Kategórie
Bike-techShimano EP6 odomknutie rýchlosti # e-bike # skúsenosti # poradenstvo # motor # záruka # kompatibilita # technické otázky
Na mojom staršiom ebiku s bosch motorom som si lahko zvykol na odomnknutú rýchlosť a chcem tak spraviť aj na novom bajku kde mám motor Shimano EP6.
Máte niekto skúsenosti s odomykaním tohto motora? je to možné, aké sú možnosti a ako je to potom so zárukou na bicykel?
Veľmi pekne ďakujem za odpovede
Akcia -25% e*thirteen Helix Race e*spec prevodník pre Bosch CX Gen 4
od 67,99 €
-25%
MOC 90,99 €
Bosch Interface držiak displeja s predným vývodom kábla (Smart System)
24,99 €
MOC 25,99 €
Výpredaj savings Bosch PowerTube BBP3760 Horizontal batéria, 625 Wh
467 €
savings
MOC 699,90 €
so zárukou je to u Shimana úplne jednoduché, akýmkoľvek zásahom do motora o ňu prídeš.
ako píše Nazgul, zápis o zmenách v motore zostane. len pre príklad ako funguje reklamácia u Shimana, na emtbforums písal chlap, že mu neuznali záruku keď pripojil svetlo na svorky na to určené a podarilo sa mu pritom poškodiť plast na hlavnom napájacom konektore. reklamoval síce ložiská, ale našli toto a smola, neoprávnený zásah do zariadenia.
Na mojom staršiom ebiku s bosch motorom som si lahko zvykol na odomnknutú rýchlosť a chcem tak spraviť aj na novom bajku kde mám motor Shimano EP6.
Máte niekto skúsenosti s odomykaním tohto motora? je to možné, aké sú možnosti a ako je to potom so zárukou na bicykel?
Veľmi pekne ďakujem za odpovede
Podarilo sa ti to, prosim ťa, nejako odblokovať? Mam EP600, čip od Pear zatiaľ nefunguje.
https://www.emtbforums.com/threads/shimano-brake-center-lock-rotor-hack-converting-a-rt-mt800-into-a-rt-em810-magnetic-rotor.31692/
ahoj, kupoval si tento? : https://www.pear-control.com/peartune-mso-tuning-e-bike-shimano-ep6-ep801
Ešte som to nevyriešil
Ešte som to nevyriešil
Áno ten. Ale nie je to úplne ok. Rýchlosť sa zastaví na 20,6 a keď sa mení na hore dole 0,1 tak je to ok. No stane sa aj, že ostane dlhšie na 20,6 ( Keď idem viac ako 25) a vtedy to hodí do chyby E295. Vraj po určitom počte zápisov E295 sa dá motor do núdzového režímum Ja ich už mám asi 10 a na bajku 100km celkovo. S výrobcom čipu som komunikoval, riešenie je priniesť bajk a vyladia to. To je pre mňa ďaleko a organizačne náročné. Tak som hľadal ďalej reišenia a našiel som softverové odblokovanie od Eplus. Robia ho v BA, čakám kedy budú mať aktuálnu verziu (asi budúci týždeň) a zbehnem si to dať spraviť tam. Cena cca 200€. Čip vrátim.
Ty máš niečo nové?
Samozrejme chápem ze automatiky s odblokovanym bajkom porusujem zakon, tam sa neni o com bavit. No na druhej strane na obycajnom bajku sa jazdi bezne 30-40km/h..
Tych 25 mi da asi za pravdu kazdy majitel ebiku je hrozne malo. Uz tych 33 co je v USA je omnoho lepsie.
Spat k teme, komunikoval som s vyvojarom etuningu(appka) a vraj sa pracuje na EP6 /EP801 ale nevedel mi povedat kedy to bude hotove..
Odblokovaný ebajk.
Nemám problém s vodicakom, zapaltit si PZP, dat EČ. Chodiť na STK.
Všetko spĺňam.
Ak by bol bajk neblokovaný, tak si ho rád kúpim a budem spĺňať všetky podmienky. Aj prilbu aj okuliare budem nosiť. Co robím už teraz.