pozeral som nejake ponuky na ebay a niektore ceny su tam vyborne. ale v zivote som cez to nic nekupoval. mohol by niekto poradit ako na to, alebo zverejnit svoje skusenosti s ebay? dik
zaujima ma spolahlivost. ked si tam objednam nejake veci na bike, ci sa nemoze stat aby mi prisli postou nejake tehly z druheho konca sveta. a ak sa take nieco stane ako to riesia. dik. historiu prispevkov som samozrejme pozeral, ale odpoved na takuto otazku som tam nenasiel.
ja som bol zatial spokojny. inak ten prispevok o paypal je sice k veci, ale nakoniec som cez paypal nikdy neplatil. platievam prevodom na ucet a zatial som vsetko kupil z nemecka, kedze su tam toho kvanta, je to relativne blizko, je to v EU a teda nemusis platit clo... a ako hovori pointer, kazdy tam ma svoje hodnotenie a podla toho sa treba rozhodnut, ci mu budes doverovat, alebo nie. ja som takto usetril z 34 likerov 16.
Ja som na e-bayi kupil vidlu, predstavec, sedlovku a riaditka. Vsetko to bolo od jedneho predavajuceho z Las Vegas. Mal 99.99% rating. Neboli ziadne problemy a clo sa da obist tak, ze poziadas, aby predavajuci napisal na balik malu hodnutu. Platil som vzdy cez paypal.
Drz sa pointerovej rady a starostlivo si prezri hodnotenia predavujuceho. Daj si bacha na to, aby si ani Ty neubrobil nejaky pruser, lebo aj predavajuci bude hodnotit Teba! Najma rychlost platby.
Inak ten adrenalin pri konci drazby stoji za to. Najma ked vies, ze tie veci sa uz mozno nepodari zohnat inde.
ok takze sa regnem na paypal a vydrazim nejaku vec. ked vyhram drazbu, tak sa mi automaticky taka suma stiahne z kreditky. len mi nieje jasne ako zaplatim to clo....
...Neboli ziadne problemy a clo sa da obist tak, ze poziadas, aby predavajuci napisal na balik malu hodnutu.....
nedavno sa o tomto bavili na "nemenovanom serveri" a niekto tam spominal, ze co ak ti to na colnici otvoria??? asi vedia, ze kluky nebudu stat 50 dolacov alebo pod. skratka to vraj mozu posudit ako podvod, pretoze to colny(alebo nejaky iny) podvod asi aj je. ja osobne s tym nemam skusenost, len nechcem aby sa to mircovi nahodou nevypomstilo nejako.
to busic: jo ked drazim tak mam vyssie tepy ako na biku
to uz asi atomaticky predajcovia robia tak ze tam napisu nizku hodnotu a poslu ti to ako darcek nie tovar...
ale drahsie veci by som stade asi nekupoval - uz len kvoli reklamacii...
ok takze sa regnem na paypal a vydrazim nejaku vec. ked vyhram drazbu, tak sa mi automaticky taka suma stiahne z kreditky. len mi nieje jasne ako zaplatim to clo....
Ked vyhras drazbu, e-bay Ti ponukne stranku, kde potvrdis platbu cez PayPal - automaticky sa Ti nestahuje z kreditky nic. Peniaze z kreditky sa Ti stiahnu po potvrdeni platby cez PayPal. Platbe este obycajne predchadza (v mojom pripade mailova) komunikacia s predavajucim, kde dohodnete posledne detaily. Mne napriklad raz odpustil shipping, takze som cvakal iba sumu, za ktoru som tovar vydrazil. Takisto sa mi raz podarilo dohodnut sa, aby mi pozdrzal odoslanie vydrazeneho tovaru s tym, ze chcem este vydrazit ine veci od neho. Nakoniec mi naraz poslal az 3 vydrazene veci. Celkovo bola komunikacia a ochota zo strany predavajuceho velmi dobra. Z mojich dobrych skusenosti ale netreba nadobudnut falosny pocit bezpecia! Vela predavajucich na e-bayi su darebaci, takze treba byt stale v strehu a mat aj trochu stastia. Kazdopadne treba vzdy pocitat s tym, ze mozes byt podvedeny a preto doporucujem nakupovat iba do sumy, o ktoru ked prides, sice Ta to nas*rie, ale nepolozi. A tato suma je u kazdeho inde.
