nedalo mi to sem nedat ked som zbadal ten dalsi Petov super vysledok...klobuk dolu a dufam ze mu to bude aj nadalej jazdit.
myslim ze v tejto teme mozeme rozoberat vsetko co sa tyka pretekov kde sa objavia nase nadeje
posledný komentár: 2. 9. 2025 o 13:24
Prvé dve ženy zo včerajšej časovky mali lepší čas ako náš reprezentant...
To je podla mna super - jednak mi pride fajn, ze zeny drtia take vykony a pre nasho pretekara mi to vobec nepride ako hanba. Som rad, ze tam niekto z SK siel a mame aspon presnu info ako na tom sme.
Áno, lebo obhajkyňa prvenstva si nepekne ustlala. Inak by bol pravdepodobne 4. Ale ako sa vraví, treba mať trochu toho športového štastíčka
Úplne ale súhlasím s tým, ako to zhodnotil orvaq
Na pretekárskej úrovni sa skôr hodnotí W/kg a nie absolútny výkon. A pokiaľ sa pretekár nevie zložiť do aero pozície, respektíve časovku moc netrénuje tak najväčšie rezervy má práve tu. Bicykel robí na tom celom IMHO rádovo jednotky W. Väčší rozdiel urobí neaero oblečenie a tretry. To už je však otázka na klub resp. cyklistický zväz čo reprezentantom zabezpečia.
Ved vravím, že menším výkonom sa dá dosiahnut lepší čas. Napr. v tréningu predvčerom som mal väčší výkon vo W/kg ako ty v preteku ale rýchlosť bola o 3,6 km/h pomalšia. Ak by som šiel tú 24,8 kilometrovú ,,časovku,, čo ty v Brezne dostal by som od teba pri mojom väčšom výkone vo W/kg 4 minúty /už po odrátaní 1 minúty pre moju nevýhodu v tréningu kde som mal o 1,4 metra na kilometri nastúpané viac ako ty/ vdaka inému bicyklu, posedu a ostatným aero serepetičkám. Takže ženy nedrtia také výkony ako opisujú predchádzajúci vysmievajúci sa hejteri. Menšími výkonmi drtia lepšie výsledky, časy.
Zase je potrebné porovnať aj poveternostné podmienky. Mužom fúkal silný vetrisko s nárazmi. Ženy mali slabý vietor. Keby majú rovnaké podmienky ako muži, tak by mali horšie časy.
Ved vravím, že menším výkonom sa dá dosiahnut lepší čas. Napr. v tréningu predvčerom som mal väčší výkon vo W/kg ako ty v preteku ale rýchlosť bola o 3,6 km/h pomalšia. Ak by som šiel tú 24,8 kilometrovú ,,časovku,, čo ty v Brezne dostal by som od teba pri mojom väčšom výkone vo W/kg 4 minúty /už po odrátaní 1 minúty pre moju nevýhodu v tréningu kde som mal o 1,4 metra na kilometri nastúpané viac ako ty/ vdaka inému bicyklu, posedu a ostatným aero serepetičkám. Takže ženy nedrtia také výkony ako opisujú predchádzajúci vysmievajúci sa hejteri. Menšími výkonmi drtia lepšie výsledky, časy.
OK, vies to aj podporit nejakymi datami? Len pre lasku boziu nie svojimi datami, tych je tu viac nez dost
už po odrátaní 1 minúty pre moju nevýhodu v tréningu kde som mal o 1... vdaka inému bicyklu, posedu a ostatným aero serepetičkám. ...
Nemám aero bajk. Dokonca ani karbon. Jazdím na titane s okrúhlymi trubkami a kolesá majú výšku "iba" 35mm. Jazdím navyše kotúče, ktoré sú pravdepodobne menej aero ako tvoj bajk s ráfkovými brzdami. Ale to je iba moje "laické" porovnanie, keďže čo sa týka časovky ty si väčší expert ako ja.
Do Brezna nemal ďalej ako ja a tak si mohol nastúpiť na štart a porovnať reálne dáta s tvojho wattmetra a pretekármi v tvojej kategórii.
Nikto ho nehodnotí ani sa mu nevysmieva, klidek. Okrem toho na sledovaných strava segmentoch mi dáva pekne na frak
A aj že zrazu sa už neposmievate z Cullyho ženského podia, že mohol byt aj štvrtý. Co nevidíš pár príspevkov dozadu ?
Kristina napísal:
Nemám aero bajk. Dokonca ani karbon. Jazdím na titane s okrúhlymi trubkami a kolesá majú výšku "iba" 35mm. Jazdím navyše kotúče, ktoré sú pravdepodobne menej aero ako tvoj bajk s ráfkovými brzdami. Ale to je iba moje "laické" porovnanie, keďže čo sa týka časovky ty si väčší expert ako ja.
Do Brezna nemal ďalej ako ja a tak si mohol nastúpiť na štart a porovnať reálne dáta s tvojho wattmetra a pretekármi v tvojej kategórii.
Keby si ty vedela, na akom Titanovi som je šiel ten 2 hodinový tréning.
Volodja ale aby si nepovedal mám aj nejaké údaje k výkonom a časom /rýchlosti/ na bicykli:
2 rovnaké pomerne malé výkony 287 W ale veľmi zaujímavé rýchlosti pri nich a jeden ,,stredne,, dobrý výkon 319 W ale takmer rovnaká rýchlosť ako pri menšom výkone 287 W
môj výkon 287 W, 26 minút bol takmer na rovine ale celý proti silnému vetru
a jeden veľmi malý výkon 212 W, rýchlosť 38,5 km/h so stredne dobrým aero materiálom, v aero pozícii z môjho tréningu na velodrome
Inak ten tvoj Giant Propel 2 je určite viac aero bajk s klasických okrúhlych kovových trubiek.