Kategórie
Bike-techBicykel bude primárne využívaný na denné dochádzanie do práce – cca 8–9km tam a nazad. V podstate rovina, mesto.
Z času na čas ( 4–5× za rok) by som rád túto vec využil v horách, nejaké tie menej náročné horské cyklochodníky. takže tu by som asi mestský bicykel celkom vylúčil. Som pomerne vysoký (187cm) a štíhly ( 77kg) starší pán, sily ubúdajú, preto takéto rozhodnutie.
Rozpočet nemám pevne stanovený, no rád by som sa zmestil do 2300, pri zažmúrení oka 2500€. Tento rozpočet nemienim za žiadnych okolností prekročiť !!! Ako to už býva zvykom, ak dám 2500, dám aj 2800 či 3000. V tom mám jasno. Bývam v AT, preto pozerám iba AT a DE e-shopy.
Zatiaľ mám vo výbere toto.
https://www.radon-bikes.de/e-bike/mountainbike/jealous-hybrid/jealous-hybrid-500/
Je to už cca cenový strop
Ešte rada ohľadom veľkosti. Podľa tabuliek som presne na veľkosti 20. Keďže je väčšina ponúkaných rozmerov 19 či 21 , som na vážkach
Ďakujem za každú radu
-14% Rock Machine Torrent INT e70-29B dámsky elektrobicykel, strieborná/čierna/mint
od 2 999 €
-14%
MOC 3 549 €
Výpredaj -16% Haibike AllTrack 6 27.5 elektrobicykel, papaya/titan gloss
2 099 €
-16%
MOC 3 599 €
Novinka GHOST E-Teru Pro 29 elektrobicykel, storm grey/chilly white
3 999 €
MOC 4 699 €
-31% Rock Machine Torrent e30-29 Easy Entry elektrobicykel, biela
1 649 €
-31%
MOC 2 399 €
Novinka CTM RUBY GX PRO 29 dámsky elektrobicykel, staroružová perleť
od 1 998 €
MOC 2 399 €
Novinka -17% Haibike Alltrack 11 ABS 29 elektrobicykel, blue/titan/yellow glossy
3 999 €
-17%
MOC 4 799 €
-13% CTM RUBY 27.5 dámsky elektrobicykel, biela perleť/purpurová
1 399 €
-13%
MOC 2 299 €
Výpredaj -31% Pinarello Nytro Urbanist Naked 28 elektrobicykel, modrá
2 549 €
-31%
MOC 3 699 €
-39% Raymon CityRay E 7.0 8G Nexus CB 28 elektrobicykel, white/black/blue
1 999 €
-39%
MOC 3 299 €
Výpredaj -18% Pinarello Nytro Urbanist 28 elektrobicykel, modrá
2 699 €
-18%
MOC 6 299 €
-42% Raymon CityRay E 7.0 8G Nexus CB 28 elektrobicykel, black/dark grey
1 899 €
-42%
MOC 3 299 €
-21% BMC 257 AMP AL TWO ST 28 dámsky elektrobicykel, powder sand
2 599 €
-21%
MOC 4 699 €
-16% Kellys Estima COMP 60 27.5 dámsky elektrobicykel, sivá
od 1 599 €
-16%
MOC 3 599 €
Pozri na toto fórum som sa zaregistroval aby som sa aspoň trochu dostal do obrazu. Kupujem tovar o ktorom chcem niečo vedieť. Je to nelogické?, poprosil som o radu , dostal som. Niekoľko. Od kolobežky cez ebike z Alzy až po bike kde nestačí výbava Sram, pretože sú aj lepšie, kde nestačia 180mm brzdy Magura a kde vidlica RockShox Judy Silver TK Air vlastne nefunguje. Apropo, nepožičiavam si žiadne veci, kupujem si všetko za vlastné. Ten tvoj kamoš pochodil celú Žilinu kôli najlacnejším bermudám. Ja som bol v 1 slovom jednom obchode na bike. Presný opak, nemyslíš?, Čím ti ho pripomínam?, tu mi bolo odporučené navštíviť viac predajní a porovnať. Využiť nejaké zľavy ktoré aktuálne ponúka obchod v Brne či Košiciach. Kupujem bike v prvej predajni ktorú som navštívil, prvej čo mám po ruke.
Ale OK tiež názor
Jednoducho som vyžadoval kvalitu, ako píšeš. Všetci vyžadujeme kvalitu, je iba otázka, či ju naozaj potrebujeme a či sme ochotní za ňu zaplatiť. Ak by tak bolo vozíme sa v tom S-classe či 7er. Hudbu nepočúvame z prenosného prehrávača ale minimálne na Dynaudio Confidence Platinum, na ruke nosíme Patek Philippe. Však lebo medveď , lebo Slovensko. Presne ako píšeš, nepoznáme sa. Pekný deň
protože Eagle je sice super výmysl, ale nemá moc opodstatnění na ebiku (stačí klidně i 1x10) a hlavně NX není ani pravý Eagle (11-50) a dle těch co na tom jezdí, je to sračka co nefunguje pořádně už když to přičichne k blátu. Už prý i GX je hraniční aby šlapalo slušně, XT je oproti tomu absolutní spolehlivost a funkčnost. To stejný asi i ty bzdy, ale snad jsou nové MT už lepší.