S tym clom som to nejako neriesil a na veci z e-bayu (z USA) som ani nikdy ziadne clo neplatil. Inak to clo platis na colnici prislusnej adresatovi a postou Ti poslu pozvanku na colne konanie, pri ktorom zaplatis 19% DPH + colny dlh, ktory vycislia podla aktualneho colneho sadzobnika. Takto to prebiehalo pri nakupoch z neeuropskych internetovych shopov.
dakujem za info. toto som potreboval vediet. moja anglictina je velmi chaba, ale pootravujem nejakeho znameho ak bude treba nejaky mail napisat alebo zavolat. vyskusam si "adrenalinove nakupovanie"
Ked vyhras drazbu, e-bay Ti ponukne stranku, kde potvrdis platbu cez PayPal - automaticky sa Ti nestahuje z kreditky nic. Peniaze z kreditky sa Ti stiahnu po potvrdeni platby cez PayPal.
....nechapem!
Ked platim z mojho PayPal uctu na ktoru som si predtym previedeol nejaku adekvatnu sumu, aky vyznam ma pouzivat kreditku k mojmu bezneho uctu na to aby som previedol peniaze z PayPal uctu, pricom na PayPal ucet sa aj tak ta karta nevztahuje.
Ono je to tak, ze bud:
1. Si na paypal prevedies peniaze a tam ich mas a platis nimi.
2. Na paypale nemas nic, je "napojeny" cez kartu na tvoj ucet a platis tak, ze ti stiahne peniaze priamo z uctu, ale ono to vyzera, ako keby si platil kartou.
Ta karta je tam na to, aby bol tvoj ucet verifikovany. Ze sa da z neho a nan platit. Nemusi to byt kreditka, staci embosovana debetna karta.
Tak to aspon chapem ja a funguje to.
ja pužívam tú druhú možnosť čo písal tomcop.
stiehne mi peniaze z bežného účtu a príde len výpis, že som platil kartou.
Musíš mať na to VISA alebo MASTERCARD - MAESTRO mi to nezobralo - n zadnej strane karty musíš mať za bežným číslom, ešte 4 dalšie čísla - takáto karta sa dá registrovať na paypal. No ja som ešte musel cez Ebanking zmeniť nejaký limit na tej karte - to som zavolal na infolinku SLSP a slečna s pekným hlasom ma navigovala čo a ako mám nastaviť ))
tá prvá možnosť je v podstate zbytočná, načo viazať peniaze na nejakom účte keď neviem koľko z nich budem potrebovať, jednoducho stačí naviazať kartu na paypal účet, verifikovať ju a hotovo...potom už stačí v ebay stlačiť Pay now/Jetzt bezahlen, ak predávajúci akceptuje Paypal, tak ťa ebay presmeruje na stránku Paypalu, prihlásiš sa do svojho konta, okamžite ti ponúkne platbu za danú transakciu, skontroluješ si adresu a sumy, klikneš na Pay/Bezahlen a hotovo. Príde ti na mail potvrdenie o platbe na tvoje meno, v ebayi sa zmení status daného tovaru a ostáva ti čakať na tovar a potom dať predávajúcemu feedback podľa tvojho osobného uváženia...
tá prvá možnosť je v podstate zbytočná, načo viazať peniaze na nejakom účte keď neviem koľko z nich budem potrebovať, jednoducho stačí naviazať kartu na paypal účet, verifikovať ju a hotovo...potom už stačí v ebay stlačiť Pay now/Jetzt bezahlen, ak predávajúci akceptuje Paypal, tak ťa ebay presmeruje na stránku Paypalu, prihlásiš sa do svojho konta, okamžite ti ponúkne platbu za danú transakciu, skontroluješ si adresu a sumy, klikneš na Pay/Bezahlen a hotovo. Príde ti na mail potvrdenie o platbe na tvoje meno, v ebayi sa zmení status daného tovaru a ostáva ti čakať na tovar a potom dať predávajúcemu feedback podľa tvojho osobného uváženia...
katko, naco platit niekolko stovak rocne za embusovanu kartu (pred nikolkymi rokmi stala v CSOB 700 Sk), ked je mozne zaplatit aj prevodom bez karty (Tomcopova prva moznost)
PayPal uz existuje nejaky ten rok a co som cital prispevky nikto sa nestazoval, ze mu odtial zmyzli peniaze. Myslim, ze drzat tam par stovak, co mi tam zostanu medzi dvoma nakupmi nie je az take hrozne.
