Trochu upresním že som športovo-rekreačný jazdec a do extrémov moc nejdem. U nového Boschu deklarujú vyladenie vlastností motora v stúpaniach, lepšiu odozvu, "priľnavosť k povrchu" a pod. - a to práve neviem posúdiť či to vôbec využijem. Na druhej strane rád zjazdujem po všeliakých terénoch (nie moc technické kľukaté traily) a asi nebudem mať tak skoro financie naviac na ďalší upgrade
vidlice a tlmiča. Chápem že pre vás ako skúsených je každý posun vpred veľmi veľkým prínosom, no ja musím urobiť kompromis medzi lepším motorom alebo výbavou.
Až teraz som si všimol že Valecek má Mondrakera a Sesuliak Cube stereo - skoro podobné modely ako zvažujem. Môžete mi napísať z vášho pohľadu pár výhod/nevýhod ktoré ste za tie roky jazdenia na týchto
bikoch vypozorovali? Prípadne slabé stránky, alebo čo ste museli upgradovať? Alebo aký bajk by ste si vybrali ak by ste teraz menili.
Sesuliak - prečo ti menili motor? po akom čase a km?
A zaujímala by ma tá Kashima coat. Zdá sa že je to nejaká trvácna vrstva, ktorú sa oplatí mať na tlmení. Je to tak?
Ja mám Mondrakera Crafty R druhým rokom. Jazdím hlavne lesné cesty, zvážnice a tak isto mám rád zjazdíky, žiadne bajkparky, ale proste to čo les ponúkne. Prežil so mnou 12 dní v Dolomitoch a to mám cca 109kg.
Je to robustný ebajk s dobrým odpružením a pre mňa s vyhovujúcou geometriou. Jediné čo som musel vymeniť sú brzdy. SRAM G2R nestáli za veľa.
Ako píše Valecek, je trochu neohrabaný v uzavretých zákrutách, ale keďže nejazdím bajkparky, tak mne to nevadí, len málokedy sa dostanem do situácie, že by som mal problém zatočiť. Ale zato pri priamejší zjazdoch je neskutočne stabilný a kludný. Mne už teraz na ňom všetko vyhovuje.
Je ťažko poradiť či radšej lepšie odpruženie, alebo nový motor.
Veľa z nás tu má 4 gen. a sú s ním spokojný. Je to skvelý motor, asi by som radšej išiel do modelu 2024 so 4gen. a dobré
komponenty v dakej akciovej cene, ako do nového ešte predraženého s nižšími komponentami.
Ale samozrejme, lákalo by ma mať 5gen, ale zase záležalo by aký by som mal rozpočet, aby aj komponenty boli na tej úrovni ako chcem.