Závěr ale je, že ti to bude stačit a snad tě to nezklame. Já bych za svých cca 2.500e chtěl více. To spíš nepoznás na cyklostezce rozdíl pružina vzduch u vidlice, než to že ti to blbě a nepřesně řadí
Svojho času prebiehal na Slovensku jeden veľký odrb menom šrotovné. Môj starý známy so ženou sa nechali oklamať , zošrotovali staré Tipo a davaj po novú Kiu. Taký ten Sportage tuším II. generácia nechutná krabica v nafte. vysolili za to tuším cca 26 litrov v predstave že toto je auto snov, 7-ročná záruka ich presvedčila. Tento maník preberal to auto asi 4 hodiny čo chcel na ňom vidieť všetky detaily. Došli domov nadšení z novej káry , no nedalo mu a kontroloval ešte raz. Tento chlapík dal dolu tesnenie dverí, našiel nejaký zvar čo sa mu nepozdával a hajde naspäť do Kie. Dohadovačky, patálie, nešťastie na svete. Neviem ako to vyriešili. Chlap maká niekde v DE , dochádza čo 10 dní na SK. Na dialnici zistil že auto má namiesto písanej 7,2 l spotreby reálne 8,8. Davaj do Kie. Reklamoval nekvalitný lak ktorý bol vidieť možno iba mikroskopom. Geometria, zjazdené vnútorné hrany kolies po 15000km. Tí maníci v tej predajni keď videli tohto chlapíka prichádzať, schovávali sa.
Prečo ti toto píšem?, vieš ja som im povedal nahlas čo si ostatní iba mysleli. Za hentie peniaze nečakaj prémiovku. Kúpil si lacné auto, máš lacné auto. Niekde je pre boha tá cena odzrkadlená. Bol si už niečo na bike reklamovať?
Ja za svoje peniaze nečakám žiaden zázrak, to mi ver. Som si vedomý že ak kupujem lacnotu, mám lacnotu. Nemôžeš žiadať za cenu tej Kie naložené BMW 5, dokonca ani 3. Možno jednotku vo výbave sociál.
K tomu Eagle - Nech by som tu postol 150 bicyklov, na každom nájdeš min. 3 veci pre ktoré je tento bike nepoužiteľný .Neviem čo máš ty, ale podľa príspevkov súdim že top bike aký ľudské oko nevidelo. Nezničiteľný a jedinečný kus. Veď mi napíš ako máš vyskladaný bike , mám pocit že všetky ostatné sú úplne nanič. No nech tam máš čo chceš, budeš v tom servise tretí krát , pokiaľ ja pôjdem dohodnúť termín toho prvého. Nemám šancu ten bicykel zodrať ani keby som veľmi chcel. Ja s ním nepoleziem na Kitzsteinhorn, nebudem sa spúšťať zjazdovkov v Kitzbüheli. Chápeš ten rozdieľ?
Nemám dôvod veriť tvojim informáciám o údajnom blate a sračke od Sram. Myslíš že ak by tomu tak bolo niekto by to skutočne kúpil?, Nemyslíš že tuto Nazgul má k tomu trochu bližšie , keďže tieto veci nielenže roky predáva ale aj servisuje ? Mal by som mať dôvod mu neveriť ? Nemám . Viem že to myslíš dobre, ale ver že sú aj iné bike a komponenty , ktoré môžu rovnako dobre fungovať ako tie , ktoré máš ty na tom tvojom. Ako tu písal kolega vyššie neplatí rovnica všetko drahé je automaticky kvalitné
Ospravedlňujem sa
NX se prodává rok a stačí navštívit fóra o kolech a po roce jsou dost rozčarování a znovu by nebrali, tak si udělej úsudek sám. Já se poucim raději z chyb druhých, za jejich penize.
Vyjadřují se k tvému výběru, kde máš ve stejné ceně na výběr XT vs. NX a brzdy Shimano vs. MT.
Ale ty máš na tom SRAM asi viac najazdené, tak mi nezostáva iba ti veriť. Teší ma že si s tým svojim spokojný, určite áno veď bol výhodne.
Myslím že ja tak isto budem spokojný s tým Eagle, síce sa mi až tak nepáči, nebude výhodne ale mne takáto sračka postačí. Ak sa to celé zosype, čo predpokladám , keďže sú užívatelia rozčarovaní , ozvem sa zase s prosbou o radu či pomoc.
Týmto by som túto tému považoval za ukončenú, dozvedel som sa čo som chcel aj čo som nechcel. Človek sa učí celý život.
Poďakujem všetkým ktorý si dali tú námahu, naťukali do tej klávesnice niečo k téme či od témy.
PS: měl jsem specifikovat Sram NX. XX,XO apod. jsou výborné
SRAM a Dacia v jednej vete... OK, aj ja končím túto tému, to fakt sorry... Len reči, nič viac...
1.Podle mne je to XT lepší než Sram a bzdy MT. Ale beru to jen ze "SVÉ" zkušenosti a zkušenosti x lidí okolo mne.
2.NX se prodává rok a stačí navštívit fóra o kolech a po roce jsou dost rozčarování a znovu by nebrali, tak si udělej úsudek sám. Já se poucim raději z chyb" DRUHÝCH", za jejich penize.
Ja som si úsudok týmto urobil naozaj sám.
Každý ďalší príspevok v tejto téme je zbytočný, nemá to cenu
Podle mně Anderson vybral z těch dvou kol Cube to horší (vyšší váha a horší osazení). To je celé co tím chci říct.
Závěr vlákna je, že lze v ceně do 2.500euro pořídit lepší kolo než jsi vybral a to je vše. Třeba to někomu pomůže