( ... poteší aj GEOCACHEROV ... )
Na prvý pohľad výborný program pre Android. Je to turistická navigácia, ktorá vie pracovať aj s on-line aj s off-line mapami (najnovšie aj s vektorovými) a je samozrejme aj na Android markete. Aplikácia sa neustále vyvíja, v súčasnosti asi nič lepšie na Androide neexistuje. Dajú sa k nej doinštalovať aj viaceré "addony", napr. pre "Geocaching" ktoré tiež mono nájsť na Android markete.
chart.googleapis.comLocus Pro
chart.googleapis.comLocus Free
chart.googleapis.comLocus - addon Map Tweak
chart.googleapis.comLocus - addon Geocaching
chart.googleapis.comLocus - addon Contacts
chart.googleapis.comLocus - addon AR
chart.googleapis.comLocus - addon Foursquare
---- Pre zoskenovanie obrázkov s QR kódmi si z Android Marketu stiahnite a nainštalujte napr. "Barcode Scanner". ----
Off-line mapy sú buď ako cache dlaždíc, alebo sú to custom mapy vyrobené priamo v aplikácii. V aplikácii sa mapa vyrobí veľmi jednoducho. Nastaví sa zoom danej mapy (môže byť kľudne viacvrstvová), aby bolo vidno celú oblasť, ktorú chceme stiahnuť. Prstom potiahneme obdĺžnikový výber. V ponuke sa nám objavia všetky zoomy na stiahnutie, zaškrtneme tie, o ktoré máme záujem. Dáme mapu vyrobiť. Mapa sa uloží medzi osobné (custom) mapy a môžeme ju začať používať off-line.
STRÁNKA PROGRAMU: http://locus.asamm.cz/?lang=CZ
Fórum: http://forum.asamm.cz/viewforum.php?f=4
Fórum na Geocaching.cz: http://www.geocaching.cz/forum/viewthread.php?forum_id=8&thread_id=17490
Celkom dobrý popis programu: http://www.svetandroida.cz/locus-onlineoffline-prohlizec-map-pro-android-201106
Ako najväčšiu výhodu okrem prezerania GPS súborov, profilu trasy, a podrobnostiach o trase, považujem možnosť editácie načítaných trás. Často spájam rozličné GPS trasy aj od rôznych autorov. Niekedy je nutné v trase vymeniť začiatok s koncom a potom pripojiť na inú aj ručne naklikanú trasu. Cez Editor a Tabuľu sa to dá ľahko urobiť. Ďalšou výhodou je možnosť zobrazenia trasy v mape lesných ciest. Mapa LC sa dá zobraziť ako samotná mapa alebo ako vrstva na satelitnej snímke alebo inej mape (zoom 14-15). Vo vrstve je možnosť zobraziť aj turistické značky, vrstevnice atď. Super nástroj.
Keď mám naplánovanú trasu upravenú, uloženú, prezriem si ju ešte v Google Earth v 3D.
Veľa ľudí používa portál STRAVA.COM na uchovanie a porovnávanie svojich trás a výkonov v rámci cloudu.
STRAVA z týchto našich uploadov vytvorila tzv. GLOBAL HEAT MAP. Vyzerá nejako takto. HEAT znamená horúčava. Tu to je vo význame, že čím je trasa viac jazdená, tým je "horúcejšia" a tým pádom aj viditeľnejšia na mape.
Urobil som nadstavbovú on-line vrstvu pre Locus. Jej definícia je v XML súbore v prílohe (patrí do priečinku Locus/mapsOnline/custom/...). Nastavenie farby sa dá meniť v adrese dlaždice (farba = 1 až 6)
Tak sup sup, rozbit prasiatko a tych 3,70 obetovat na vianocny oltar, nech uz nemusite zebrat linky dakde po warez forach alebo trocharit na free verzii ;-P
osobne mi to je jedno - mam vlastne offline mapy urobene v mobacu a ked mi nestacia freemap, tak pouzijem tie svoje
ale aspon napiste, nieco v zmysle "riesenie porusuje pravidla fora / licencne podmienky produktu XY a nemoze byt zverejnene" - lebo inak nevidim dovod takejto tajnej komunikacie
Takze zatial je plateny len pristup k ich LoMapam a inemu poskytovanemu obsahu. LoMapy pouzivam, kedze sa jednoducho pridavaju a aktualizuju (to je opat spoplatnene) a tak za tych par eur to stoji za to + je to jeden zo sposobov, ako podporit vyvoj.
