Od vzniku samostatnosti sa staral o štadión oddiel TJ LOKO, ktorý dostal nedávno od mesta, vlastníka areálu, výpoveď. Za posledných dvadsať rokov sa do údržby neinvestovalo nič a oddiel rozpadol. Štadión teda postupne schátral a už na ňom nie je možné jazdiť oficiálne preteky.
Len nedávno si skupina nadšencov okolo Juraja Kollára zaregistrovala Športový klub Velodróm Prešov a s povolením mesta sa ujala štadión zachrániť.
posledný komentár: 21. 8. 2023 o 14:32
Úplne outsiderským pohľadom by som to predsalen okomentoval: Vorsprung durch Technik.
Za úspechom Voigta bola inžinierska práca, za úspechom toho druhého človeka, samotný človek. V dnešnej dobe so súčasnou technikou a s ozaj dobrým jazdcom by som očakával 55 km.
Má naspěch. Tuší, že až se do pokusu vytvořit světový rekord v hodinovce pustí cyklistická esa typu Wiggins, Cancellara nebo Martin, bude těžké je překonávat. Proto Ondřej Sosenka, bývalý světový rekordman v tradiční dráhové disciplíně, vyhlásil: „Rekord bych si rád vzal zpět, pokusím se příští rok na jaře.“
http://sport.idnes.cz/sosenka-hodinovka-032-/cyklistika.aspx?c=A140925_163341_cyklistika_fil
Na druhej strane je tiež dosť možné, že ten rekord medzitým niekto prekoná relatívne "v tichosti," bez nejakých predchádzajúcich okázalostí, keď sa teda medzi odborníkmi má za to, že pri terajších pravidlách by to nemal byť až tak veľký problém.
Slovensko bude zastupovať Alžbeta Pavlendová
Tak relatívne "v tichosti" sa pokúsi prekonať Voightov rekord Rakúšan Matthias Brändle. Pokus ohlásil na 30. októbra na 19.00 hod a bude to na dráhe v tréningovom centre UCi v Aigle (SUI).
youtube.com/watch?v=47bmQXlU5fU&t=0
neviem preco nejde aj on racej do Grenchenu, ten novy oval (kde bol aj Voigt) je vraj rychlejsi
neviem preco nejde aj on racej do Grenchenu, ten novy oval (kde bol aj Voigt) je vraj rychlejsi
Osobne by som jeden deň tréningu vymenil za možnosť byť pri pokuse osobne
No mám výhodu že v Prešove si zajazdím kedy chcem, aj keď parkety ma lákajú.
Fandil som mladému a neznámemu jazdcovi, aj keď musím povedať že "ukradnutých" 52.719km Obreeho neprekonal