Kategórie
Bike-techBAFANG motor - skúsenosti / recenzie # e-bike # recenzie # nákup bicykla # skúsenosti # poradenstvo # elektromotor # technické otázky # cykloservis
Zdravim. Som zaciatocnik, tak by som potreboval poradit.
Mate niekto dlhodobejsie skusenosti s motormi BAFANG? Jeden predajca mi ich celkom odporuca, iny ma od nich odhovara kvoli servisu.
Moja dilema je totizto kupa e-biku. Jazdeny Haibike SDURO hardseven 4.s najazdenymi 400km, motor yamaha bat 400wh
Alebo novy CTM pulze pro. BAFANG bat 576WH..
Jazdit budem stredne narocny teren.cca 60-70 percent..ostatne cesta.rozpocet cca 1400-1600
Vdaka za kazdu odpoved
posledný komentár: 14. 10. 2020 o 6:43
posledný komentár: 23. 4. 2020 o 22:31
Shimano Steps SW-E6010 pravý spínač ovládania prehadzovačky, 357 mm
71,99 €
MOC 84,99 €
-21% Cube upevnenie krytu batérie pre Stereo Hybrid 140/160 (2020/21)
5,59 €
-21%
MOC 7,09 €
-11% Bosch Compact Control Unit pre Kiox BUI330, SmartphoneHub a Nyon BUI350 - 290 mm
62,99 €
-11%
MOC 70,99 €
Výpredaj savings Bosch PowerTube BBP3760 Horizontal batéria, 625 Wh
467 €
savings
MOC 699,90 €
Už sme to tu riešili z Nazgul skús vystriedať š***** vzdialenejšiu alebo bližšiu k čidlu.
Jazdím tade často,výpadok motora sa mi tam stal 1. krát-mám teda dotaz,je možné,že by to vedenie VVN nejak zblblo systém? alebo snímač otáčok kolesa? hmm
áno, stáva sa to aj Boschom
Ale je to poľná cesta s vymolmi a preto si myslím, že je spôsobené meniacou sa vzdialenosťou magnetu a cidla. Koleso sa na s*****ch vlní a to je dôvod. To je ale len môj nazor
Dúfam, že nájdeš čo hľadáš. Daj si však pozor aby si to robil ako treba. Niekedy sú problémy s načítanim údajov a potom to zblbne. Musia byť kompletne.
- Walk asistent je veľmi slabý a v kopcoch nepoužitelný. Dá sa s tým niečo urobiť?
- Je možné dorobiť na účel tlačenia bicykla do kopca páčku Throttle a používať ju na stupni č.1 ?
- Aktualizujete si firmware? Ja mám od nova z r.2022 a napadlo ma či to už nejako neopravili s tým walk-om...
- Dado tu ponúka nejaké zariadenie, dajú sa s tým upraviť aj % pomoci pre jednotlivé stupne?
2.Ano potrebuješ packu a kábel podporujúci packu. Len je tam iba jeden mód žiadne 1-9.
3 FW sa iba mení za iný.
4.Na M500 sa, jednotlivé stupne ladiť nedajú. Jedine vymeniť FW a to Dadove zariadenia dokážu.
Ak je možnosť, treba si pred zmenou zálohovať pôvodný firmvér, jeden nikdy nevie co si z github stiahne.
Mne sa už stalo...
Mam novy bicykel, (moj prvy e-Bike), a strasne mi vadi, ze 1-ka mi tam sviha velmi velky vykon, od 70 az do 200W podla toho, ako do toho busim. Na moju hmotnost 72kg je to moc, a nikto za mnou nestiha. Cez Bafang Besst dokazem zmenit len niekolko parametrov (max speed, priemer kolesa, ...) A Besst Pro mi pri komunikacii s kontrolerom vyhodi chybu komunikacie. Kto viete, poradte prosim, Vdaka moc.
Na ctm WirePro ide nastaviť "prípomoc" /baf 500/ 1-3, 1-5, 1-9.
Pri 1-9 je na 1 poznať že ťahá menej /slabšie/ ako pri 1-3.
Nebúšte, zlepšite si techniku pedálovania /70 - 200 w nie je problém v asistencii ale vo Vás/,
- Walk asistent je veľmi slabý a v kopcoch nepoužitelný. Dá sa s tým niečo urobiť?
- Je možné dorobiť na účel tlačenia bicykla do kopca páčku Throttle a používať ju na stupni č.1 ?
- Aktualizujete si firmware? Ja mám od nova z r.2022 a napadlo ma či to už nejako neopravili s tým walk-om...
- Dado tu ponúka nejaké zariadenie, dajú sa s tým upraviť aj % pomoci pre jednotlivé stupne?
Walk asistent je veľmi slabý a v kopcoch nepoužitelný. Dá sa s tým niečo urobiť?
Výkon motora /prípomoc/ je v tomto režime vždy rovnaký, treba si nastaviť správny/vhodný/ prevod. Pri najväčšom pastorku /51/ma to odvezie a ešte aj hýbe za mňa nohami.
Stále mám pocit že Bafang M500 má dôchodcovský režim. Hodne pomáha už od režimu 1, nemá nejaké ladené profily a prípomoc je nastavená na tlačenie bajku akurát tak po pešej zóne a s prihliadnutím aby náhodou ten dôchodca nespadol keď ho používa ...
Ale treba mať ťažší prevod cca v strede kazety,lebo ak ho dáma na najväčší 51. zubový pastorok,ide velmi pomaly