Zdravím tu všetkých. Som nový nie len tu, ale aj v téme e-biky, či dokonca horská/polohorská cyklistika. Silne zvažujem kúpu e-MTB, pevný rám. Môj cenový limit, totálny strop je 3000€ /nižšia cena vždy poteší

/, postava 185cm/74kg. Bike budem užívať 80% cesty a zvyšok terén. Chcem aj svižný a pevný bike, ľahko ovládateľný, určite nie na downhill /skôr cross/, maximálna spoľahlivosť s minimálnou starosťou. MTB pred Cross bikom volím preto, lebo z MTB cross urobím, naopak nie, a tiež pre pevnosť/odolonosť biku. Mám vytypovaných pár kúskov, potešili by ma rady, presnejšie výhody či nevýhody konkrétnych modelov, prípadne značiek. Za pochopenie a rady vopred ďakujem.
1 - Hi Bike X Duro Hard Seven 5.0
2 - Hi Bike S Duro Hard Seven 7.0
3 - Hi Bike X Duro Hard Nine 5.0
4 - Ghost Kato 4
5 - Ghost Kato 6
6 - Merida eBike.Seven 500
7 - Merida eBike.Seven XT-Edition
8 - Lapierre Overvolt HT 729
No mně se ta jednoplacka 38 taky nezdá idál. Do kopců jsem sice vyjel u nás všude, samozřejmě vzadu to největší-(jak píšeš) ale z mírných svahů už nedostatečné. Zbytečně pomalé. 38T je takový střed. Mám na kole dvě placky, 32/44, do kopce super, člověk nepotřebuje vzadu tolik převodů a po rovinách krásně 44. No a z mírných svahů, jako že to k baráku má člověk z hor vždy tak, člověk hodí 44 a vzadu 11, 13 a jede jedna báseň.
Ovšem jsou možná bikeři kteří do kopce v pohodě zvládnou 38 a to nemusí ani moc řadit. Ale takových zas moc asi není.