Urobil som to pre zoomy 8 až 14. Zoom 15 sa mi zdal zbytočný. jano_k kľudne vymeň ten tvoj súbor na ulož.to.
Hlavná vďaka patrí aj tak jano_k, pretože ako vstup som použil ten jeho pôvodný súbor. Dajte vedieť, či je všetko OK.
Nefungovalo mi to na tablete. Janov súbor som použil ako vstup do MOBACu, v MOBACu som vygeneroval dlaždicovú štruktúru, ktorú som opäť použil ako vstup do MOBACu a vygeneroval nový sqlitedb súbor. Takto sa to "vyčistilo" a pozlučovalo.
Obvykle som kúpil raz za čas 500 Locoin + 4% = 520 Locoin = 5.94 €
CZ - za 60 Locoin, ale pri kúpe Locus boli 3 Lomapy zadarmo. Mal som tak CZ, SK, HU mapy nainštalované.
Updaty :
.
.
CZ - 2018 - 65 Locoin
cz - 2018 - 65 Locoin
Cz - 2019 - 65 Locoin
cz - 2019 - 65 Locoin
cz - 2020 - 65 Locoin
Cz - 2020 - 32,5 Locoin vianoce
SK - za 25 Locoin, ale pri kúpe Locus máš 3 Lomapy zadarmo.
Updaty :
.
.
Sk - 2018 - 25 Locoin
Sk - 2018 - 25 Locoin
Sk - 2019 - 25 Locoin
Sk - 2019 - 25 Locoin
sk - 2020 - 25 Locoin
sk - 2020 - 12,5 Locoin vianoce
Update som robil niekedy 2x niekdy 3x za rok, obvykle na jar, a cez/po lete a vždy stál rovnako - ale toľko čo nová mapa. Ale hoci používam v aplikácii LOCUS posledný rok/ dva najradšej mapy od Freemapy SK + STRAVA vrstvu tu z fóra, a nemusel by som mať tieto updaty, tak ich viac menej pravidelne platím spolu so zdielaním polohy ( manželka vie kde som na výlete ) . Všetko sú to totiž nakoniec len centové max. € záležitosti za rok.
Sú aj iné aplikácie, zadarmo, ale ja som stará škola. Ak niečo využívam a som spokojný, podporím to. To je moje poďakovanie autorovi a aspoň viem že zapracuje na chybách, doplnkoch a vylepšení. Teraz som zvedavý na novú verziu už je rok rozpracovaná.
We are thinking of all those families fleeing their homes to abroad... Therefore we have just released for FREE all neighboring offline LoMaps with Ukraine - Poland, Hungary, Romania, Moldova, and Slovakia. STAY STRONG!
najvacsim problemom je, ze na nej nie je vidiet smer jazdy, takze sa moze obcas stat, ze clovek slape do kopca po cesticke, ktoru normalni ludia jazdia len smerom dole
Strava-vrstva-SK-012023 :
https://1drv.ms/u/s!AgLdeDwfC9g7gbNIUdqTtAMsACeXKg?e=7TVsdg
...
msestak1
https://drive.google.com/file/d/11au8V0W6NZuxqW7A49oYqW0Fo0CiSie7/view?usp=sharing
Z linku hore si stiahni zazipovaný MOBAC. Rozbaľ ho a spusti dvojklikom súbor Mobile Atlas Creator.exe. Všetko máš už nastavené na vytvorenie vrstvy Strava od severu až po Budapešt.
Potom v okne, ktoré sa ti otvorí, niekde vľavo dole klikni na Create Atlas. Mapová vrstva Strava sa ti začne vytvárať. Bude to trvať dlho, podľa tvojej rýchlosti pripojenia na internet. Niekoľko hodín. Výsledok nájdeš v priečinku atlases.
Ten súbor dáš do Locusu. Dostaneš ho tam, keď to dáš v mobile do priečinku, ktorý je v internom úložisku - Android/media/menion.android.locus/maps/...
Dúfam, že vsjo jasno. Ak nie, nech ti pomôže nejaký v IT zbehlý kamarát.
Všetko dobré praje Laco Plško, starobný dôchodca.