nedalo mi to sem nedat ked som zbadal ten dalsi Petov super vysledok...klobuk dolu a dufam ze mu to bude aj nadalej jazdit.
myslim ze v tejto teme mozeme rozoberat vsetko co sa tyka pretekov kde sa objavia nase nadeje
posledný komentár: 2. 9. 2025 o 13:24
nie je predsa mozne aby tadej usiel majstrovi vesmiru+ dalsich par cyklistov, ak by si za nim strihli teamovu casovku... neexistuje zeby ho tak nedobehli. ale proste nechce sa im
Ja by som nepovedal, že sa im nechce. No je tam také stádo egoistov v balíku, ktorí nebudú ani za boha spolupracovať a stíhať Tadeja. Pritom pri cielenej stíhacej jazde by ho mohli vo viacerých pretekoch dohnať. Však sám Remco ho jediný sám naháňal a dokonca boli úseky, kde na neho sťahoval náskok alebo došiel za ním s rozdielom straty, ktorý sa už niekoľko kilometrov nemenil, ale bol stabilný.
Sám Pogi by sa nad tým pousmial a neriešil to.
Proste to k tomu patrí. Pogačar má len šťastie, že mu príroda nadelila mimoriadne vlohy a ostatní majú smolu. Nemajú na to aby ho naháňali. Keby to šlo, tak by to spravili. Pár z nich si poplače a drvivá väčšina to podľa mňa ani nerieši a berie to ako fakt. A víťazstvo aj tak bojuje len hŕstka. Ostatní sú len koliesko v stroji...
Minimalne na Jonasa co tu popisali niektori je velka traposina, to je take pieskoviskove fandenie, mne zname skor z futbalu ci hokeja. Cital som Jonasov pribeh a je velmi inspirativny (pisali v nom, ze nebol vynimocny, ale bol pracovity a makal na sebe, co je nieco, co sa ceni rovnako ako prirodzeny talent - dokonca pre nas, hobbikov, snad aj viac):
https://sportnet.sme.sk/spravy/cyklistika-jonas-vingegaard-pribeh-kariera-tour-de-france-2023/
No ale to nie je Pogačarova chyba a už vôbec nie je dôvod mu prisudzovať vinu, že preteky sú nudné a dokonca dopredu rozhodnuté, keď je na štartovke.
Nech si upracú najprv vo svojich tímoch stratégiu a ego hlavy u svojich jazdcov.
Předpokládá se, že tým Unibet Rose Rockets se už příští rok dostane na start Tour de France, letos se sestava okolo Lukáše Kubiše dostala už na Paříž-Roubaix, Amstel Gold Race, Omloop Nieuwsblad a další velké závody, ale účast na Tour by byla největším úspěchem mladého týmu.
https://www.roadcycling.cz/clanek/unibet-rose-rockets-ma-novy-nazev-a-sponzora-take-privadi-dva-vrchare-zkuseneho-poelse-a-nadejneho-petera
To je výrok z kategórie "všetci očkovaní do dvoch rokov zomrú".
a nerozumiem tym kecom o tom, ako si ostatni maju upratat hlavy a ega, minimalne na MS a ME sa v skupine za nim pravidelne striedali a vyzeralo, ze idu hranu, tie jeho vykony su niekde inde, naklada im ako juniorom a preto to budi taku pozornost a urcitu pachut
Nech si upracú najprv vo svojich tímoch stratégiu a ego hlavy u svojich jazdcov.
Čo si majú upratať? UAE je najsilnejší tím, lebo maju najväčší budget. Ostatní sú ďaleko za nimi. V horskom teréne sa im vyrovná možno Visma a to je všetko. Keď sa Tadej utrhne, tak už je po práci kolegov pelotón okresaný a nemá kto sťahovať. Ostatní vedia, že na neho nemajú a ide sa o druhé, tretie miesto. A to je fakt. Neexistuje stratégia na také tímy. Našiel niekto stratégiu na SKY? Nie lebo mali najlepších jazdcov. UAE má vyhodu v tom, ze Pogi nastupuje ďaleko, takže domestici majú "voľno" skôr.
https://sportnet.sme.sk/spravy/cyklistika-predstavenie-trasy-etapy-tour-de-france-2026/?ref=mnt
Sagan bol uplne iny pripad, ten nemal zdaleka vykonnost ako Pogacar a jednoducho superov vacsinu pretekov utrhnut nevedel, vacsinou sa k nemu nejaki pridali a jednoducho nechceli striedat, lebo vedeli, ze ich na paske prespurtuje a on potom len nadaval. Pogi nenadava a nie je odkazany, aby mu niekto prestriedal a potiahol, ten superov skratka urve daleko pred cielom a je vymalovane.
fajnovo, to bolo dobre ozivenie a po xy rokoch som nesledoval len zaciatok jak piju sampus a potom koniec 5km do ciela