Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Merida je Cat 5, FR/DH, tam asi bude tá hmotnosť
Zobraziť komentár 01.11.2024 - 08:17:58
01
Zaujimalo by ma či je lepšie mať kvalitnejšie tlmenie ako mnou spominany mondraker alebo je lepsie mat bosch gen5 a slabšiu vybavu ako stereo one44

Viac sa mi totiž páči mondraker
Zobraziť komentár 05.11.2024 - 21:07:23
00
Tlmic a vidla sa stale daju jednoducho vymenit za lepsie. Motor asi nie...
Zobraziť komentár 05.11.2024 - 21:31:55
00
Motor urcite nie, lebo gen 5 ma ine uchytenie k ramu ako gen 4, tym padom je iny ram.
Zobraziť komentár 05.11.2024 - 23:20:36
00
Johnny plno z nás tu jazdilo gen 4 a nemali sme nim nikdy problém. gen 5 prešiel určite nejakou evolúciou,ale.ja by som nezatracoval ani jednu z možností. ja stale cakam kedy bosxh začne komunikovať s garminom a to bude definitívny dôvod na zmenu bajku
Zobraziť komentár 06.11.2024 - 05:35:37
00
Mne teraz ked vymenili motor tak mi pride, ze novsi Gen4 ovela menej klepka. S Garminom mas pravdu, to by mohli konecne poriesit, lebo ebiky s tymito motormi uz zdaleka nevozia len strycovia po hradzi.
Zobraziť komentár 06.11.2024 - 07:52:28
00
https://tribosport.sk/celoodpruzene/64804-cube-stereo-hybrid-one44-hpc-slx-800-vel-m-2025.html
motor: Bosch Drive Unit Performance Line CX 85Nm (BDU38), Smart System

to BDU38 znamená gen5?
Zobraziť komentár 06.11.2024 - 09:30:24
00
Trochu upresním že som športovo-rekreačný jazdec a do extrémov moc nejdem. U nového Boschu deklarujú vyladenie vlastností motora v stúpaniach, lepšiu odozvu, "priľnavosť k povrchu" a pod. - a to práve neviem posúdiť či to vôbec využijem. Na druhej strane rád zjazdujem po všeliakých terénoch (nie moc technické kľukaté traily) a asi nebudem mať tak skoro financie naviac na ďalší upgrade vidlice a tlmiča. Chápem že pre vás ako skúsených je každý posun vpred veľmi veľkým prínosom, no ja musím urobiť kompromis medzi lepším motorom alebo výbavou.

Až teraz som si všimol že Valecek má Mondrakera a Sesuliak Cube stereo - skoro podobné modely ako zvažujem. Môžete mi napísať z vášho pohľadu pár výhod/nevýhod ktoré ste za tie roky jazdenia na týchto bikoch vypozorovali? Prípadne slabé stránky, alebo čo ste museli upgradovať? Alebo aký bajk by ste si vybrali ak by ste teraz menili.

Sesuliak - prečo ti menili motor? po akom čase a km?

A zaujímala by ma tá Kashima coat. Zdá sa že je to nejaká trvácna vrstva, ktorú sa oplatí mať na tlmení. Je to tak?
Zobraziť komentár 06.11.2024 - 09:51:38
00
Tak ja som asi zly priklad (aj tu na fore su borci, ktory jazdia vela a nemaju s tym nic), jediny v rodine mam problem, nikto iny nema (mama celorocna prevadzka, obchod, praca. Servis, len ked ja urobim a fachci tretim rokom...) :D . Po 5200km (cca. rok) ale chyba sa prejavila s pauzami uz dva mesiace od kupy. Problem je pravdepodobne v baterii, lebo vymena motora a ani takej "zastrcky" pod bateriou to nevyriesila teraz jazdim s bratovou bateriou a je vsetko OK. V tomto vlakne ked zalistujes dozadu to opisujem podrobnejsie https://www.mtbiker.sk/forum/post2073782.html#p2073782

Kashima zlepsuje trenie a tym ma tlmic hladsi/jemnejsi chod. S tym suvisi mensie opotrebovanie tesneni atd..
Zobraziť komentár 06.11.2024 - 10:06:21
00
Čo to je za rám na tom Santa Cruze? Zase majú iné odpruženie? Sa mi nepáči
Zobraziť komentár 06.11.2024 - 10:26:21
00
Johny47- mondraker prezil pod mojou vahou a zlou technikou jazdy uplne vsetko. v r 2021 ponukal cube iba verziu stereo na 27,5 palc kolesach ktore som uz nechcel.
vyhody - trvacny ram, dobre komponenty,dobre vyriesena odnimatelna bateria.
nevyhody - dlha zadna stavba a dlhy reach, na vylety je to super, na 5r vozenia oboch synov v cyklosedacke tiez super, ale na singletraily je ten bajk proste neohrabany.
ak by bol kratsi, mrstnejsi bajk by som nemenil. dokonca som sa pohraval s myslienkou kupit niekde ram v M velkosti ale uz nieje dostupny dokonca ani priamo v mondrakeri.

