tazko dva. Dovolim si urobit prognozu - Sagana na "Slovac" organizatori nedostanu, dalsim nezmyselnym zvysovanim narocnosti pretekov odrezu aj reprezentaciu a Dukla v sucasnom stave bude mat co robit, aby preteky ako tak zvladla. Sagan zavrsi svoju karieru bez toho, ze by "Slovac" niekedy siel, lebo sa mu vzdy bude kryt s ci uz komercne, alebo sportovo atraktivnejsim zavodnym programom. Nasledovnikov mat nebude, lebo podnikame systematicke kroky k tomu, aby sa tak nestalo.
Polozme si otazku - ako dlho bude bavit slovenskych sponzorov platit rastujce sponzorske sumy penazi pre vyhry a UCI body cudzich pretekarov, ked sa Slovaci horko.tazko zhostia ulohy statistov?
Co sa mne nepaci a voci comu mam vyhrady - ak chcu organizatori Okolo Slovenska sledovat svoje komercne zaujmy, fajn. Je to ich sukromny podnik, mozu si napozyvat koho chcu, mozu mat etapy ake chcu. Za svoje peniaze si platia svojich muzikantov. Ak sa vsak ma na organizacii Okolo Slovenska financne podielat Slovensky zvaz cyklistiky, bolo by nanajvys vhodne, aby narodna tour sluzila zaujmom rozvoja slovenskej cyklistiky.
Netreba sa pozerat daleko. Preteky Okolo Rakuska su vzdy predstavenim rakuskej cyklistiky, napozyvane su takmer vsetky rakuske celky, na ten etapak vzdy "steluje"nohy niektory z Rakusanov, ostatne domace celky sa spoja, pomozu mu k celkovemu vitazstvu a vitaz ma zaruceny angazman vo World Tour. Podla tejto jednoduchej schemy sli nahor Totschnig, Rohregger, Glomser, Zoidl... My vsak doma zasa klasicky robime vsetko naopak.
Som len obycajny cyklista, podnikatel vo velobiznise a manazer cyklistickeho oddielu. Moje sportove uspechy su mizive. Aby som moj nazor na vec podporil aj nejakym sportovcom, davam odkaz na stary, ale stale aktualny clanok od rekordmana v hodinovke, Ondra Sosenku - http://sosenka.cz/podekujme-si-navzajem/.
http://www.okoloslovenska.com/sk/novinky/preteky-okolo-slovenska-po-prvykrat-aj-s-ucastou-world-tour-timov