...predpokladam, ze aj ked platis kartou zo svojho uctu, pijmatelovi pladby sa to javi tak, akoby si platil prevodom so svojho PayPal uctu.
Este by ma zaujimalo na konci ktorej udalosti pri plateni na Ebay cez PayPal sa definitivne odoslu peniaze resp. poda ziadost na odoslanie penazi na ucet predavajuceho bez moznosti stornovania danej pladby
Duracer, ale veď aj pri tej prvej možnosti potrebuješ embosovanú kartu predsa...Paypal účet nefunguje formou IBAN alebo SWIFT, že si tam prevedieš peniaze...Keby to tak aj fungovalo, tak by si banka pri tvojich nepravidelných prevodoch na takýto účet pekne namastila vrecko...pozri si koľko stojí prevod peňazí na zahr. účet...myslím, že 500 Sk ročne za embosovanú kartu nie je veľa...
Nechápem, čo nie je zrozumiteľné...ak zaplatíš tak jedine ty svojim kliknutím, stornovať platbu nemôžeš len tak, ako by k tomu prišiel ten predávajúci...ak sa ti tovar nepozdáva, resp. neprišlo ti to čo si očakával, rieši sa to cez ebay mailom, doložíš relevantné argumenty, tie sa posúdia, ak si v práve tak ebay ti tú čiastku na účet vráti a vymôže si ju od predávajúceho z jeho paypal účtu....stačí trochu pobrowsovať Help na ebayi...
Duracer, ale veď aj pri tej prvej možnosti potrebuješ embosovanú kartu predsa...Paypal účet nefunguje formou IBAN alebo SWIFT, že si tam prevedieš peniaze...Keby to tak aj fungovalo, tak by si banka pri tvojich nepravidelných prevodoch na takýto účet pekne namastila vrecko...pozri si koľko stojí prevod peňazí na zahr. účet...myslím, že 500 Sk ročne za embosovanú kartu nie je veľa...
...to mi chces ako povedat, ze ked si chcem previest peniaze zo svojho osobneho uctu na paypal ucet, tak mi to bude uctovane ako klasicky prevod penazi do zahranicia?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Kazdy predavajuci tam ma svoju historiu obchodov (reputaciu) a ako s nim boli spokojny (kupujuci ho hodnoti) takze mas dobru predstavu o predavajucom.
Drz sa pointerovej rady a starostlivo si prezri hodnotenia predavujuceho. Daj si bacha na to, aby si ani Ty neubrobil nejaky pruser, lebo aj predavajuci bude hodnotit Teba! Najma rychlost platby.
Inak ten adrenalin pri konci drazby stoji za to. Najma ked vies, ze tie veci sa uz mozno nepodari zohnat inde.
Zdar!
nedavno sa o tomto bavili na "nemenovanom serveri" a niekto tam spominal, ze co ak ti to na colnici otvoria??? asi vedia, ze kluky nebudu stat 50 dolacov alebo pod. skratka to vraj mozu posudit ako podvod, pretoze to colny(alebo nejaky iny) podvod asi aj je. ja osobne s tym nemam skusenost, len nechcem aby sa to mircovi nahodou nevypomstilo nejako.
to uz asi atomaticky predajcovia robia tak ze tam napisu nizku hodnotu a poslu ti to ako darcek nie tovar...
ale drahsie veci by som stade asi nekupoval - uz len kvoli reklamacii...
