https://www.paypal.com/uk/cgi-bin/webscr?cmd=_display-fees-outside
ak ma oči neklamú tak Purchase -> Pay = free
ešte je tu toto...
If your transaction involves a currency conversion, it will be completed at a retail exchange rate determined by PayPal. This rate includes a 2.5% spread above the wholesale exchange rate at which PayPal obtains foreign currency.
A cross-border fee of 0.5% may apply. This fee is waived for UK sellers who are registered with PayPal in a European Union country and who receive payments in Euros from other EU countries.
No ale u personal transfer je aj toto.
There is a charge of
3.4% + £0.20 GBP
for debit or credit card payments
(either the sender or recipient can pay this fee).
konecne processing, ale teraz pre zmenu vypredali 3 veci ktore som mal objednane... takze si asi pekne pockam, blbe vybrakovane CRC :/
https://www.paypal.com/uk/cgi-bin/webscr?cmd=_display-fees-outside
ak ma oči neklamú tak Purchase -> Pay = free
ešte je tu toto...
If your transaction involves a currency conversion, it will be completed at a retail exchange rate determined by PayPal. This rate includes a 2.5% spread above the wholesale exchange rate at which PayPal obtains foreign currency.
A cross-border fee of 0.5% may apply. This fee is waived for UK sellers who are registered with PayPal in a European Union country and who receive payments in Euros from other EU countries.
Neviem ci si to uctuju. Idem si prestudovat poriadne moznosti platby u nich.
hadam sa to neprepadne pod 0,9 kym objednas
No len pri platbe kartou si stahuju peniaze az ked bude tovar pripraveny na odoslanie.(teraz som si to skontroloval na stranke) Co u tohto bicykla bude asi az v marci. Za ten cas moze byt kurz aj horsi ako 0,9.
Jedina moznost je ten paypal , a tam neviem ci si uctuju aj to fee a kurz bude menej vyhodny.
hadam sa to neprepadne pod 0,9 kym objednas
Ale po tom co som si pozrel poplatky paypalu pre transakciu medzi slovenskom a anglickom (4%,cize asi 60eur u toho cube-a) ma presla chut kupovat bike z anglicka.
Z crc zvazujem cube ams 125ku. A neberiem kurz z polovice novembra. Beriem kurz z minuleho tyzdna! 16.01 stal ten bicykel 1685€. dnes 24.01 stoji 1587€. Taketo vykyvy riskovat nechcem a za mesiac to moze byt este horsie. Ale kedze cez paypal sa toho bat nemusim tak nie je problem.
Nieje to tak ,ze peniaze fyzicky strhnu az pri odosielani tovaru? lebo 2-3dni by boli v pohode ale zaviazat sa ,ze zaplatim sumu podla kurzu ,ktory bude o mesiac by som nechcel.
takze podla mna strhavaju prachy hned po objednavke..
Ja ked som objednaval nejake veci z CRC tak aj ked istu sumu zablkovali tak pri odoslani si strihli sumu vyssiu kedze kurz stupol. A v pripade tohto bicykla bude odoslany najskor v marci a to uz sa mi zda riskantne.
Ano 100ky. Cena biku ,ktory chcem uz bola aj nad 1700€ a teraz je pod 1600.
tak to si ma potesil.
takze podla mna strhavaju prachy hned po objednavke..
Keby som platil cez paypal tak sa stiahne uz definitivna suma ,ktora sa nebude menit?
Len doplnim ze v dexii este naviac treba delit poplatky- poplatky mojej banky hradim ja, poplatky jeho banky on. Inac vam zauctuju za prevod 200Sk+cudziu banku 120-150Sk. Bohuzial som na tento detail prisiel az po prvej platbe, ked som za prevod 35€ platil vyse 10€(inak by som vraj platil 42Sk).
1. obchodnik ma money hnet, system hned vypise ze je to uhradene
2. kreditkova operacia sa zrealizuje online, za 10s vidim, kolko EUR/LIBIER opustilo moj ucet
V pripade platby cez ucet je dolezite, aby cielovy obchodnik frcal v EUR a bol v EU. Vtedy by mal mat peniaze do 2heho dna (v ramci swiftu, treba IBAN cislo uctu). CR to vsak urcite nie je, preto ta moze TB chargovat 10 EUR (ako dakedy 300 SK za zahranicnu platbu). CSOB to mala za 250 SK, novu cenu v EUR neviem (nepouzivam). Inak vidno, ze pahltnost bank v tomto nema medze... preto ich obchadzam paypalom. Za kreditkovu operaciu neplatis, 3.5% skasnu obchodnika.