Kategórie
Bike-techBAFANG motor - skúsenosti / recenzie # e-bike # recenzie # nákup bicykla # skúsenosti # poradenstvo # elektromotor # technické otázky # cykloservis
Zdravim. Som zaciatocnik, tak by som potreboval poradit.
Mate niekto dlhodobejsie skusenosti s motormi BAFANG? Jeden predajca mi ich celkom odporuca, iny ma od nich odhovara kvoli servisu.
Moja dilema je totizto kupa e-biku. Jazdeny Haibike SDURO hardseven 4.s najazdenymi 400km, motor yamaha bat 400wh
Alebo novy CTM pulze pro. BAFANG bat 576WH..
Jazdit budem stredne narocny teren.cca 60-70 percent..ostatne cesta.rozpocet cca 1400-1600
Vdaka za kazdu odpoved
posledný komentár: 14. 10. 2020 o 6:43
posledný komentár: 23. 4. 2020 o 22:31
Akcia -10% Giant RIDECONTROL EVO redukcia držiaku počítača, 31.8 mm
27,99 €
-10%
MOC 30,99 €
Výpredaj savings Bosch PowerTube BBP3760 Horizontal batéria, 625 Wh
467 €
savings
MOC 699,90 €
Tak je možné že to premazal radovan8 bol pridreté. Je na zváženie či nebolo lepšie ho vymeniť ako premazať. Aj keď 1000km nie je veľa aby ložisko odišlo.
Ešte jeden poznatok. Kapacita batérie nieje lineárna. 75% energie sa skrýva v rozpätí 38-42V(50-100% na displayi). V rozpätí 34-38V je už len 25% energie (0-50% na displayi).
Ja cakam, kedy pride novy fw, kde bude tato debilita vypnuta alebo posunuta.
Btw na CTMku mi to vychadza na cca 20% baterky a minule zacal motor setrit az pod 36V...respektive mal som 35.4 a este nesvietila baterka na hnedo a davala viac ako 100W.
Mam M420.
Presiel som celé vlákno, moj problem som nenasiel.
Mam na dvoch bicykloch prirobeny kit Bafang bbs02 750W 48V 17.5Ah 13s5p bateriu s clankami Samsung.
Problem je, ze pri cca 45V (asi 45-50%) sa bateria vypne. Naposledy som tak presiel cca 65km s prevysenim cca 600m, mam 95kg. Ked som pozrel na statistiku, spotreboval som asi 4500mah, zostavajuca kapacita 51%. Ked mi vyplo prvy krat, po cca 15 min, ked sa bateria trochu zotavila a mohol som opat zapnut, siel som setrne na lahkom prevode este asi 1km.
Pri nabijani sa nabijacka (54.6V) odpoji asi pri 53.2V.
Rozsah napati baterie by mal byt 54.5 a cutt off nejakych 39V.
Ma niekto s tymto skusenosti? Mam dve taketo baterie a obe funguju cca rovnako. Zistil som, ze to je v bateriach, lebo som ich meral pri vybijani cez ziarovku.
Moze byt zle nastaveny BMS?
Alebo chybny clanok v baterke? (Niekto si tu sklada baterky sam)
Komunikujem s cinanom, je seriozny, no nevie poradit, len vymenu.
Vdaka za odpovede
No a ta nabijacka je tiez na nic, musi ti to nabit aspon na 54.4V, potom po odpojeni, ked sa baterka ustali, tak ti padne napatie o nejaky 0.5V
Bud je nabijacka nastavena na zle max napatie - byva vacsinou v nabijackach potenciometer - tak s tym potoc a meraj napatie na vystupe nabijacky.
Ale skor si myslim, ze zase tam uraduje BMS pri nabijani, tiez som este nevidel nabijku, ze by mi ju z vyroby nastavili tak nizko.
Inak 53.2V pri nabijani, to je o dobrych 10% az 15% menej kapacity.
Riešil to prosím niekto? Je to nejaká konštrukčná vada?
Ospravedlňujem sa ak sa to tu riešilo. Vlákno som prešiel, snáď som neprehliadol
Ďakujem
Ahoj, ako mam tomu rozumiet? Obcas sa stane, ze sa to po reklamacii vrati a skripanie bude opat nahodne? Cisto zo zvedavosti (mozno k popisu pri zadavani reklamacie). V com je problem? Naozaj nejake lozisko premazat/vymenit? Dakujem.
Sorry za blbu otazku. 17A je verzia pre firmware? Je to udaj, ktory viem overit aj bez kablov a softwaru? ci mi ho servise navysia a podobne...
Doteraz som ziadne servisne ukony z elektro castou bicykla neriesil. Preto neviem co vie/moze nastavit predajca a co vie len servis Bafang.
Ten skripavy zvuk sa mne prejavuje tak ako tebe, ale aj pri zabere pedalmi. Niekedy 2-3otacky, niekedy minutu vkuse. Tiez by som si mozno na to zvykol. Ale ak sa to da riesit, tak by som to v ramci zaruky urobil.
Dakujem.
paolo222 aký máš FW nájdeš na displeji v info. alebo je to na spodu motora pod krytom. Ten 17A mať určite nebudeš ten je z Githubu a asi sa do motorov v predaji nedáva. Do motora ti ho dá ten kto má Besst. Inak tam vložiť nejde a prídeš o ten čo si tam mal, nedá sa zálohovať. Musíš mať súbor.