Ked vyhras drazbu, e-bay Ti ponukne stranku, kde potvrdis platbu cez PayPal - automaticky sa Ti nestahuje z kreditky nic. Peniaze z kreditky sa Ti stiahnu po potvrdeni platby cez PayPal. Platbe este obycajne predchadza (v mojom pripade mailova) komunikacia s predavajucim, kde dohodnete posledne detaily. Mne napriklad raz odpustil shipping, takze som cvakal iba sumu, za ktoru som tovar vydrazil. Takisto sa mi raz podarilo dohodnut sa, aby mi pozdrzal odoslanie vydrazeneho tovaru s tym, ze chcem este vydrazit ine veci od neho. Nakoniec mi naraz poslal az 3 vydrazene veci. Celkovo bola komunikacia a ochota zo strany predavajuceho velmi dobra. Z mojich dobrych skusenosti ale netreba nadobudnut falosny pocit bezpecia! Vela predavajucich na e-bayi su darebaci, takze treba byt stale v strehu a mat aj trochu stastia. Kazdopadne treba vzdy pocitat s tym, ze mozes byt podvedeny a preto doporucujem nakupovat iba do sumy, o ktoru ked prides, sice Ta to nas*rie, ale nepolozi. A tato suma je u kazdeho inde.
S tym clom som to nejako neriesil a na veci z e-bayu (z USA) som ani nikdy ziadne clo neplatil. Inak to clo platis na colnici prislusnej adresatovi a postou Ti poslu pozvanku na colne konanie, pri ktorom zaplatis 19% DPH + colny dlh, ktory vycislia podla aktualneho colneho sadzobnika. Takto to prebiehalo pri nakupoch z neeuropskych internetovych shopov.
Zdar!
Ked vyhras drazbu, e-bay Ti ponukne stranku, kde potvrdis platbu cez PayPal - automaticky sa Ti nestahuje z kreditky nic. Peniaze z kreditky sa Ti stiahnu po potvrdeni platby cez PayPal.
....nechapem!
Ked platim z mojho PayPal uctu na ktoru som si predtym previedeol nejaku adekvatnu sumu, aky vyznam ma pouzivat kreditku k mojmu bezneho uctu na to aby som previedol peniaze z PayPal uctu, pricom na PayPal ucet sa aj tak ta karta nevztahuje.
1. Si na paypal prevedies peniaze a tam ich mas a platis nimi.
2. Na paypale nemas nic, je "napojeny" cez kartu na tvoj ucet a platis tak, ze ti stiahne peniaze priamo z uctu, ale ono to vyzera, ako keby si platil kartou.
Ta karta je tam na to, aby bol tvoj ucet verifikovany. Ze sa da z neho a nan platit. Nemusi to byt kreditka, staci embosovana debetna karta.
Tak to aspon chapem ja a funguje to.
stiehne mi peniaze z bežného účtu a príde len výpis, že som platil kartou.
Musíš mať na to VISA alebo MASTERCARD - MAESTRO mi to nezobralo - n zadnej strane karty musíš mať za bežným číslom, ešte 4 dalšie čísla - takáto karta sa dá registrovať na paypal. No ja som ešte musel cez Ebanking zmeniť nejaký limit na tej karte - to som zavolal na infolinku SLSP a slečna s pekným hlasom ma navigovala čo a ako mám nastaviť
katko, naco platit niekolko stovak rocne za embusovanu kartu (pred nikolkymi rokmi stala v CSOB 700 Sk), ked je mozne zaplatit aj prevodom bez karty
PayPal uz existuje nejaky ten rok a co som cital prispevky nikto sa nestazoval, ze mu odtial zmyzli peniaze. Myslim, ze drzat tam par stovak, co mi tam zostanu medzi dvoma nakupmi nie je az take hrozne.
Este by ma zaujimalo na konci ktorej udalosti pri plateni na Ebay cez PayPal sa definitivne odoslu peniaze resp. poda ziadost na odoslanie penazi na ucet predavajuceho bez moznosti stornovania danej pladby
Nechápem, čo nie je zrozumiteľné...ak zaplatíš tak jedine ty svojim kliknutím, stornovať platbu nemôžeš len tak, ako by k tomu prišiel ten predávajúci...ak sa ti tovar nepozdáva, resp. neprišlo ti to čo si očakával, rieši sa to cez ebay mailom, doložíš relevantné argumenty, tie sa posúdia, ak si v práve tak ebay ti tú čiastku na účet vráti a vymôže si ju od predávajúceho z jeho paypal účtu....stačí trochu pobrowsovať Help na ebayi...