moj dalsi bycikel bude ale pravdepodobne cube na vysokych zdvihoch vo verzii mullet. - je v mojej cenovej hladine, ma dobre tlmenie a dobre brzdy, cize cim menej veci ktore by som musel hned 1 den po kupe menit.

https://www.cube.eu/sk-sk/cube-stereo-hybrid-one77-hpc-tm-800-dustyolive-n-gold/803400
ku kashime - mam vidlicu kashime a okrem wow efektu nevidim ziaden rozdiel.

dream bike je asi Trek slash+ v top konfiguracii s extenderom, ale to je len taky mokry sen :D
Zobraziť komentár 06.11.2024 - 10:49:19
00
arrow_leftJohny47 napísal:
Trochu upresním že som športovo-rekreačný jazdec a do extrémov moc nejdem. U nového Boschu deklarujú vyladenie vlastností motora v stúpaniach, lepšiu odozvu, "priľnavosť k povrchu" a pod. - a to práve neviem posúdiť či to vôbec využijem. Na druhej strane rád zjazdujem po všeliakých terénoch (nie moc technické kľukaté traily) a asi nebudem mať tak skoro financie naviac na ďalší upgrade vidlice a tlmiča. Chápem že pre vás ako skúsených je každý posun vpred veľmi veľkým prínosom, no ja musím urobiť kompromis medzi lepším motorom alebo výbavou.

Až teraz som si všimol že Valecek má Mondrakera a Sesuliak Cube stereo - skoro podobné modely ako zvažujem. Môžete mi napísať z vášho pohľadu pár výhod/nevýhod ktoré ste za tie roky jazdenia na týchto bikoch vypozorovali? Prípadne slabé stránky, alebo čo ste museli upgradovať? Alebo aký bajk by ste si vybrali ak by ste teraz menili.

Sesuliak - prečo ti menili motor? po akom čase a km?

A zaujímala by ma tá Kashima coat. Zdá sa že je to nejaká trvácna vrstva, ktorú sa oplatí mať na tlmení. Je to tak?

Ja mám Mondrakera Crafty R druhým rokom. Jazdím hlavne lesné cesty, zvážnice a tak isto mám rád zjazdíky, žiadne bajkparky, ale proste to čo les ponúkne. Prežil so mnou 12 dní v Dolomitoch a to mám cca 109kg.
Je to robustný ebajk s dobrým odpružením a pre mňa s vyhovujúcou geometriou. Jediné čo som musel vymeniť sú brzdy. SRAM G2R nestáli za veľa.
Ako píše Valecek, je trochu neohrabaný v uzavretých zákrutách, ale keďže nejazdím bajkparky, tak mne to nevadí, len málokedy sa dostanem do situácie, že by som mal problém zatočiť. Ale zato pri priamejší zjazdoch je neskutočne stabilný a kludný. Mne už teraz na ňom všetko vyhovuje.
Je ťažko poradiť či radšej lepšie odpruženie, alebo nový motor.
Veľa z nás tu má 4 gen. a sú s ním spokojný. Je to skvelý motor, asi by som radšej išiel do modelu 2024 so 4gen. a dobré komponenty v dakej akciovej cene, ako do nového ešte predraženého s nižšími komponentami.
Ale samozrejme, lákalo by ma mať 5gen, ale zase záležalo by aký by som mal rozpočet, aby aj komponenty boli na tej úrovni ako chcem.
Zobraziť komentár 06.11.2024 - 12:11:39
01
Diky za postrehy. Je to kopec informacií o tých bajkoch, tak recenzie hodne pomôžu.

Niekde som zachytil že by mohol mondraker predstavit aj 2025 bajky na hlinikovom rame.
Ak je clovek na rozmedzí velkosti, ku ktorej je lepšie sa prikloniť? Viem že najlepšie by bolo vyskúšať-ale tak z empirického hľadiska .
Zobraziť komentár 06.11.2024 - 16:42:14
00
ja som na rozmedzí veľkosti. mam 180 cm. bral som L pričom mondraker robí dlhé rámy.predchadzajuci cube robí trosku kratšie rámy,tak som zobral menší. toto nevymyslis :D človek sa najlepšie naučí na svojich chybách. teraz by som už bral od mondrakera M
Zobraziť komentár 06.11.2024 - 18:36:06
01
Teraz Mondraker ma prelomovu výšku na crafty rr 175/176 medzi M a L s to je presne moja výška.
Najlepšie by bolo ho najst niekde v pozičovni a pojazdiť na ňom cely deň :) ale taketo stroje požičovne určite nedržia.
Zobraziť komentár 06.11.2024 - 19:26:04
00
keyboard_arrow_up