nedalo mi to sem nedat ked som zbadal ten dalsi Petov super vysledok...klobuk dolu a dufam ze mu to bude aj nadalej jazdit.
myslim ze v tejto teme mozeme rozoberat vsetko co sa tyka pretekov kde sa objavia nase nadeje
posledný komentár: 2. 9. 2025 o 13:24
Ruku na srdce , máá Juro na SAXO Bank ?
len neviem, ci prisli alebo neprisli
Ale cim sa stava cyklistika coraz viac popularna, tak pomer tychto ludi klesa. Tych ludi, ktori vedia ako to na pretekoch chodi, maju preto pochopenie a vedia co-preco (a teda vedia aj co opravnene kritizovat a nie len vykrikovat vycitky). A tym viac sa mi stava, ze sa cudujem nad vyhlaseniami aktivnych (hobby) cyklistov o diani v Pro. Venuju sa tomu, zaujimaju sa o to (alebo sa tak tvaria), ale nechapu tomu. Uznavam, je to trochu veda. Ved aj ofsajd moze byt pre niekoho problem pochopit, alebo pravidla bejzbalu. Ale rozhodne by to ti, ktori sa tomu venuju mali rozumiet a nemali by sme tu riesit taketo vylevy vycitok. Mudrosti patria do krcmy, kde su na to patricni experti.
Ono je to tak. Domestik ťahá 100 km pelotón v 200 km etape. Potom prepne na výklusový režim a robotu robia ďalší pomocníci. Športoví riaditeľ nakáže šetrenie do ďalšej etapy a je teda jedno či príde s 5 alebo 10 minútovou stratou. Lenže v telke dávajú posledných 50 km a daný pretekár už možno oddy***** niekde za kolónou, avšak v telke ho nebolo vidno čiže je slabý. To že sa tam vetral 100 km a minul podstatne viac energie ako líder je nepodstatné...
http://velonews.competitor.com/2014/07/news/chinas-ji-cheng-take-post-tour-break-earning-lanterne-rouge_338747
Ak mam za mna povedat, nikdy nic nevyhram. Ale ak by som mohol niekoho cielene potiahnut, vyplut dusu a potom sa len doplazit do ciela, budem mozno este viac spokojny z mojho vykonu. Hlavne ak to vo vysledku vyslo.
Ale cim sa stava cyklistika coraz viac popularna, tak pomer tychto ludi klesa. Tych ludi, ktori vedia ako to na pretekoch chodi, maju preto pochopenie a vedia co-preco (a teda vedia aj co opravnene kritizovat a nie len vykrikovat vycitky). A tym viac sa mi stava, ze sa cudujem nad vyhlaseniami aktivnych (hobby) cyklistov o diani v Pro. Venuju sa tomu, zaujimaju sa o to (alebo sa tak tvaria), ale nechapu tomu... Mudrosti patria do krcmy, kde su na to patricni experti.
S niektorými slovami s tebou úplne súhlasím,ale netreba zabúdať na jednu podstatnú vec.Toto nie je odborné fórum-myslím to tak,že drvivá väčšina užívateľov(až na pár výnimiek)sú len aktívni hobby jazdci a preto,keď niekto napíše svoj laický názor,treba ho akceptovať,aj keď mi príde ako úplne nelogický a nie ho hneď nálepkovať ako krčmového experta(čo je špecialita nášho kolegu,ktorého nebudem menovať
a tiez je pravda, ako tu niekto pisal, on sa napr vobec nepripravoval na utah a tam ho supnu do tych vysokych nadmorskych vysok, jasne ze tam nic nepredvedie .. pred rokom ked skoncila tdf a froome isiel po tych vsetkych necyklistickych zalezitostiach do usa, bez pripravy, tiez tam nic neukazal .. este moderator eurosportu povedal /myslim si, ze nie velmi ferovo/, ze takym sposobom ludom nedokaze ze vyhral tdf cistym sposobom .. resp nieco v tom zmysle ..