Ahojte.Má niekto skúsenosdti s motorom shimano E8000? Nemám ho dlho,ale chcem sa spýtat či niekto nepozoruje tukanie,občas až buchnutie pri radení na nižích pastorkoch smerom dole.Neviem či niečo robím zle,alebo to vôbec nemá robit.Motor tah má.Pokial je motor vypnutý,tak radenie ide OK.Ďakujem.
Dik za vyčerpávajúcu odpoveď, zdá sa že je to dosť komplikovaná téma. Skúste hodiť foto ako to máte nadstavene vy tie režimy podpory.
Já jsem trochu laboroval s tím nastavením co má originál shimano..Nakonec jsem přišel na to že mi celkem vyhovuje jak to je..Já právě nejsem typ který chce mermomocí tunit...Ani u auta nečipuji motory..Raději koupím V8. takže třeba u shimana se mi právě líbí že má celkem osekanou nabídku dopomoci..Než nějaký číňan který má bambilion možností.. Tady prostě jedu co můžu.. když nemůžu tak dám vyšší stupeň ...
na poslednom výjazde som testoval dynamický Trail mód. z ST unlockera som nechal len US market a dal som prednastavený Dynamic mód od Shimana, tam je Eco na 60%, Trail na 70%. údaje som bral z Garmin Edge, ktorý ukazuje aktuálnu podporu v %, do akej miery sa to zhoduje so skutočnosťou neviem. vyzerá, že podpora je regulovaná podľa tlaku do pedálov aj pri Eco, po rovine mi ukazovalo aj pod 30%, pri stúpaniach išla do tých 60%. na Traili som odjazdil cca 70% výjazdu, po rovine ukazovalo niečo málo cez 30%, do stúpaní pridávalo podporu, najviac som nameral 91%, ale nejaký brutal stupák som nešiel. počas celej trasy pri zapnutom Trail režime sa teda podpora pohybovala medzi 30 a 90% zaokrúhlene. príde mi to lepšie, ako čo som jazdil doteraz presne nastavené hodnoty na jednotilové módy cez ST unlocker. zapneš Trail a viac sa nestaráš, elektronika všetko urobí za teba.
Jasné ale to že si v stunlocker upravis trail to neznamená že už nefunguje ako Dynamic, stále ti bude ako aj pri Ecco dávkovať silu na základe tlaku pedalovania.
Já s tím nedělal nic. Myslím že na displeji to dole ukazuje kolik energie ti motor dává..Lítá mi to nahoru dolů...Asi s tím budu muset taky něco podělat..Už to mám skoro 2 roky a jezdím stále továrnístavení...
Tak isto.Eco som stiahol na 40%a ostatné nechal tak.Mne to postačuje.Jediné čo mi trochu vadí ja bateria a pomerne rýchle vybíjanie.Myslel som,že ked to stiahnem na 40%výkonu,že bude výdrž dlhšia.Nieje.
Tak isto.Eco som stiahol na 40%a ostatné nechal tak.Mne to postačuje.Jediné čo mi trochu vadí ja bateria a pomerne rýchle vybíjanie.Myslel som,že ked to stiahnem na 40%výkonu,že bude výdrž dlhšia.Nieje.
A koľko máš trail, myslím že zbytočne vysoko a ten ti žerie baterku aj keď ho dáš len občas, ja mám trail na 76% a idem ho dať na 66% lebo to ťahá až moc?
hm.. to asi neboli stupaky akymi slapem k trailom ale skorej bezne prevysenie na ceste.. inak sa mi to nezda taky rozdiel co da moja 504Wh bateria.. sam vazim 76kg + vybava, nie som o moc tazsi..
Ten dojazd je strašne individuálny. Najviac na to samozrejme vplýva váha - ak má niekto 67kg a niekto 88kg - tak je to brutálny rozdiel. A samozrejme záleží akou silou tlačí jazdec do pedálov. Motor ponúka pri ECU 40% podporu 40%, tzn. ak šliapem ja napr. 200W - mám k tomu 40%, ak šliape niekto 100W má k tomu 40% a keď je ľahší, tak má na rovnakej trase dlhší dojazd. Tam je určite viac faktorov - nahustenie gúm, terén, trasa (výškové metre hlavne).
Ja som dal zatiaľ najviac (mám 94kg s výbavou) - 2038vm, 70km - ale terén katastrofa, blato, sneh - ECO 40% 30NM.
So zlepšujúcou sa kondičkou sa budem snažiť dať viac vm (km asi nie). Samozrejme motor vypínam všade, kde sa dá šlapať bez neho, keby som mal všade zapnuté trebárs len ECO 40%, tak sa dojazd určite podstatne zníži.
Cavte mam otazku.
Mam este bajk v zaruke ale chcem si odomknut rychlost nanom nech ide o trochu rychlejsie
Mam shimano steps 7000 aky sposob odporucate? Dik za odpovede
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ja som s tym spokojny, uz som si to nastavoval rozne a toto mi na moje typy vyjazdov a kondicku vyhovuju..
A koľko máš trail, myslím že zbytočne vysoko a ten ti žerie baterku aj keď ho dáš len občas, ja mám trail na 76% a idem ho dať na 66% lebo to ťahá až moc?
100km pri akom prevyseni?
1082 m to bolo prevýšenie
Ja som dal zatiaľ najviac (mám 94kg s výbavou) - 2038vm, 70km - ale terén katastrofa, blato, sneh - ECO 40% 30NM.
So zlepšujúcou sa kondičkou sa budem snažiť dať viac vm (km asi nie). Samozrejme motor vypínam všade, kde sa dá šlapať bez neho, keby som mal všade zapnuté trebárs len ECO 40%, tak sa dojazd určite podstatne zníži.
Mam este bajk v zaruke ale chcem si odomknut rychlost nanom nech ide o trochu rychlejsie
Mam shimano steps 7000 aky sposob odporucate? Dik za odpovede